سیرابی از انواع غذاهای مقوی است که مخصوصا میان قدیمیترها بسیار پرطرفدار است. به خاطر خواص زیاد این خوراک، بهتر است حداقل ماهی یکبار تا دوبار آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید. از سیرابی میتوانید در تهیه انواع سوپ و خوراک استفاده کنید. ما در این مقاله قصد داریم طرز تهیه خوراک سیرابی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خوراک سیرابی
- 1 دست سیراب شیردان کوچک
- 1 عدد پیاز متوسط
- 2 حبه سیر
- نیم پیمانه لوبیا چیتی
- 2 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
- نمک، ادویه، دارچین، آبلیمو و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خوراک سیرابی
ابتدا برای تمیز کردن سیرابی، آن را به 4 قسمت برش بزنید، سپس مقداری آب داخل یک قابلمه ریخته و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید. حرارت شعله را خاموش کرده و هر تیکه از آن را داخل آب قرار دهید. در قابلمه را ببندید، بعد از یک دقیقه سیرابی را از قابلمه خارج کنید. دقت کنید که اگر سیرابی را زیاد داخل آب قرار دهید، پخته شده و نمیتوانید آن را تمییز کنید.
به کمک فرد دیگری، دو طرف سیرابی را محکم بکشید تا صاف شود سپس به کمک یک چاقو به صورت رفت و برگشت روی سیرابی را خراش دهید تا زردی از سطح سیرابی جدا شده و به سفید مایل به صورتی تبدیل شود.
اگر سیرابی تمییز نشد، دوباره آن را به مدت 1 دقیقه داخل آب جوش قرار دهید و سیرابی را تمییز کنید. تکههای سیرابی را داخل آب سرد قرار دهید و آن را به خوبی بشویید. قسمت داخلی سیرابی را نیز با کمک دست خوب تمییز کنید.
بعد از این که سیرابی کاملا تمییز شد، در یک قابلمه به اندازهای که روی سیرابی را بگیرد، آب بریزید سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و سیر را نیز به صورت خلالی خرد کنید و به سیرابی اضافه کنید. ادویه، نمک، زردچوبه و دارچین را به سیرابی اضافه کرده و در قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا سیرابی خوب نرم شده و بپزد.
در یک قابلمه جدا لوبیا چیتیها را کاملا بپزید. سیب زمینیها را نیز حبه حبه خرد کرده و با کمی ادویه، نمک، فلفل و رب تفت دهید.
لوبیا و سیب زمینی را به سیرابی اضافه کرده و زمانی که میخواستید قابلمه را از شعله بردارید، مقداری آبلیمو اضافه کنید.
خوراک سیرابی آماده است. نوش جان!