جمهوری پرو در آمریکای جنوبی قرار دارد و پایتخت آن لیما است. پرو از شمال با اکوادور و کمبیا، از شرق با برزیل، از جنوب شرقی با بولیوی و از غرب با اقیانوس آرام همسایگی دارد و هم مرز است. پرو وطن بسیاری از بومیان قاره آمریکا به حساب میآید و دارای فرهنگ و تاریخ غنی است. بزرگترین شهر پرو و پایتخت آن است و در منطقه پست بوم بیابانی قرار دارد. این شهر حدود 400 سال پیش و توسط اسپانیاییها به وجود آمده است. این شهر از لحاظ منظره هم مانند اسپانیا است. به دلیل وجود ساحل و دریا، این شهر آب و هوای مطلوب و مطبوعی دارد. در منطقه پست بوم بیابانی حدود 50 رود در جریان وجود دارد که یکی از آنها از وسط شهر لیما میگذرد. همانطور که گفتیم این شهر دارای فرهنگی غنی است و شاید یکی از راههایی که از طریق آن میتوانیم فرهنگ آن را بهتر و بیشتر بشناسیم آشنایی با فرهنگ غذایی پرو و شناخت غذاهای محلی آنها است.
فرهنگ غذایی پرو
در این کشور زیبا که در آمریکای جنوبی واقع شده و دارای بخشهایی از جنگل آمازون و شهر زیبای ماچو پیچو است نوشیدنی و غذاهای فوق العادهای وجود دارد که با امتحان کردن آنها ذائقه و فرهنگ غذایی مردم این کشور بیشتر آشنا شوید.
در این کشور نوع آشپزی و غذا دارای تنوع زیادی است و مردم این کشور اغلب در غذاهایشان از ذرت، گوجه فرنگی، سیب زمینی و آناناس استفاده میکنند و در کل آنها از طرفداران میوهها هستند.
یکی از غذاهای پرطرفدار این کشور ماهی سرخ شدهای است که در آب لیمو غوطه ور شده باشد و آنها یک نوشیدنی ملی دارند که پیسکو نام دارد.
ذائقه مردم پرو کاملا متنوع است و همه نوع غذایی را در این کشور طبق هر سلیقهای میتوان پیدا کرد. آنها غذاها را به صورت رنگارنگ و اشتها برانگیز طبخ میکنند و آشپزی یکی از برنامههای لذت بخش آنها در زندگیشان است.
کافه و رستوران
در لیما همه چیز میتوانید پیدا کنید. بهترین رستورانها در رتبهبندی جهانی در این شهر قرار دارند و باعث جذب غذا دوستان به لیما میشوند.
رستوران مرکزی با سرآشپز مشهورش ویرجیو مارتینز، جزو 50 رستوران برتر دنیا در سال 2013 شناخته شد. این رستوران غذاهای محلی که خیلی شناخته شده نیستند را در منوی خود قرار داده است. امتحان کردن بشقابهای مخصوص این رستوران به افرادی که به این کشور سفر میکنند توصیه میشود.
منوی این رستوران از 20 متر زیر دریا شروع و با 4 هزار متر بالای سطح دریا تمام می شود مانند دسری که از خاک رس و به کمک نوعی باکتری که در مرداب رشد میکند، تهیه میشود.
کافه ساووی از کافی شاپهای معروف این کشور است که سبک معماری آن مربوط به دوران نئو رنسانس است و با وسایل قدیمی و زیبا پر شده است و بسیار با شکوه است و یکی دیگر از جذابیتهای این کافه این است که در کنار رودخانه قرار دارد و غذاهایی که ارائه میدهند انقدر خوشمزه است که حتی محلیها نیز این کافه را برای گذراندن وقت خود انتخاب میکنند.
طرز تهیه کاسا رلینا
مواد لازم برای تهیه کاسا رلینا
- 5 عدد سیب زمینی پخته شده
- یک چهارم پیمانه آب لیمو
- 1 قاشق چایی خوری نمک
- یک دوم قاشق چایی خوری فلفل
- 2 قاشق غذا خوری فلفل چیلی زرد
- 2 تکه سینه مرغ پخته شده
- یک دوم پیمانه نخود فرنگی پخته شده
- دو عدد هویج پوست کنده و پخته شده
- 2 عدد پیاز خرد شده
- 2 قاشق غذا خوری سس مایونز
- 1 قاشق غذا خوری جعفری خرد شده تازه
- یک دوم پیمانه زیتون بدون هسته
- 2 عدد تخم مرغ کاملا پخته شده
طرز تهیه کاسا رلینا
سیب زمینیها را رنده کنید یا آنها را با پوره کن دستی بکوبید تا کاملا نرم شوند. سیب زمینی، آبلیمو، نمک، فلفل و چیلی را درون یک کاسه بزرگ بریزید و با هم مخلوط کنید. درون یک کاسه دیگر سینه مرغ، نخود فرنگی، پیاز، هویج و سس مایونز را با هم مخلوط کنید.
نیمی از مخلوط سیبزمینیتان را درون یک ظرف پیرکس بریزید و آن را در تمام سطح ظرف پهن کنید سپس مخلوط مرغ زا روی آن بریزید و در نهایت روی مرغها را با نیمی دیگر از مخلوط سیب زمینی بپوشانید.
طرفتان را قبل از سرو به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید و در زمان سرو روی آن را با جعفری، زیتون و تخم مرغ تزیین کنید. سپس محتوای داخل ظرقفتان را به تکههای مربع مربع تقسیم کنید.