در فصول سرد سال همانند پاییز و زمستان، دسترسی به چغندر و لبو بسیار آسان تر است که از این رو بهتر دیدیدیم تا در این بخش از مجله آرگا ؛ طرز تهیه لبو پلو را به 2 روش کاملا متفاوت از یک دیگر به شما آموزش دهیم.
همان طور که در بخش های دیگر با تیم آموزش آشپزی ما همراه شدید و طرز تهیه پلو شوشتر و طرز تهیه شلغم پلو را فرا گرفتید؛ بر آن دیدیم تا در پی آن به آموزش این غذای خوش رنگ و لعاب برای شما خانم های با سلیقه بپردازیم. گفتنی است که در طرز تهیه لبو پلو می توانید با توجه به میل شخصی از گوشت مرغ و یا چرخ کرده استفاده کنید.

طرز تهیه لبو پلو
برای طبخ این غذا در ابتدا بایستی مواد گفته شده در ادامه مطلب را آماده کنید.
- 1 عدد لبو بزرگ
- 1 چهارم مرغ
- نصف دسته اسفناج
- 1 عدد هویج
- 3 پیمانه برنج
- 2 عدد پیاز
- 3 قاشق چایی زعفران دم کرده
- آب به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه
- در مرحله ابتدایی قابل به ذکر می باشد که بایستی برنج را از ساعاتی قبل به خوبی بشویید و سپس در طی 1 الی 2 ساعت در آب و مقداری نمک بخوابانید.
- حالا باید به سراغ طبخ مرغ بروید که اولین اقدام هورمون زدایی از آن می باشد. از این رو قابلمه ای را آب کنید و سپس تکه های مرغ رابه درونش بریزید.
- شعله را روشن کرده و در حرارت متوسط قرار دهید، سپس قابلمه مرغ را در طی 20 دقیقه به روی حرارت قرار دهید.
- پس از زمان مشخص شده، شعله را خاموش کرده و آب مرغ را دور بریزید و تکه های آن را به خوبی بشویید.
- در این مرحله از طرز تهیه لبو پلو, گوشت مرغ را به درون قابلمه ای دیگر به همراه کمی آب بریزید و سپس پیار را تکه کرد و به آن اضافه کنید.
- شعله را روشن کرده و به روی حرارت ملایم تنظیم کنید و سپس ادویه را به آن اضافه کنید.
- در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که مرغ به خوبی طبخ گردد.
- پس از طبخ کامل مرغ، شعله را خاموش کره و اجازه دهید که گوشت کمی سرد شود تا پس از آن به ریش کردن گوشت ها بپردازید.

تهیه مواد لبو پلو:
- حالا یک تابه به نسبت بزرگ بردارید و به درونش مقدار لازمی از روغن بریزید.
- شعله را به روی حرارت ملایم تنظیم کنید و تابه را به رویش قرار دهید.
- یکی دیگر از پیاز ها را به صورت نگینی خرد کنید و سپس به درون تابه خیلی خوب سرخ و طلایی کنید.
- مرغ ریش شده را به تابه اضافه کنید و با پیاز ها هم بزنید.
- شعله را کم کنید تا مواد در کنار یک دیگر تف بخورند و سپس ادویه را به مقدار دلخواه اضافه کنید.
- در این مرحله باید لبو را به خوبی پوست بکنید و سپس به درون نایلون بگذارید و در آن را محکم ببندید.
- به درون قابلمه ای دیگر کمی آب بریزید و سپس نایلون لبو را به درونش قرار دهید تا به روی شعله بخار پز شود.
- پس از آن که لبو پخته شد؛ به صورت نگینی خرد کرده و یا با رنده آلمانی به خلالی کردن آن بپردازید.
- مقدار گفته شده از اسفناج را پس از تمیز کردن به خوبی بشویید و سپس خرد کنید.
- حالا اسفناج را به درون قابلمه ای دیگر بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید تا در شعله ای خیلی کم به خوبی پخته شود. (توجه داشته باشید که پس 5 دقیقه اسفناج را چک کنید که اگر به خوبی پخته شده بود، به مواد دیگر اضافه کنید.)
- در اینجا باید هویج را پس از پوست کندن به خوبی بپزید و سپس با رنده آلمانی خرد کنید.
- هویج را به لبو اضافه کنید و با یک دیگر مخلوط کنید.
تهیه برنج:
- حالا قابلمه ای را پر از آب کنید و به روی شعله زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.
- پس از آن برنج را به قابلمه اضافه کنید و در زمان مناسب نیز آبکش کنید.
- مواد را به صورت لایه لایه با برنج به درون قابلمه بریزید و سپس زعفران دم کرده را به روی برنج ها برای خوش عطر و طعم شدن اضافه کنید.
- لبو و برنج های خرد شده را هم به روی برنج بریزید و اجازه دهید تا به خوبی دم بکشد.
- پس از آنکه برنج برای سرو آماده شد با تمام موادی که به رویش ریختید، مخلوط کنید.
لبو پلو شما آماده می باشد، امیدواریم از میل آن لذت ببرید. نوش جان

دستور تهیه لبو پلو هندی
در ادامه طرز تهیه لبو پلو هندی را نیز به شما آموزش می دهیم که دارای طعم و دستور تهیه متفاوتی می باشد.
- 1 پیمانه برنج
- 2 عدد لبو
- 1 عدد پیاز
- 2 عدد چیلی سبز
- 1 قاشق غذا خوری شوید
- نمک به مقدار دلخواه
- برگ کاری به مقدار دلخواه
- در مرحله ابتدایی لبو ها را به خوبی بشویید و سپس بپزید.
- لبو ها را رنده کرده و در ظرفی دیگر پیاز ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
- برنج را پس از شستشو در آب نمک بخوابانید و سپس با 2 فنجان آب طبخ کنید.
- هنگامی که برنج پخته شد، آن را به درون بشقاب های پلو خوری ریخته و سپس مقدار کمی کره به رویش بگذارید.
- به وسیله چنگال دانه های برنج را از یک دیگر جدا کنید و کره را به خوبی در آن ترکیب کنید.
- تابه را به روی شعله بگذارید و مقداری روغن به درونش بریزید.
- در آن پیاز و برگ های چیلی را به خوبی تف دهید تا طلایی رنگ شود.
- همین طور که به تف دادن ادامه می دهید، لبو ها را به مواد اضافه کنید و پس از چند دقیقه تف خوردن، نمک را هم بی افزایید.
- شعله تابه را خاموش کرده و سپس برنج را به آن اضافه کنید و با یک دیگر مخلوط کنید.

لبو پلو هندی شما آماده سرو می باشد، نوش جان.