لوبیا پلو یکی از غذا های اصیل ایرانی است که از طعم و مزه فوق العاده ای برخوردار است و برای افرادی که گیاهخوار هستند بسیار مناسب است، در ادامه مطلب به شما عزیزان طرز تهیه لوبیا پلو با سویا را آموزش خواهیم داد.
در مطالب گذشته به شما عزیزان طرز تهیه انواع پلو ها از جمله : گردو پلو، هویج پلو با مرغ، گوجه پلو و استانبولی پلو را آموزش دادیم در این مقاله شما را با دستور پخت لوبیا پلو با سویا آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم
- برنج : دو پیمانه
- پیاز متوسط : دو عدد
- لوبیا سبز خرد شده نیم سانتی : چهار صد گرم
- سویا : دو پیمانه
- هویج درشت خرد شده : یک عدد
- زعفران آسیاب شده : یک قاشق چای خوری
- زردچوبه : نصف قاشق چای خوری
- پودر دارچین : نصف قاشق چای خوری
- پودر کاری یا ادویه پلویی: یک قاشق چای خوری
- نمک : به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذا خوری
- روغن زیتون و روغن سرخ کردنی : به میزان لازم
طرز تهیه لوبیا پلو با سویا با طعم به یاد ماندنی
در روش تهیه لوبیا پلو با سویا ابتدا برنج را خیس کرده سپس به مقدار یک بند انگشت آب روی برنج نگه دارید و به آن دو قاشق غذا خوری نمک، یک قاشق غذا خوری روغن زیتون اضافه نمایید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خیس شود.
حالا داخل تابه لوبیا ها را به مدت بیست دقیقه تفت دهید و همزمان با آن سویا ها را همراه با آب داغ خیس نمایید و آبکش کنید سپس لوبیا را کنار گذاشته و داخل تابه روغن سرخ کردنی بریزید و پیاز را داخل آن تفت دهید تا نیمه طلایی شوند.
در این مرحله از نحوه تهیه لوبیا پلو با سویا ،حالا آب سویا را با دستمال کاملا بگیرید و آن را داخل تابه قرار دهید سپس به آن رب گوجه فرنگی و زردچوبه اضافه کنید و به آن هویج نگینی نیز اضافه بیافزایید و به مدت چند دقیقه تفت دهید.
حالا لوبیا را به همراه سه پیمانه آب و نمک داخل تابه بریزید و در ظرف را ببندید تا مواد داخل آن کاملا پخته شوند و پس از غلیظ شدن سس، به آن پودر زعفران اضافه کرده و کمی تفت داده سپس کنار بگذارید.
در این مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو با سویا قابلمه را پر از آب کرده و اجازه دهید بجوشد و پس از جوشیدن به آن یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید سپس آب برنج را گرفته و آن را به قابلمه آب در حال جوش اضافه کنید.
اجازه دهید برنج حدود ده دقیقه پخته شود و در این فاصله زمانی چند بار آن را هم بزنید سپس آبکش نمایید و ته قابلمه را کمی روغن ریخته سپس یک لایه برنج کف قابلمه ریخته و بعد یک لایه از سس را بر روی آن بیافزایید.
حالا کمی پودر کاری و دارچین بر روی مایه تان بریزید سپس برنج را با مایه حاصل مخلوط نمایید تا به صورت کامل رنگدار شود این کار را لایه لایه تا تمام شدن مواد تان انجام دهید، در پایان نصف لیوان آب به برنج اضافه کنید و اجازه دهید به مدت چهل دقیقه بر روی گاز دم بکشد سپس در ظرف مناسب سرو بریزید.
برای آشنایی با دستور پخت انواع غذاهای ایرانی کلیک کنید، و با آموزش های آشپزی مجله آرگا همراه شوید.