کره جنوبی که با نام رسمی جمهوری کره کشوری در بخش جنوبی شبه جزیره کره در شرق آسیا واقع شده و پایتخت آن سئول است. سئول امروزه به عنوان یکی از مدرنترین شهرهای جهان شناخته میشود و بافتی صنعتی دارد. این شهر از سال 1948 پایتخت کره جنوبی بود و جمعیت آن حدود 10 میلیون نفر است و یکی از بزرگترین شهرهای دنیا به حساب میآید. این شهر قدمتی 2000 ساله دارد و تقریباً یک چهارم کل جمعیت کره جنوبی در این شهر زندگی میکنند. فرهنگ غذایی کره جنوبی بیشتر شامل غذاهای سالم است که در ادامه بیشتر با آن آشنا میشویم.
فرهنگ غذایی کره جنوبی
مردم این کشور رژیم غذایی سالم و مغذی دارند و سلامت بدنشان برایشان اهمیت دارد. آنها برای خود یک رژیم غذایی سالم انتخاب کردهاند که سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند و از بروز بیماریهای سخت و جدی مانند سرطان پیشگیری نمایند. آنها در رژیم غذایی خود از مقدار زیادی سبزی تازه استفاده میکنند و برنج، گوشت، ماهی، نودل، سیر، زنجبیل و روغن کنجد نقش مهمی در برنامه غذایی آنها دارد.
پخت و پز آنها بر اساس غذاهای سنتی است که به روش مخصوص خود درست میکنند، از غذاهای خاص منطقهای گرفته تا غذاهای ترکیبی مدرن و غذاهای مخصوص درباری و پختن غذاهای بسیار متنوع که شهرت بین المللی دارد. پختن غذاهای کرهای کار پر زحمت و وقت گیری است. غذاهایی که در دوران سلطنتی تهیه میشدند به غذای سلطنتی یا رویال معروف بودند و تهیه آنها یک روز کامل زمان میبرد و در ظرفهای برنزی سرو میشد.
رژیم غذایی مردم کره جنوبی، به دلیل تحولات و تغییرات سیاسی و فرهنگی، با گذشت سالها به سمت غذاهای مدرن و امروزی پیش رفت.
فرهنگ غذایی کره جنوبی ، بر مبنای استفاده از برنج، سبزیجات و انواع گوشت، بنا شده است. وعدههای غذایی سنتی که در این کشور وجود دارد، به دلیل حضور شماری از ظرفهای خوراکی که در کنار ظرف اصلی غذا قرار میگیرند و مجموعهای از خوراکیها، چاشنیها، ترشیها، سبزیجات خشک و تازه و ... که هنگام سرو غذای اصلی، روی میز غذاخوری، گذاشته میشوند، شناخته شده است. استفاده از غذاهای بخارپز، برنج پختهشده با دانههای ترد و کوچک و صد البته کیمچی، در هر وعدهی غذایی، دیده میشود.
کرهایها از چاشنیهای مانند روغن کنجد، سویا سس، نمک، سیر، زنجبیل و سس فلفل تند در غذاهایشان استفاده میکنند. و یکی از مواد غذایی که آنها بسیار از آن استفاده میکنند سیر است. مردم کره مقدار زیادی سیر در غذاهایشان مصرف میکنند به نحوی که نسبت مصرف سیر مردم کره به نسبت کشورهای مدیترانهای و حتی بعضی کشورهای آسیایی مانند چین و تایلند بسیار بیشتر است.
کافه و رستوران
رستوران جانگ سیک دانگ یک رستوران معروف در یکی از کوچههای ساکت و آرام سئول است و یک محیط صمیمی و ساده و بیعیب و نقص دارد و میتوانید از غذاهای خوشمزهای که در این رستوران سرو میشود لذت ببرید.
یکی از کافههای معروف و بامزه در کره جنوبی کافه هلو کیتی است که تمام دکوراسیون و تزیینات محیط و غذاها را با استفاده از شخصیت هلو کیتی تهیه کردهاند.
طرز تهیه کیمچی
مواد لازم برای تهیه کیمچی
- یک عدد کلم چینی
- یک پیمانه پیازچه خلال شده
- یک پیمانه ترب سفید خلال شده
- یک پیمانه پودر فلفل چیلی
- نصف پیمانه نمک
- 2 حبه سیر رنده شده
- یک قاشق مربا خوری زنجبیل رنده شده
- یک پیمانه آب
طرز تهیه کیمچی
کلم چینی را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و آن را با آب و بدون اینکه برگهایش جدا شود بشویید.
لابهلای برگهای کلم نمک بپاشید و حدود سه ساعت در دمای محیط بگذارید تا کلمتان نرم شود و آب بیندازد. درون ظرفی آب، پودر چیلی، سیر، زنجبیل، پیازچه و ترب را کاملاَ مخلوط کنید. پس از سه ساعت که از نرم شدن کلم گذشت، آن را به آرامی آبکش کنید.
دستکش پوشیده و بدون اینکه برگهای کلم جدا شود لابهلای برگهایش از موادی که آماده کردید بریزید. این مواد را در ظرف در بسته، دو روز در دمای محیط و سپس در یخچال نگهداری کنید.
در بیشتر شهرهای کره و همچنین رستوران های کرهای، کیمچی به عنوان ترشی و در کنار غذای اصلی سرو میشود ولی در بعضی از شهرهای کره، آن را به عنوان غذای اصلی با نان یا برنج میل میکنند.