در مطالب قبلی طرز تهیه آش دوغ را در اختیار شما قرار دادیم ولی طرز تهیه آش دوغ ترکی کمی سبزیاش با آن متفاوت است که در این مطلب به آن میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه آش دوغ ترکی برای 4 نفر
- دو سوم پیمانه (90 گرم) نخود
- یک دوم پیمانه (80 گرم) برنج
- 7 پیمانه دوغ ترکی (گازدار)
- نمک و فلفل سیاه پودر شده به میزان لازم
- یک قاشق چایی خوری تخم گشنیز پودر شده
- روغن مایع مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
- 250 گرم سبزی پاک و خرد شده (سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج و شبت)
- 2 قاشق سوپ خوری آرد برنج (الک شده)
- نعناع داغ مقداری برای تزیین
طرز تهیه آش دوغ ترکی
نخود خیس شده را آبکش کنید. برای اینکه نفخ نخود را بگیرید بهتر است آن را از شب قبل بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید.
بعد از اینکه نخودها را آبکش کردید سپس آنها را به همراه پنج پیمانه آب درون قابلمهای با سایز مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد. بعد از اینکه جوش آمد حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا نخودها نیم پز شوند.
دو ساعت بعد از پخته شدن نخود آب روی برنج خیس شده را خالی کنید سپس آن را به همراه دوغ، نمک و فلفل به قابلمه حاوی نخود اضافه کنید و به مدت یک ساعت دیگر به آن اجازه دهید تا بپزد.
تخم گشنیز را درون تابهای حاوی روغن بریزید و تفت دهید سپس آن را همراه سبزی در نیم ساعت آخر پخت آش به آن اضافه کنید.
در 20 دقیقه آخر پختن آش آرد برنج را در یک دوم پیمانه آب رقیق کنید و به آش اضافه کنید. و اجازه دهید تا آش کاملا پخته شود و جا بیفتد. در آخر آش را در ظرف سروتان بریزید و روی آن را با نعناع داغ تزیین کنید و سرو بفرمایید.