درختچه زرشک، بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی قاره های اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و جنوبی است. میوه این بوته خواص متعددی دارد که عبارت است:
*زرشک به طور موثر با باکتری هایی که به مرور زمان به آنتی بیوتیک مقاوم می شود، مقابله می کند.
*خاصیت ضد انگلی دارد و تب را کاهش می دهد.
*سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و در هضم غذا و درمان دردهای گوارشی موثر است.
*میزان ضربان قلب را پایین می آورد، انقباض لوله های برونشی را کاهش می دهد و تنفس را نیز کند می کند.
*باکتری های موجود روی پوست را از بین می برد و برای تسکین سوختگی، به طور موضعی روی پوست مالیده می شود.
*منبع غنی ویتامین C است که برای سلامت و شادابی پوست لازم است. علاوه بر آن سموم را از بدن دفع می کند و باعث تقویت استخوان و دندان می شود.
* ماده شیمیایی موجود در آن به نام «بربرین»، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و مانع چسبیدن باکتری ها به سلول ها می شود و در نتیجه از بروز عفونت پیشگیری می کند.
* پوست ریشه آن حاوی ماده قلیایی است که تولید صفرا را افزایش می دهد. زرشک برای درمان عفونت مثانه، سنگ مثانه و ناراحتی کبد موثر است.
*دم کرده آن، برای درمان فشار خون بالا مفید است.
* مصرف منظم آن از رشد بافت های سرطانی پیشگیری می کند.
*برای برطرف کردن ناراحتی های دهان، با دم کرده زرشک غرغره کنید.
* برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است.
*برای درمان زردی و یرقان موثر است.
*برای معالجه بواسیر مفید است.
به نقل از خراسان