ماهان شبکه ایرانیان

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کرواسی

کرُواسی با نام رسمی جمهوری کرواسی کشوری است واقع در منطقه بالکان (جنوب مرکزی اروپا) که از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال شرقی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگووین و از جنوب با مونته‌نگرو و دریای آدریاتیک هم‌مرز است

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کرواسی

کرُواسی با نام رسمی جمهوری کرواسی کشوری است واقع در منطقه بالکان (جنوب مرکزی اروپا) که از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال شرقی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگووین و از جنوب با مونته‌نگرو و دریای آدریاتیک هم‌مرز است. زاگرب پایتخت و بزرگترین شهر کرواسی است. جمعیت کرواسی 4 میلیون و 190 هزار نفر است که اغلب آن‌ها کروات هستند. مذهب رایج این کشور مسیحیت کاتولیک و زبان رسمی آن زبان کرواتی نام دارد. واحد پول کرواسی، کونا نام دارد. این کشور 56٬594 کیلومتر مربع وسعت دارد و بیشتر مناطق آن آب‌وهوای مدیترانه‌ای و قاره‌ای دارند. مناطق مرتفع کرواسی در کوه‌های آلپ دیناری قرار دارد که بلندترین قله آن دینارا با 1831 متر است. و اما فرهنگ غذایی کرواسی! داشتن اطلاعات درباره فرهنگ غذایی کشور‌های مختلف، برای بعضی از افراد شکم‌ران و کسانی که قصد سفر به این کشور را دارند، می‌تواند جذاب باشد. بنابراین در ادامه مقاله با ما همراه باشید. 

فرهنگ غذایی کرواسی

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کرواسی

مردم کشور کرواسی در هر ناحیه از این کشور براساس مناطق مختلف جغرافیایی و آب و هوایی از رژیم غذایی متمایزی برخوردار هستند؛ تفاوت در انتخاب مواد خوراکی و سبک و سیاق آشپزی در مناطق ساحلی کشور کرواسی، نسبت به سایر مناطق این سرزمین، برجسته‌تر و نمایان‌تر است. البته تاثیر رژیم و فرهنگ غذایی کشور یوگوسلاوی سابق را نباید نادیده گرفت!

رژیم غذایی مورد استفاده رعیت نشین کشور کرواسی بر پایه‌ی چند ماده اولیه و دستورالعمل‌های آشپزی ساده و بدون تشریفات خاصی است در حالی که طبقه متوسط در کرواسی از متد‌های پیشرفته‌تر و چاشنی‌های متمایز‌تری برای طبخ غذا استفاده می‌کنند.

از مشخصه‌های فرهنگ غذایی کرواسی، علاقه شدید مردم به فرآورده‌های پروتئینی همچون سوسیس و کالباس است به طوری که بخش اعظمی از کالا‌های فروشگاه‌ها و غذا‌های رستوران‌ها به این مواد اختصاص داده شده است.

مردم کشور کرواسی، در مکان‌هایی به نام kanava که همان قهوه فروشی است، از انواع نوشیدنی‌های مخصوص به رژیم غذاییشان لذت می‌برند. این مکان‌ها معمولا به دو بخش بیرونی و درونی تقسیم می‌شوند. Kanavaها از ساعت 6 صبح تا 11 شب شروع به فعالیت می‌کنند و به عنوان اولین نوشیدنی اسپرسو را به مشتریان خود پیشنهاد می‌دهند.

جالب است بدانید، مردم کشور کرواسی در سراسر جهان  به قهوه‌خور‌های حرفه‌ای معروف هستند به طوری که متوسط مصرف سهم هر کروات برای مصرف قهوه، 5 کیلوگرم در سال است. قهوه‌خانه‌های سنتی نیز در این کشور پذیرای تجمع زیادی از مردم کروات است. mlijekom  kava sa یا makijato از انواع قهوه‌هایی است که هنگام صبحانه در کرواسی سرو می‌شود. kava sa šlagom با ترکیب قهوه با خامه غلیظ و bijela kava یا قهوه سفید نیز از جمله‌ نوشیدنی‌های پرطرفدار در این کشور به شمار می‌آید. چای گیاهی نیز در کشور کرواسی بسیار پرطرفدار است.

پاستا یکی از پرمصرف‌ترین غذا‌ها در کشور کرواسی است به طوری که در رژیم غذایی مردم این سرزمین، مخصوصا ناحیه دالماشیا، طبخ انواع پاستا در سطح‌ گسترده‌ای صورت می‌گیرد. پاستا با سس گوجه فرنگی که در زبان محلی، به آن manistra na pome می‌گویند، یکی از غذاهایی است که از میز غذاخوری کرواسی‌ها ترک نمی‌شود. Šporki makaruli نیز پاستای سنتی کرواسی‌هاست که با گوشت طعم‌دار شده و سس سیر سرو می‌شود.

سوپ‌ها در رژیم غذایی مردم کرواسی جایگاه بسیار ویژه‌ای دارند، به طوری که در هر وعده غذایی یک سوپ خانگی به عنوان پیش غذا مهمان سفره‌های آن‌هاست. Ajngemahtec و zagorska Juha از سوپ‌های معروف این کشور هستند.

از جمله غذاهای دریایی که در این کشور سرو می‌شود، می‌توان به سالاد اختاپوس و سالاد خرچنگ که به عنوان پیش غذا و انواع خوراک‌های دریایی اشاره کرد.

کافه و رستوران

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کروواسی

Lari & Penati یکی از رستوران‌های معروف در مرکز زاگرب در خیابان petrinjska 42a است. دکوراسیون این رستوران تا حدی مدرن و در یکی از خیابان‌های زیبای زاگرب واقع است. سرآشپز‌های رستوران بسیار ماهر و کیفیت غذا‌ها بسیار بالا است. منوی غذاها با توجه به مواد غذایی موجود در آشپزخانه هر روز تغییر می‌کند؛ بنابراین نمی‌توان تشخیص داد که چه غذا‌هایی در انتظار شماست! پیشنهاد می‌کنیم اگر به کرواسی سفر کردید، حتما به این رستوران سر بزنید، چون قیمت غذا‌های این رستوران نیز بسیار پایین و به صرفه است.

Dubravkin Put نیز یکی از رستوران‌های قدیمی و معروف زاگرب در خیابان 2Dubravkin put، که به غذا‌های و خوراک‌های دریاییش معروف است. در ادامه می‌خواهیم طرز تهیه Šporki makaruli  را که درباره آن توضیحاتی در اختیار شما قرار دادیم، آموزش دهیم.

طرز تهیه Šporki makaruli

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کروواسی

مواد لازم

  • 800 گرم گوشت گاو خرد شده
  • 100 گرم چربی گوشت گاو
  • 500 گرم پیاز خرد شده
  • 40 گرم گوجه فرنگی کنسرو شده
  • 100 گرم جعفری
  • برگ بو به میزان لازم
  • 500 گرم پنه
  • 500 گرم پنیر پارمسان
  • دارچین، نمک، فلفل به میزان لازم

طرز تهیه

در یک تابه، پیاز‌ها را با چربی گاو سرخ کنید. وقتی پیاز‌ها طلایی رنگ شدند، گوشت‌ها را اضافه کرده و مواد را آنقدر تفت دهید، تا آب گوشت کاملا تبخیر شود. سپس گوجه فرنگی کنسرو شده را به مواد اضافه کنید.

در ادامه مقدار کمی آب اضافه کرده و صبر کنید، تا گوشت‌ها کاملا بپزند.

جعفری، سیر، فلفل، نمک، برگ بو و دارچین را به مواد اضافه کرده و به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید تا مزه‌ها به خورد هم روند. این زمان بسته به نوع کیفیت گوشتی که مصرف می‌کنید، متغیر است.

داخل یک قابلمه، مقداری آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید. پنه‌ها را داخل آب جوش ریخته و منتظر بمانید تا کاملا نرم شوند، سپس آبکش کنید.

در آخر مواد را با پنه‌ها مخلوط کرده و پنیر پارمسان را اضافه کنید، سپس در ظرفی مناسب با مقداری جعفری سرو کنید.

منابع: justdubrovnik ,theculturetrip ,wikipedia

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان