ماهان شبکه ایرانیان

تغذیه و زندگی جاودان

سیب سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی از قبیل کورستین و همچنین حاوی فیبرهای قابل حل مانند پکتین می‌باشد. کورستین از ابتلا به سرطان و لخته شدن خون جلوگیری می‌کند و پکتین نیز میزان کلسترول خون را پایین آورده و سموم سرطان‌زا را دفع می‌کند.

تغذیه و زندگی جاودان

آسیه محمدزاده؛ کارشناس ارشد تغذیه

 

 

با خوردن بعضی مواد غذایی می‌توانید به طول عمرتان بیفزایید. این مواد غذایی حاوی ویتامین‌ها و مواد شیمیایی ویژه‌ای هستند که با بسیاری از بیماری‌های کشنده مقابله می‌کنند. در این جا به تعدادی از این مواد اشاره می‌کنیم.

سیب
سیب سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی از قبیل کورستین و همچنین حاوی فیبرهای قابل حل مانند پکتین می‌باشد. کورستین از ابتلا به سرطان و لخته شدن خون جلوگیری می‌کند و پکتین نیز میزان کلسترول خون را پایین آورده و سموم سرطان‌زا را دفع 
می‌کند.

موز
موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم، منیزیم و فلیت است. پتاسیم از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کرده و احتمال سکته را کاهش می‌دهد. فلیت نیز به رشد صحیح بافت‌ها کمک کرده و از ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی و سرطان جلوگیری می‌کند.

تخم مرغ
تخم مرغ حاوی مقدار قابل توجهی کولین، پروتئین، کاروتینوئید و زآکسانتین می‌باشد. فایده عمر طولانی چیست اگر حتی نتوانید به یاد بیاورید که دندان مصنوعی تان را کجا گذاشته‌اید؟ کولین موجود در تخم مرغ به حفظ حافظه در زمان پیری کمک می‌کند. کاروتینوئید نیز مانع ابتلا به بیماری‌های چشمی مربوط به پیری، مانند آب مروارید می‌شود. تخم مرغ را می‌توانید به صورت آبپز یا نیمرو مصرف کنید؛ فقط به یاد داشته باشید که پختن آن با مقدار زیادی کره یا روغن ضرر دارد.

سیر
سیر هم حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. این ماده غذایی از لخته شدن خون جلوگیری کرده و خطر سکته را کاهش می‌دهد؛ همچنین با از بین بردن سلول‌های سرطانی باعث افزایش طول عمر می‌شود. بهتر است سیر به صورت خام مصرف شود. می‌توانید آن را خرد کرده و به محتویات سالادتان اضافه کنید.

لوبیا قرمز
لوبیا قرمز حاوی مقدار زیادی فیبر محلول می‌باشد که به حفظ سلامتی دستگاه گوارش کمک می‌کند و در نتیجه از ابتلا به دیابت و سرطان روده جلوگیری می‌کند. همچنین فیبر محلول باعث کاهش میزان کلسترول و قند خون می شود. هم لوبیای خشک و هم لوبیای کنسروشده این اثرات مفید را بر روی سلامتی دارند.

گردو
گردو حاوی مقدار قابل توجهی اسید چرب امگا3 است. اسید چرب امگا 3 از لخته شدن خون و ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی جلوگیری می‌کند. همچنین می‌تواند از ابتلا به افسردگی و ورم مفاصل نیز پیشگیری کند. بهتر است گردو به صورت تازه استفاده شود. گردو تا دو هفته بعد از بیرون آمدن از پوست، تا حدودی تازگی خود را حفظ می‌کند؛ به شرط اینکه در جای خشک و خنک نگهداری شود. از گردو می‌توان برای تزئین روی سالاد هم استفاده کرد.

سویا
سویا حاوی هورمون گیاهی ایزوفلاون می‌باشد .این ماده غذایی باعث کاهش میزان LDL (کلسترول بد) و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی می شود.

انگور قرمز
انگور قرمز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی کاتچین و نوعی پلی فنل به نام رسیراترول می‌باشد. کاتچین رادیکال‌های آزاد را از بین برده و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند. پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که رسیراترول میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد و مانع پیشرفت سرطان پوست و سایر سرطان‌ها می‌شود. نوشیدن یک یا دو لیوان آب انگور در روز برای این منظور کافی است. مصرف بیشتر از این میزان می‌تواند اثرات خوب این ماده را از بین ببرد.

اسفناج
اسفناج یکی از سالم ترین سبزیجات است که حاوی اسید فولیک و ویتامین‌های آنتی اکسیدان (بتاکاروتن و ویتامین C) می‌باشد. مصرف اسفناج از ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی - عروقی و اختلالات مغزی جلوگیری می‌کند.

رازیانه
رازیانه که جزء سبزیجات ایتالیایی است، حاوی بتاکاروتن، کلسیم، پتاسیم و آهن می‌باشد. این گیاه مشکلات گوارشی را برطرف کرده و باعث حفظ سلامت پوست و ناخن و جلوگیری از خستگی می‌شود. رازیانه را می‌توان به صورت خام، بخارپز یا تفت داده مصرف نمود.

چای سبز و سیاه
مطالعات نشان داده‌اند که مصرف چای سبز و سیاه باعث کاهش خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی - عروقی و سکته می‌شود. روزانه 1 یا 2 فنجان چای تازه‌دم مصرف کنید. چای کیسه‌ای خاصیت چای تازه‌دم را ندارد.

منع مصرف نوشابه (حتی رژیمی)
دانشمندان بوستون دریافته‌اند که نوشیدن روزانه نوشابه معمولی یا رژیمی خطر ابتلا به سندرم متابولیک، افزایش فشارخون، چربی خون و قند خون و چربی اضافه دور کمر را افزایش می‌دهد و ابتلا به این سندرم نیز احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و دیابت را دو برابر می‌کند. این عوارض بیشتر به خاطر ماده افزودنی نوشابه است که برای تغییر رنگ به آن اضافه می‌شود.

استاد داروسازی دانشگاه پزشکی بوستون و پژوهشگر این مطالعات می‌گوید: دانشمندان معتقدند مصرف‌کنندگان نوشابه، مرتب حس چشایی خود را در معرض شیرینی‌های طبیعی یا مصنوعی قرار می‌دهند و خود را نسبت به طلب غذاهای شیرین شرطی می‌کنند که این باعث اضافه وزن می‌شود.

محدودیت مصرف گوشت قرمز 
مصرف یک کف دست گوشت قرمز مشکلی به وجود نمی‌آورد، ولی بر اساس گزارش موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، مصرف بیش از 500 گرم گوشت قرمز در هفته احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا می‌برد. همچنین کبابی کردن، تنوری کردن و برشته کردن گوشت، خطر ابتلا به سرطان را به شدت افزایش می‌دهد. مصرف سوسیس و کالباس، علاوه بر افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، احتمال ابتلا به سرطان معده را نیز افزایش می‌دهد که به علت وجود مواد نگهدارنده مانند نیترات‌ها در سوسیس و کالباس است.

محدودیت انرژی دریافتی
بر اساس نتایج بسیاری از مطالعات، رژیم غذایی حاوی انرژی پایین باعث افزایش طول عمر می‌شود. ‌این تاثیر تاکنون روی موش‌ها و بسیاری دیگر از موجودات زنده از جمله انسان به اثبات رسیده، اما مکانیسم مولکولی که تغذیه و زنده ماندن را به هم مرتبط می‌کند، هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان