پاناما در آمریکای مرکزی واقع شده است و پایتخت آن پاناما سیتی است. جمعیت این کشور به سه میلیون و چهارصد هزار نفر میرسد و زبان آنها اسپانیایی است. پاناما در سال 1821 از اسپانیا و در سال 1903 از کلمبیا جدا و به یک کشور مستقل تبدیل شد. این کشور کم جمعیتترین کشور اسپانیایی زبان در آمریکای لاتین است. 70 درصد مردم این کشور را افراد دو رگه تشکیل میدهند و دومین دسته از افراد، سیاه پوستها هستند. کانال پاناما محل اتصال دو اقیانوس اطلس و آرام است و از نظر ترابریهای دریایی اهمیت زیادی دارد و از مهمترین کانالهای جهان به شمار میرود. این کانال 77 کیلومتر طول دارد و از بزرگترین و سختترین پروژههای مهندسی محسوب میشود. منطقه آزاد کولون در مدخل ورودی این کانال قرار دارد و از موقعیت مناسبی برای بازرگانی بینالمللی برخوردار است. فرهنگ غذایی پاناما خاص و جالب است که در ادامه با آن آشنا میشویم.
فرهنگ غذایی پاناما
همان طور که گفتیم مردم پاناما عادتهای غذایی جالبی دارند. آنها در غذاهایشان از ادویههای مخصوص کشور خود که عطر، بو و طعم مختص به خودشان را دارند استفاده میکنند.
فرآوردههای غذایی این کشور که به مقدار زیاد در دسترس مردم آن است عبارتند از نیشکر، موز، برنج، موز سبز، ذرت، سیب زمینی، پرتقال و قهوه.
مردم این کشور علاقه زیادی به مصرف گوشت در وعدههای غذاییشان دارند و در کنار آن از سبزیجات تازه یا پخته شده استفاده میکنند. یک بشقاب گوشت گاو و سبزیجات یکی از غذاهای معمولی در پاناما است.
کافه و رستوران
رستوران مادریگال پاناما رستورانی با فضای دنج و آرام در پاناما سیتی است که برخلاف کیفیت بالای غذاها قیمت پایینی دارند و با کمترین هزینه میتوانید بهترین غذاها را در این رستوران میل کنید.
کافه تیروم یک کافه شیک با سبک فرانسوی در پاناما سیتی است و میتوانید میان وعده، کیک، شیرینی، چایی و قهوه خود را در این کافه به جذابترین شکل ممکن میل کنید و از محیط آرام و صمیمی آن لذت ببرید. اگر در پاناما باشید و آدرس یک کافه خوب را از مردم آن بپرسید حتما این کافه را به شما پیشنهاد میکنند.
طرز تهیه سوپ سانچوکو
سوپ سانچوکو یکی از غذاهای مرسوم و محبوب در کشور پاناما است. این سوپ ارزش غذایی زیادی دارد و در اکثر رستورانها سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه سوپ سانچوکو
- 3 تا 4 عدد سینه مرغ کبابی
- 3 قاشق چایی خوری نمک
- 1 قاشق غذا خوری گشنیز خرد شده
- 1 قاشق چایی خوری اورگانو
- 3 حبه سیر
- 2 قاشق چایی خوری روغن زیتون
- 1 عدد پیاز بزرگ خرد شده
- 4 پیمانه آب مرغ
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سوپ سانچوکو
قبل از شروع به پختن این غذا تکههای مرغتان را بشویید و آنها را خشک کنید.
نمک، گشنیز، اورگانو، سیر و روغن زیتون را درون یک کاسه با سایز متوسط بریزید و آنها را با هم مخلوط کنید سپس تکههای مرغتان را درون این مخلوط قرار دهید تا مواد به خورد مرغ بروند.
در این حین پیازتان را پوست بگیرید و خرد کنید و کنار بگذارید.
یک قابلمه بزرگ را روی گاز و روی حرارت ملایم بگذارید و مرغها را درون آن قرار دهید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا مرغها کمی نرم شوند.
آب مرغ و پیاز را به آن اضافه کنید اجازه دهید تا آب مرغ بجوشد و مرغها کاملا بپزند.
این سوپ را با برنج نیز میتوانید سرو کنید و میل بفرمایید.