بادمجان پلو غذای بسیار خوش پخت و ایده آل است که طرفداران زیادی دارد، در طرز تهیه بادمجان پلو گفته می شود که بادمجان پلو را با گوشت چرخ کرده یا مرغ می شود تهیه کرد که یکی از انواع غذاهای مخلوط و لذیذ است.
یکی از غذاهای محلی بسیار خوشمزه قیمه بادمجان خورش و غذای محبوب دیگری هم تهیه ته چین بادمجان است که در روزهای گذشته طرز تهیه آن را برای شما همراهان عزیز قرار دادیم امیدواریم از تهیه آن ها نهایت استفاده را برده باشید.
مواد اولیه ساخت بادمجان پلو :
- پیاز : 1 عدد
- برنج : 2 پیمانه
- بادمجان : 2 عدد
- گوشت : 300 گرم
- نمک : به میزان لازم
- زعفران : به میزان لازم
- دارچین : به میزان لازم
- زنجبیل : 1 قاشق مربا خوری
- رب گوجه فرنگی : 2 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه بادمجان پلو :
ابتدا برنج را شسته به همراه نمک و آب در ظرفی نم کنید.
روغن درون ظرفی بریزید، گوشت های چرخ شده را به آن اضافه کرده، برگ بو و فلفل دلمه ای را در صورت تمایل به آن اضافه کرده و پس از پخته شدن حرارت را کم کرده، بگذارید تا گوشت مغز پخت و آب آن کاملا گرفته شود، بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز کنید، سپس شسته و در روی آن نمک بریزید زمان دهید تا خشک شوند، با این روش تلخی بادمجان گرفته و روغن کمتری استفاده می شود، درون تابه مقداری روغن بریزید، بادمجان ها را درون آن قرار دهید، تا سرخ شوند.
در ظرف دیگری مقداری روغن بریزید، پیاز هایی را که از قبل به صورت نگینی ریز کرده اید را داخل آن بریزید، تفت دهید تا طلایی شوند.
در مرحله بعد ادویه و رب را اضافه کرده.
با هم مخلوط کنید، گوشت های آماده شده ، بادمجان های سرخ شده و زعفران آب شده را به آن اضافه کرده، همه مواد را با هم مخلوط کنید و زیر شعله را خاموش کنید.
برنج را به مرحله آبکش برسانید.
و مواد را لابه لای برنج بریزید و حرارت را کم کرده، بگذارید تا برنج دم بکشد.
برنج را درون ظرفی بریزید و روی آن را باجعفری یا بادمجان حلقه شده تزیین نمایید.
آموزش تهیه بادمجان پلو بدون گوشت
بادمجان پلو را می توانید بدون گوشت و با سویا نیز تهیه کنید، در ادامه مطلب دستور تهیه بادمجان پلو را به صورت دمی به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
مواد لازم :
- برنج : چهار پیمانه
- بادمجان بزرگ : دو عدد مکعبی شده
- کنجاله سویا : یک لیوان
- گوجه فرنگی : دو عدد
- پیاز متوسط : دو عدد نگینی شده
- نمک : یک قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه : یک قاشق چایخوری
- دارچین : نصف قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده : دو قاشق غذا خوری
- زردچوبه : یک قاشق چایخوری
دستور تهیه
در روش تهیه بادمجان پلو ابتدا سویا را همراه با دو لیوان آب اجازه دهید به مدت نیم ساعت خیس شوند سپس آن را آبکش کرده و با دو لیوان آب داخل قابلمه ریخته و آن را بجوشانید، بعد از اینکه چند جوش زد حرارت را خاموش و آبکش کنید.
حالا بادمجان را پوست گرفته و به شکل مکعبی خرد کرده و بر روی آن کمی نمک پاشیده سپس اجازه دهید به مدت نیم ساعت بماند و آن ها را شسته و بعد از خشک شدن همراه با کمی روغن سرخ نمایید.
در مرحله بعدی گوجه ها را پوست گرفته سپس پوره کنید حالا، پیاز ها را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد کرده و آن ها را به همراه کمی روغن تفت دهید و بعد از اینکه طلایی رنگ شدند به آن زردچوبه، نمک و فلفل بیفزایید و مقداری تفت دهید.
حالا رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و مجدداً تفت داده سپس به آن سویا بیفزایید و تفت دهید و بادمجان های سرخ شده و پوره گوجه فرنگی را نیز به آن اضافه کنید.
حالا اجازه دهید مواد به مدت پانزده دقیقه بر روی حرارت بمانند تا آب گوجه فرنگی ها کاملاً کشیده شود سپس به آن زعفران اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
حالا برنج را که از قبل خیس کرده اید همراه با کمی روغن و زردچوبه بر روی حرارت گذاشته و بعد از اینکه آب آن کاملا گرفته شد داخل قابلمه دیگر نون یا سیب زمینی قرار دهید.
در این مرحله از طرز تهیه بادمجان پلو، حالا برنج را داخل قابلمه ریخته و یک لایه از مواد را بر روی آن ریخته و کمی دارچین نیز بر روی آن بپاشید و به این صورت تا تمام شدن مواد ادامه دهید و قابلمه بر روی حرارت بگذارید.
در مرحله پایانی بعد از بخار کردن، درب قابلمه را دمکنی گذاشته و اجازه دهید بر روی شعله پخش کن به مدت سی تا چهل و پنج دقیقه بماند تا کاملاً دم بکشد، نوش جان.
در این مطلب طرز تهیه بادمجان پلو که یک غذای محلی متفاوتی است را برای شما همراهان گرامی آموزش دادیم امیدواریم آن را تهیه و از خوردن آن کنار خانواده لذت ببرید، جهت آشنایی با دستور تهیه انواع پلو می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.