آش گندم غذای سنتی استان یزد است که با انواع حبوبات و سبزی آش پخته میشود. این آش از جمله غذاهای مفید و پرطرفدار میان خانوادههای ایرانی است. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه آش گندم را به شما آموزش دهیم. امیدواریم این آش خوشمزه مهمان سفره افطار امروز شما باشد.
مواد لازم برای تهیه آش گندم
- 500 گرم گوشت گوسفندی
- نصف پیمانه گندم پوست کنده
- یکسوم پیمانه جو پوست کنده
- یک کیلوگرم سبزی آش (جعفری، تره، اسفناج، گشنیز)
- لوبیا سفید، لوبیا قرمز، نخود، ماش، لوبیا چیتی و چشم بلبلی یکسوم پیمانه
- ادویه به میزان لازم
- 3 قاشق غذاخوری سیرداغ و نعناع داغ
- 5 قاشق غذاخوری پیازداغ
- کشک به میزان لازم
طرز تهیه آش گندم
حبوبات را از شب قبل خیس کنید سپس گندم و جو را پاک کرده و خوب بشویید. حبوبات ، گندم و جو را با مقداری آب در قابلمهای مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات و گندم پخته شوند.
گوشت را در یک قابلمه به صورت جداگانه بپزید. بعد از این که گوشت پخته شد، آن را کنار بگذارید تا خنک شود سپس گوشت را ریش ریش کنید.
بعد از پخته شدن حبوبات و گندم، سبزی خرد شده آش را همراه گوشت و نمک و فلفل به آش اضافه کنید. سپس مقداری سیرداغ و پیازداغ آماده کرده و به آش اضافه کنید. در تهیه سیرداغ و پیازداغ، از مقداری زردچوبه و فلفل نیز استفاده کنید و حرارت را ملایم کرده و منتظر بمانید تا آش به آرامی جا بیفتد.
برای تهیه نعناع داغ نیز، ابتدا نعناع را در کمی آب خیس کرده سپس آب اضافی نعناع را بگیرید و نعناع را در روغن تفت دهید.
بعد از این که آش کامل پخت، مقداری نعناع داغ و کشک به آن اضافه کنید. آش را در ظرفی مناسب سرو کرده با سیرداغ، نعنا داغ و مقداری کشک تزیین کرده و نوش جان کنید.