یکی از قسمت های مفید و خوشمزه و پرطرفدار گوسفند جگر آن است که به دلیل داشتن فواید فراوان خود یک غذای کامل به شمار می رود و به شکل خوراک و کباب در خانه ها و کافه رستوران ها طبخ می شود و به مصرف عموم می رسد. توصیه شده است که در افراد کم خون و دانش آموزان هفته ای یک بار به اندازه نود گرم از خواص جگر استفاده کنند و همچنین ذکر کرده اند که این ماده غذایی در کودکان زیر یک سال به هیچ عنوان نباید به مصرف برسد.
معرفی خواص جگر برای بدن:
قبل از خوردن جگر خوب است که از فواید و عوارض مصرف آن و راه های تشخیص جگر سالم که در زیر آمده است، آگاه شویم:
- از خواص جگر سیاه می توان به وجود انواع ویتامین ها از جمله ویتامین A، D، E و ویتامین های گروه B در آن اشاره کرد.
- جگر سرشار از روی، آهن، پروتئین و اسید فولیک می باشد و هرچند برای بیمارانی با کلسترول بالا توصیه نمی شود اما مصرف آن در افرادی که از کم خونی و فقر آهن رنج می برند، هفته ای دو بار بسیار مفید است.
- پروتئین موجود در جگر سفید گوسفند به رشد بدن و رشد عضلات بسیار کمک می کند.
- جگر سفید نسبت به جگر سیاه چربی و کالری کمتری دارد.
- آهن و ویتامین B12 موجود در جگر برای درمان کم خونی بسیار تاثیر گذار است.
- برای درمان شب کوری، خشکی پوست و خشکی چشم می توان از ویتامین A موجود در جگر بهره مند شد.
- روی موجود در جگر برای رشد کودکان بالای یک سال یک عامل حیاتی می باشد.
- ویتامین E و D جگر برای رشد استخوان و درمان پوکی استخوان بسیار مفید و موثر است.
- جگر سه برابر گوشت قرمز آهن دارد و چربی آن نسبت به گوشت قرمز کمتر است.
همانطور که این ماده از خاصیت های بی شماری برای بدن برخوردار است، مصرف بیش از اندازه آن نیز موجب مسمومیت و بالا رفتن کلسترول در بدن می شود و در دوران بارداری مخصوصا در ماه های اولیه خطر نقص جنینی را بالا می برد. در خرید جگر نیز بهتر است سراغ جگر گوسفندان جوان بروید و از خرید جگرهایی که روی آنها کیست مشاهده می شود خودداری کنید. برای اطلاع از خوردن جگر در دوران بارداری به این مقاله در سایت آرگا سر بزنید.