ماهان شبکه ایرانیان

تغذیه سالم در مسافرت های نوروزی (۱)

با توجه به آنکه در ایام تعطیلات نوروز، سرویس‌های خدمات بهداشتی و درمانی از حالت پایدار و عادی به حالت کشیک‌های با برنامه تبدیل شده و افراد نمی‌توانند مثل قبل از تعطیلات به پزشک مورد علاقه خود مراجعه کنند.

تغذیه سالم در مسافرت های نوروزی (1)

دکتر مصطفی نوروزی و دکتر رزا زاوشی 

در تعطیلات سال نو بسیاری از خانواده‌ها برای گردش و تفریح در داخل یا خارج از شهرها برنامه‌ریزی می‌کنند. این عمل به منظور تجدید قوای روحی و جسمی همه اعضای خانواده ضروری است تا با احیاء خود و رفع خستگی‌های ناشی از سال قبل، خود را برای انجام فعالیت‌های سال آینده تجدید قوا بنمایند.

حفظ سلامت اعضای خانواده در طول سفر ضروری است و یکی از مهم‌ترین ارکان تامین سلامت، تغذیه سالم می‌باشد. یقینا برنامه‌ریزی و احیانا تدارک غذا در بین راه و مقصد جهت حفظ سلامت همه اعضاء خانواده ضروری می‌باشد.

در ایام تعطیلات نوروز در واقع نیازهای تغذیه‌ای بدن هیچ تغییری نسبت به قبل و یا بعد از تعطیلات نوروز ندارد، منتهی به علت حدود نیم ماه تعطیلات و مسافرت روش‌ها و عادات غذایی دچار تغییرات خاص این تعطیلات می‌شود که می‌باید جهت حفظ سلامت بدن به نکاتی توجه نمود.

از جمله نکات مهم خاص این دوره نیم ماهه تعطیلات نوروزی دور بودن خانواده از وضع عادی تهیه غذا در منزل است. مصرف غذاهای آماده، صرف غذا در رستوران‌های داخل و یا خارج از شهر، ساندویچ و اغذیه فروشی‌ها و یا در منزل اقوام و خویشان دور و نزدیک از جمله آن است.

با توجه به آنکه در ایام تعطیلات نوروز، سرویس‌های خدمات بهداشتی و درمانی از حالت پایدار و عادی به حالت کشیک‌های با برنامه تبدیل شده و افراد نمی‌توانند مثل قبل از تعطیلات به پزشک مورد علاقه خود مراجعه کنند، بنابراین باید دقت نمود که بیمار شدن در این ایام علاوه بر آنکه تعطیلات کل خانواده را ضایع خواهد کرد، جهت درمان هم کمی با مشکلات روبرو خواهید شد. در اینجا به توصیه‌های کلی برای تغذیه سالم در طول مسافرت اشاره می‌نماییم.

نکته 1: غذاخوری‌های سالم را انتخاب کنید

 انتخاب رستوران با غذاهای سالم در هر شهر کار ساده‌ای نیست. در صورت امکان قبل از ورود به هر رستوران یا غذاخوری از کیفیت و سلامت غذای آن رستوران اطلاعات کسب نمایید.

 نوع غذای سفارش داده شده حائز اهمیت است. سعی کنید در مسافرت از سفارش همبرگر، سالاد الویه و مغز که احتمال آلودگی آن بالا است، خودداری نمایید. به علت احتمال عدم ضدعفونی کامل کاهو و سبزیجات از سفارش آنها‌ در غذاخوری‌ها و رستوران‌ها صرفنظر نمایید. قبل از تحویل ساندویچ از آنها بخواهید که در آن از گذاردن کاهو و سبزی خودداری کنند.

نکته 2: کاهو و سبزیجات را حتما ضدعفونی نمایید

 اگر در هتل اقامت دارید، معمولا رستوران آنها سعی در ارائه غذای سالم برای ساکنین خود دارد. با این وجود در آنجا هم از سفارش سالاد خودداری کنید.

 از مصرف پیاز خام آغشته به سبزی‌های خرد شده و سبزیجات خام که جهت تزئین غذا در کنار آن می‌گذارند و یا هر سبزی که به صورت خام در رنگ‌های مختلف در کنار غذاها عرضه می‌کنند، خودداری نمایید.

 چون میزان مصرف کاهو و سبزیجات در ایام تعطیلات بالا است، ضدعفونی بهداشتی آن فراموش نشود که شامل 5 دقیقه فرو بردن آن در سطل آب حاوی چند قطره مایع ظرفشویی به منظور انگل‌زدایی، سپس آبکشی و بعد فرو بردن در داخل سطل پر کلرین به مدت 10 دقیقه به جهت میکروب‌زدایی و سپس آبکشی است...

برای خواندن بخش دوم- تغذیه سالم در مسافرت های نوروزی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان