ماهان شبکه ایرانیان

نسخه ابوعلی سینا برای داشتن دندان‌های زیبا و لثه سالم

بهداشت نیوز: داشتن دندان‌های سفید و سالم سبب زیبایی چهره شما خواهد شد و لبخندتان را جذاب می‌کند. امروزه برای سفید کردن دندان‌ها از روش‌های مصنوعی مانند بلیچینگ و... استفاده می‌کنند که هزینه زیاد و مشکلات فراوانی را به همراه دارد. اگر بخواهید لبخند زیبا و دندان‌های سفید داشته باشید، باید به رعایت بهداشت دهان و دندان بپردازید و در کنار این مورد از نسخه‌های طبیعی طب سنتی برای سفید کردن دندان که در این بخش از سلامت دهان و دندان آورده ایم، بهره کافی ببرید. دندان سالم
دندان کاملا سفید، طبیعی نیست

مزاج هر فرد رنگ دندانهایش را تعیین می‌کند، بنابراین اگر فردی بگوید که هر چقدر مسواک می‌زنم و بهداشت دهان و دندان را رعایت می‌کنم، اما دندانهایم سفید نیستند، حقیقت دارد و در مقابل اگر فردی بدون سفید کننده‌های مصنوعی دندان‌های سفید و درخشانی داشته باشد باز هم حقیقت دارد.
انواع مزاج‌ها و رنگ دندان

افراد دارای مزاج صفراوی دارای دندان‌های سفید متمایل به زرد هستند.

افراد دموی نوعی تیرگی یا زردی در دندانهایشان به چشم می‌خورد و دندان‌های سفیدی ندارند.

سوداوی‌ها دارای دندان‌های تیره، اما محکمی هستند که کمتر پوسیده می‌شود.

بلغمی‌ها دندان‌های شان کاملا سفید هستند.
دندان سالم، دندان سفید

اگر مغز دندان را بشکافید، خواهید دید که دندانهایتان کاملا سفید نیستند و برای سفید کردن دندان‌ها باید از روش‌های دیگری استفاده کنید که اصلی‌ترین و مهم‌ترین آنها، تمیزی دهان و دندان است. اگر می‌خواهید دندان‌های تان سفید و درخشان باشند، باید دندان‌هایی سالم داشته باشید و دندان‌های شما نباید پوسیده باشد.

پس اقدام اولیه برای داشتن دندان‌های سالم باید نزد دندانپزشک بروید و پوسیدگی را برطرف و بعد بهداشت دهان و دندان را به دقت و به شکل دائم رعایت کنید. اگر می‌خواهید همیشه دندان‌های تمیز و سالم داشته باشید باید روزانه از مسواک، نخ دندان و... استفاده کنید و در همه حال دندانهایتان را در اوج سفیدی نگه دارید.
سفید کردن دندان باعث زردی آن می‌شود

بلیچینگ یا سفید کردن مبالغه آمیز و غیر استاندارد دندان موجب آسیب به دندان می‌شوند، زیرا مواد شیمیایی بکار رفته در آن‌ها بخشی از سطح دندان را خراب می‌کنند. استفاده از این روش بعد از مدتی سبب نفوذپذیری دندان در برابر مواد رنگی و جرم‌ها می‌شود و به زردی دندان‌ها می‌انجامد. این کار علاوه بر اینکه موجب از بین رفتن سلامت دندان‌ها می‌شود، هزینه زیادی نیز به همراه دارد بنابراین برای داشتن دندان و لثه سالم و تمیز، بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
توصیه‌های ایمنی برای داشتن دندان‌های سالم

با دندان‌های خود چیز‌های سفت مانند فندق و پسته و گردو نشکنید.

در خوردن تخمه زیاده روی نکنید، زیرا موجب خراب شدن دندان‌ها می‌شود.

از خوردن خوراکی‌های سخت مانند ته دیگ‌های سخت و ضخیم که به فک فشار می‌آورد و به سلامت دندان‌های تان آسیب می‌زند، خودداری کنید.

خوردن خوراکی‌هایی مانند گوشت نیم پز یا استخوان گوشت که باید طولانی و سخت آن‌ها را بجوید برای دندان مضر هستند.

خوردن خوراکی‌های گرم و سرد بلافاصله بعد از هم موجب ترک خوردن دندان‌ها و پوسیدگی آن‌ها می‌شود. اگر می‌خواهید خوراکی‌های سرد یا گرم میل کنید، صبر کنید دندان به دمای طبیعی برسد سپس سراغ خوراکی بعدی بروید. بین ماده غذایی سرد و گرم معمولا نیم ساعت تا یک ساعت فاصله بیندازید.

برخی از افراد چاق بعد از خوردن هر وعده غذایی در حلق خود انگشت می‌اندازند و غذا‌های خورده شده را بالا می‌آورند، این کار به دلیل بالا آمدن اسید فراوانی همراه مواد غذایی موجب پوسیدگی دندان می‌شود.

ریفلاکس معده به علت برگشت اسید معده به دهان سبب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود پس بهتر است افرادی که دچار ریفلاکس معده هستند، برای حفظ سلامت دندان‌های شان زودتر درمان شوند.

از دندان‌های شیری خردسالتان مراقبت کنید و تا قبل از افتادن آن‌ها به او خوراکی‌های سفت ندهید، زیرا باعث آسیب دندان می‌شود.

افراد مبتلا به پوکی استخوان باید از خوردن خوراکی‌های سفت که به جویدن مداوم و سخت نیاز دارند، اجتناب کنند، زیرا سبب شکستن دندانهایشان می‌شود.
چند بار در روز مسواک بزنیم؟

وعده‌های غذایی تعداد مسواک زدن را تعیین می‌کند. بعد از صرف غذا از روی دندان و در فضای میان دندان‌ها باقیمانده غذا‌ها را تمیز کنید.

برخی از افراد دوبار در روز غذا می‌خورند و بر همین مبنا باید دندان‌های خود را مسواک بزنند البته بهتر است برای پاک کردن رسوب اسید و بخارات معده روی لثه و زبان صبح‌ها قبل از خوردن غذا یک مسواک مختصر بزنند.

شستن دهان یا غرغره کردن بعد از صرف غذا‌ها و خوراکی‌هایی که رنگ یا غلظت زیادی دارند، ضروری است. کسانی که عادت به نوشیدن قهوه، چای، خوردن شکلات و شیرینی دارند، باید برای جلوگیری از رنگ نگرفتن دندانهایشان به طور مرتب آن‌ها را مسواک بزنند.

خمیر دندان هم ممکن است باعث پوسیدگی شود، اگر کسی به بهداشت دهان و دندان کاملا رسیدگی می‌کند، ولی نتیجه‌ای نمی‌گیرد باید به خمیر دندانش شک کند و آن را تعویض کند، زیرا بعضی خمیردندان‌ها حاوی موادی هستند که باعث پوسیدگی می‌شود.

اگر خمیر دندانتان فاسد شده باشد نه تنها دندانتان را تمیز نمی‌کند بلکه سبب پوسیدگی دندان‌ها نیز می‌شود پس حتما خمیر دندان کوچک بگیرید تا زودتر مصرف شود و زودتر بتوانید آن را تعویض کنید.
دندان سالم در لثه سالم

برای داشتن دندان‌های سالم باید به مراقبت از لثه‌ها بپردازید، زیرا دندان‌های سالم روی لثه‌های سالم رشد می‌کنند. به دارو‌هایی که جهت رفع مشکلات دندان در طب سنتی وجود دارد، «سنون» گفته می‌شود. سنون برای محکم کردن لثه برای افرادی که حین مسواک زدن دچار خونریزی لثه می‌شوند، با هدف به دست آوردن سلامت دندان تجویز می‌شود. سنون علاوه بر مستحکم کردن لثه می‌تواند سبب جرمگیری دندان‌ها شود و آن‌ها را سفید و درخشنده کند.
نسخه‌های طبیعی برای سلامت لثه و دندان

کزمازک، سُعد، گل سرخ و سنبل الطیب را به مقدار مساوی بکوبید و با هم مخلوط نمایید و سپس الک کنید و با انگشت روی دندان‌ها به حالت مسواک کردن بکشید و نیم ساعت روی دندان‌های تان این ماده را بگذارید و سپس آبکشی کنید.

گشنیز را بو دهید و با کمی سرکه مخلوط نمایید و این محلول را غرغره کنید و روی لثه هایتان بکشید، زیرا موجب استحکام لثه و دندان می‌شود.

به مقدار مساوی دم الاخوین، کزمازک، انزروت، کندر، تباشیر، گل سرخ، گلنار و پوست انار ترش را پودر و با هم ترکیب کنید تا آردی به دست آید و آن را به شکل مسواک با انگشت روی دندان بکشید.

نصف استکان سماق را بجوشانید و صاف کنید و با گلاب مخلوط نمایید و سپس این محلول را غرغره کنید.

شش مثقال از عاقرقرحا، وج، کزمازک و سُعد را با سه مثقال از پوست انار، مازوی سبز، کندر، گلنار، گل سرخ و چهار مثقال از ریشه سوسن کبود و نشاسته کتیرا و گشنیز خشک بو داده پودر و مخلوط نمایید و حدود دو مثقال از ترکیب کف دریا و سنگ نمک را به مواد اضافه کنید و در آخر این ترکیب را به شکل مسواک با انگشت روی دندان‌ها یا لثه بکشید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان