وبسایت شور وشیرین: سیر ترشی یکی از انواع ترشی است که طرفداران زیادی دارد. در این مطلب طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم. این ترشی پس از دو ماه قابل خوردن است.
مواد لازم:
- سیر یک کیلوگرم
- سرکه حدود یک لیتر
- نمک 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
بوتههای سیر، در بهار تازه است و برای تهیه این ترشی مناسب میباشد. چندین لایه از پوست روی آنها جدا کنید تا حبهها مشخص شوند اما بوتهها به صورت درسته باقی بمانند و از هم جدا نشوند. به عبارت دیگر، بوتههای سیر فقط باید یک لایه پوست داشته باشند و ریشه آن هم گرفته شود.
در فصلهای دیگر- که سیر خشک در دسترس میباشد- به مدت یک روز آن را بخیسانید. سپس ریشه و پوستههای اضافی را بگیرید و آن را در صافی بریزید تا خشک شود.
اگر بوتهها ناصاف و فرورفته باشند، بهتر است آنها را حبهحبه کنید تا ناهمواریها و دورریز آنها گرفته شود، بدون آنکه پوستشان را کاملاً جدا کنید.
سپس سیرها را بهطور مرتب درون شیشه بچینید، یک قاشق چایخوری نمک به آن بیفزائید و سرکه رویش بریزید تا کاملاً روی آن را بگیرد. پس از گذشت چند روز سرکه به خورد سیرها میرود و سر آنها خالی میشود. مجدداً سرکه اضافه کنید تا ظرف پر شود.
با گذشت زمان، رنگ سیر تغییر میکند و به سمت قهوهای میگراید و پس از چندین سال، کاملاً سیاه و شیرین خواهد شد.
اگر از سرکه طبیعی برای تهیه این ترشی استفاده میکنید، سیرترشی باکیفیت بالائی خواهید داشت. این ترشی، دستکم پس از 2 ماه قابل مصرف است.