جمهوری ایسلند شمالیترین کشور اروپا است و یک کشور جزیرهای است که در شمال اقیانوس اطلس قرار دارد. جمعیت این کشور 320 هزار نفر است و بزرگترین شهر و پایتخت آن ریکیاویک است. حدود 94درصد مردم این کشور بومی هستند و باقی آنها مهاجرانی از کشورهای اروپایی هستند. کشور ایسلند جزیی از دانمارک بوده و در سال 1918 از دانمارک جدا شده و یک کشور مستقل را تشکیل داده است. فرهنگ غذایی ایسلند بسیار جالب است که در ادامه با آن آشنا میشویم.
فرهنگ غذایی ایسلند
در ایسلند بیشتر از اینکه وعده غذایی وجود داشته باشد چالش غذایی وجود دارد. ایسلندیها غذاهایی مثل شکمبهی گوسفند بلغاری، مغز گوسفند، سوپ دم گاو، ماهی فاسد و غذاهای ترش و دودی شده را در فرهنگ غذایی خود دارند.
فرهنگ غذایی ایسلند نه تنها عجیب بلکه منحصر به فرد است. آنها از طریق این مواد غذایی تمام مواد مورد نظر بدنشان را تامین میکنند و منبع غذایی آنها کاملا تحسین شده است. آنها غذاهای ارزانتری تولید میکنند و قسمتهای نامتعارف حیوانات را به عنوان غذا میخورند و کاملا از این قضیه خوشحال هستند و به غذاهای سنتی خود افتخار میکنند و همیشه همین غذاها را میخورند.
یک غذای معروف دیگر آنها hakarl نام دارد که گوشت کوسه ماندهای است که آن را به شکل حبه قند در میآورند و در هر گوشه شهر ریکاویک و هر اغذیه فروشی میتوان آن را پیدا کرد. یکی از آشپزان آمریکایی بعد از سفرش به ایسلند و تست این غذا گفت این غذا بدترین و بدمزهترین غذایی بود که تا به حال خوردهام. یکی از آشپزان بریتانیایی بعد از چشیدن این غذا نتوانست این غذا را قورت دهد.
یکی از دلایل این فرهنگ غذایی در ایسلندیهای این است که در زمان گذشته ایسلند از سرزمینهای اصلی اروپایی دور بود و واردات غذا به این کشور تقریبا غیر ممکن بود و در نتیجه فرهنگ غذایی ایسلند شبیه به قحطی زدهها شده بود و به صورت مداوم گرسنه بودند. به همین دلیل مردم این کشور مجبور شدند که هر چیزی را شکار کنند و هر چیز قابل خوردنی را بخورند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند.
یکی از بهترین رستورانها در ریکیاویک که سر آشپز آن بسیار معروف است رستو نام دارد. خوشمزگی دستپخت سر آشپز این رستوران زبانزد خاص و عام است و این رستوران از رستورانهای پر طرفدار است و انواع غذاهای دریایی، اروپایی و اسکاندیاوی را به مشتریانشان ارائه میدهند و طعم فوقالعادهای دارند.
یکی از بهترین کافههای شهر ریکیاویک که علاوه بر صبحانههای خوشمزه، قهوههای بی نظیری دارد کافه روسترز است. این کافه با اینکه فضای کوچکی دارد اما بسیار دلنشین و زیبا است.
طرز تهیه ماست ایسلندی در خانه
ماست ایسلندی در سال 2005 توسط شخصی به نام زیگی هلمرسون به مردم معرفی شد و از آن پس با نام زیگی به فروش میرسد. این محصول از برداشتن چربی از شیر کم چرب ساخته میشود، به طوری که شیر پس از به کار بردن مایه ماست قبلی در محیط گرم قرار داده میشود و پس از غلیظ شدن، آب آن به وسیله کیسه پنیر تخلیه میشود.
برای تهیه این ماست به روش زیگی درجه حرارت شیر را بالا ببرید سپس آن را به آرامی به 43 درجه سلسیوس برسانید. مقداری شیر گرم را به مایه ماست ایسلندی اضافه کنید سپس آن را داخل قابلمه شیر گرم بریزید.
3 قطره مایه پنیر را به آب سرد بدون کلر اضافه کرده سپس به مواد قبلی اضافه کنید. قابلمه را 12 ساعت کنار بگذارید تا روی آن کاملا سفت شود.
یک آبکش را به همراه یک کیسه پنیر دو لایه روی یک کاسه قرار دهید. ماده را به وسیله قاشق داخل کاسه بریزید و به هیچ وجه تا زمانی که به انتهای قابلمه نرسیدید مایع را سرریز نکنید چون مواد مغذی ظریف آسیب میبینند.
ماست دلمه شده را در یک محیط سرد قرار دهید تا برای 4 تا 8 ساعت به صورت دست نخورده باقی بماند و آب ماست کاملا خارج شود.
ماست را درون یک کاسه بریزید و با یک همزن برقی هم بزنید. یک قاشق سوپ خوری مایه پنیر اضافه کنید تا آن را به قوام ابریشمی برساند.
میتوانید ماست را به کمک یک شیرین کننده شیرین کنید تا خوشمزهتر شود.
مقداری از ماست را برای درست کردن ماست بعدی کنار بگذارید.