کابلی پلو یا پلو افغانی از انواع غذاهای معروف و اصیل کشور افغانستان می باشد که به دلیل طعم لذیذی که دارد در کشورهای همسایه نیز محبوبیت زیادی پیدا کرده است و این پلوی مخلوط جزء خانواده شیرین پلوها به شمار می رود و با ذائقه ایرانی ها نیز جور در می آید.
بریانی هندی و کابلی پلو و اوشی پلو و پلو تایلندی از انواع غذاهای فرنگی خوشمزه و لذیذ می باشند و بهتر است شما برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی تان از پخت این پلوهای مخلوط و بی نظیر غافل نشوید.

مواد لازم
- برنج : 2.5 پیمانه
- گوشت گوسفندی : 300 گرم
- پیاز داغ : دو تا سه قاشق غذاخوری
- هویج : سه تا چهار عدد
- خلال پسته و بادام : نصف پیمانه
- کشمش پلویی : نصف پیمانه
- خلال پوست پرتقال : 1/4 پیمانه
- کره : 30 گرم
- شکر : دو قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده : به میزان لازم
- زیره : 1/4 قاشق چایخوری
- دارچین : 1/3 قاشق چایخوری
- هل : 5 عدد
- پودر میخک و پودر جوز هندی : 1/8 قاشق چایخوری
- فلفل : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه کابلی پلو در منزل
در ابتدا گوشت را خرد کنید سپس گوشت خرد شده را به همراه 1/2 پیاز داغ و فلفل و زردچوبه درون قابلمه ای مناسب بریزید و آن را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

در این مرحله از دستور پخت کابلی پلو به گوشت تفت داده شده آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا گوشت ها پخته شوند. توجه داشته باشید که برای پخت گوشت نباید از آب زیادی استفاده نمایید.

در این مرحله از طرز تهیه کابلی پلو ، هویج های خلالی خرد شده را به همراه کره و باقی مانده پیاز داغ و شکر و دارچین و زیره و جوز هندی و میخک درون تابه ای مناسب بریزید سپس این مواد را تفت دهید و 1/2 لیوان آب به مخلوط مواد بیفزایید و شکر را درون آب حل نمایید سپس هل ها را به مواد بیفزایید و اجازه دهید تا هویج ها به خوبی پخته شوند و بعد از اینکه هویج ها به صورت کامل پخته شدند هل ها را بیرون آورید سپس کشمش و خلال بادام و پسته و پوست پرتقال را به مخلوط مواد بیفزایید و آن ها را مقداری تفت دهید.
بعد از اینکه گوشت پخته شد به آن نمک بزنید و گوشت و آب گوشت را به مخلوط هویج بیفزایید سپس زعفران را هم به مخلوط گوشتی بیفزایید و بعد از اینکه آب مواد تقریبا کشیده شد تابه را از روی حرارت گاز بردارید.

درون قابلمه ای مناسب مقداری آب و نمک بریزید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را به آن اضافه کنید و بعد از نرم شدن برنج آن را درون آبکش بریزید. قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و ته دیگ مورد نظر خود را در کف قابلمه قرار دهید سپس برنج و مخلوط گوشتی را به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و دکمنی را روی درب قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد.

کابلی پلو خوشمزه و لذیذ را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید و این غذای خوش طعم را به همراه نوشیدنی و سبزی خوردن و سالاد و … میل نمایید.

در این مطلب آموزش پخت کابلی پلو را پیش رو داشتید که امیدواریم از پخت این پلوی مخلوط در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.