ماهان شبکه ایرانیان

بعضی‌ها هوس حزب رستاخیز در سر دارند | احزاب فعلی فقط به درد پرشور کردن انتخابات می‌خورند

بیادی: برخی احزاب بهتر است از معمای شاه عبرت بگیرند

سخنگوی جبهه ایستادگی گفت: بعضی‌ها با پخش سریالى همچون "معمای شاه " از صدا و سیما به جای آنکه از روش دیکتاتوری شاه و هم دستانش "عبرت" بگیرند، بجاى آن "درس مشق" می‌گیرند.

بیادی: برخی احزاب بهتر است از معمای شاه عبرت بگیرند

امید کرمانی‌ها: جناح های سیاسی برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تحرکات علنی خود را شروع کردند اما می توان گفت نه اصولگرایان و نه اصلاح طلبان سیاست روشن و صریحی را در این حوزه دنبال نمی کنند. گرچه اصولگرایان مکانیزم های متعدد همگرایی را کلید زدند اما روی هیچ کدام از گزینه ها نتوانستند توافق اجماعی یا حداکثری داشته باشند.

اخیراً این تئوری مطرح شد که اصولگرایان می خواهند روی 5 نامزد متمرکز شوند و از بین آنها نامزد نهایی خود را برگزینند. تئوری که حسن بیادی آن را سوخته و امتحان پس داده می خواند.

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.

***

به نظر شما ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری در نهایت شکل خواهد گرفت؟اساسا ضرورتی برای تشکیل چنین ائتلافی هست؟

در انتخابات همه گروه ها و احزاب حق شرکت دارند تا خدایی ناکرده برگزاری انتخابات به صورت فرمایشی نباشد. البته این به شرطی است که نابسامانی و دودلی در تصمیم مردم ایجاد نشود. معتقدم رأی گیری ها و نحوه برگزاری انتخابات در ایران دچار اشکال است که این وقایع و نابسامانی ها رخ می دهد. اگر بتوانیم یک سیستم پارلمانی در مدیریت های اجرایی و تقنینی کشور ایجاد کنیم مطمئنا به یک انتخابات مطلوب دست پیدا خواهیم نمود و در این صورت است که شایعه تخلف و تقلب به حداقل ترین حد ممکن تقلیل یافته و جو بی اعتمادی از بین می رود. لذا تحقق این وضعیت راهی ندارد جز آنکه در کشور حداقل 4 حزب فعال و موثر و کارآمد داشته باشیم تا بتوانند با هم رقابت کنند و در نهایت براساس سیستم تعریف شده 2 نفر در معرض رأی مردم قرار بگیرند تا از میان آنها رئیس جمهور منتخب مشخص شود. درغیر این صورت با اجرای سیستم گذشته، تکرار همان معضلات و مشکلات بغرنج قابل تصور است. یعنی انتظار می رود در انتخابات مشکلات فراوانی به وجود بیاید. ودیگر اینکه چون  احزابی با عملکرد پارلمانى نداریم نوع حمایت ها از کاندیداها اصولا به صورت باندی است نه حزبی. همچنین تبلیغات نامزدها نیز به گونه ای نیست که مردم را قانع کند و آنها به راحتی بتوانند کسی را انتخاب کنند.

آقای ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی چند روز پیش اعلام کرد که اصولگرایان قرار است برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری سال 96 به 5 نامزد برسند و نامزد نهایی خود را از بین آن 5 نفر انتخاب کنند، آیا این مدل مورد قبول همه جریان ها است؟

مطمئناً این طور نیست. همان طور که گفتم چون احزاب موثر و فعال نداریم بیشتر باندهای متصل به قدرت و ثروت این تصمیمات را می گیرند که متأسفانه موثر هم واقع می شوند،و دیگران نیز قاعدتاً به عنوان سیاهی لشکر مطرح و از حضور وجود مخلصانه این عزیزان سوء استفاده می کنند.

یعنی به نظر شما این اتفاق بدی است که اول روی 5 نامزد تمرکز شود و سپس یک نامزد از میان آن 5 نامزد بیرون آید؟

حتما بد و نامطلوب است.

چرا؟

چون مردم حتماً در انتخابات سردرگم می شوند.

در ظاهر قرار نیست این 5 نفر با هم وارد پروسه انتخابات شوند بلکه نام نویسی می کنند شاید شورای نگهبان یک یا دو نفر آنها را مصداق رجل سیاسی و مذهبی نداند. اگر از بین 3 نفر باقی مانده یک نفر در صحنه بماند این اتفاق خوبی برای جریان اصولگرا محسوب نمی شود؟

همانطور که میدانیداصولگرایان سال 92 این کار را کردند و آقای قالیباف در نظرسنجی هابالاتر از متعهدان (١+٢) بود متأسفانه دیگران کناره گیری نکردند حال آنکه قول داده بودند کنار می روند بنابراین این نوع تصمیمات آن نتایج تحقیرآمیز را هم در پی دارد.

پس شما می گویید تمرکز بر 5 نامزد و انتخاب یک نامزد از میان آنها را روش سوخته ای می دانید؟

بله یک مدل سوخته و امتحان پس داده و نتیجه مطلوبی تا به حال نداشته است. ودلیل بسیار روشن آن این است که تا کنون هر دولتی سر کار آمده با آن همکاری نشده است، در واقع دولت ها با رأی حداکثرى و پرشور و نشاط مردم سرکار می آیند اما با اعتراض و سردرگمی و ناراحتى مردم از حوزه اجرایی کنار می روند چون مردم نوعا از عملکرد دولت ها ناراضی هستند. جالب است هر دوره بدتر از دوره بعد می شود.

یعنی شما می گویید نباید 5 نامزد را مطرح کرد و از همان ابتدا باید روی یک نامزد توافق شود؟

من این را نمی گویم. بلکه معتقدم روش و سیستم و ساختار جامعه بزرگ واجرایی کشور غلط است.

در مجموع نیاز است، اصولگرایان بنشینند با هم مذاکره کنند تا به یک مکانیزمی واحد برسند؟

نباید اصولگرایان به تنهایى این کار را انجام دهند.یعنی همه جناح هاى سیاسی و دلسوزان اندیشمند باید کنار هم قرار بگیرند و با در نظر گرفتن منافع و عزت و قدرت ملى با وحدت کلمه این امر مهم را به سر منزل مقصود برسانند لذا معتقدم تا سیستم مدیریت جامع سیاسی و اجتماعى نباشد اصولگرایان هر تصمیمی بگیرند نتیجه اش همانی می شود که قبلا اتفاق افتاده است .

بالاخره اصولگرایان برای رسیدن به یک سیستم یا مکانیزم انتخاباتی باید با هم مذاکره داشته باشند یا خیر؟

مذاکره این شکلی دیگر بس است دیگر طناب چنین مذاکراتی در نزد مردم پوسیده است لذا احزاب ضروریست کارکرد قانونی سیاسی داشته باشند. احزاب الان فقط به درد پرشور کردن انتخابات و "مرگ بر فلانی یا درود بر فلانی" می خورند.

ولی برای تعریف یک مکانیزم انتخاباتی همین احزاب و تشکل های فعلی اصولگرا باید با هم بنشینند و صحبت کنند.

چون پشت پرده این باندها را می دانم اصلا نمیتوانم قبول کنم و هیچ کدام از این طرحها مورد تأییدشخصی این حقیرنیست.

یک خبری آمده بود که آقای محسن رضایی و آقای ذوالقدر پیش آیت الله مصباح یزدی رفته بودند تا نظر پایداری را برای پیوستن به همگرایی اصولگرایان جلب کنند، گویا آیت الله مصباح جواب مثبتی ندادند چرا؟

بنده از آن ملاقات و نتایج حاصله خبر ندارم و آن دو بزرگوار حتماً در جهت توسعه وحدت فى مابین هم فکران و پیشبرد اهداف جناحى خودشان نزد حضرت ایت الله مصباح یزدى بمنظور حمایت و یا پشتیبانی رفته اند و این کار بسیار ممدوح و در جاى خود قابل تحسین را انجام داده اند.

البته آن مسئله اى که باعث شده این حقیر کمى گله آمیز صحبت کنم این است که بعضی ها با پخش سریالى همچون "معمای شاه " از صدا و سیما  به جای آنکه از روش دیکتاتوری شاه و هم دستانش "عبرت" بگیرند، بجاى آن "درس مشق" می گیرند. یعنی در سر هواى ایجاد یک حزب همیشه حاکم را در سر می پرورانند و هوس می کنند که دیگر احزاب و گروههاى سیاسى مخالف را نادیده پنداشته و بصورت سلبى باآنان برخورد میکنند . مگر حرفی که شاه می زد و عمل می کرد غیراز این بود که همه احزاب اجباراً باید جمع و حذف شوند و هر کس که با حزب من است می تواند در کشور بماند و هر کس با حزب من نبود باید هرچه زودتر کشور را ترک کند البته بشوخى میگویم ظاهراً بعضی ها هوس تأسیس حزب شبه رستاخیز را در سر دارند.

شما یعنی جبهه مردمی نیروهای انقلاب را از این نوع می دانید؟

نه ، و صد البته که نه ، جبهه مردمی میتواند چنین نباشد بلکه بعضى افراد و یا باندهای متصل به قدرت و ثروتی که پشت این جبهه هستند؛ میتوانند این تفکر را دارا باشند. پس میتوان گفت این حرکت یک بی احترامی به احزاب است. 5 نفر یکجا نشستند و به احزاب می گویند بیایید ما تصمیم بگیریم شما عمل کنید اما نمی گویند احزاب بیایید با هم بنشینیم و تصمیم بگیریم و عمل کنیم.

به نظرتان پایداری هم که تمایل ندارد به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی بپیوندد به همین خاطر است؟

خیر، آنها هم همین تفکر را دارند و می گویند که آهاى احزاب و تشکل های اصولگرا همه جمع شوید و با ما یکی شوید. متأسفانه اکثرشان تفکر امپراتوری دارند.

شما چندی پیش از کاندیداتوری آقای قالیباف دفاع کرده بودید با این تفاسیر آقای قالیباف نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 96 می شود یا خیر؟

من گفتم در بین شخصیت هایی که اصولگرایان در آستین جادوئى خود دارند قالیباف و آقاى دکتر رضایى( چنانچه منع قانونى نداسته باشند) از دیگران سرتر هستند.

با توجه به حادثه پلاسکو همچنان بر نظر خود درباره قالیباف هستید؟

یک دفعه هم در مصاحبه گفتم که با آقای قالیباف اختلاف نظر دارم اما انصافاً کجاى حادثه پلاسکو به قالیباف مربوط است. چرا کسی نمی گوید این حادثه ربط به بنیاد مستضعفان و قوه قضائیه دارد؟ آیا بازرسی کل کشور فقط باید برود در مسئله مالی وارد شود؟ این کارشناس هایی که دارند فقط دنبال سوءاستفاده های مالی هستند؟ یعنی مجموعه ای از مدیریت مقصر است. همین الان کسانی که انتقاد می کنند بروند به وضعیت ساختمان علاءالدین و ساختمان آلومینیوم و برجهای لسیاری که در مناطق شمالى شهر ساخته اند را رسیدگی کنند، اگر جرأت کردند کاری انجام دهند.

یعنی شما معتقدید حادثه پلاسکو هیچ تأثیری بر نگاه مردم به آقای قالیباف ندارد؟

خیر. به نظر من در این قضیه بیشترین ایثار و فداکاری و همکاری را شهرداری سپس سازمانهاى ذیربط در مدیریت شهرى و مجموعه هایى از دستگاههاى نظامى و امنیتى و دولت مانند سازمان آب و فاضلاب تهران و نیروى انتظامی داشتند . آتش نشانی اوج ایثار را انجام داد و از لحاظ وسائل و امکانات و تجهیزاتى هیچ چیزى کم نداشت . اینکه می بینیم ارتش، بسیج، سپاه و نیروی انتظامی و هلال احمر در این امر مهم ورود پیدا کردند بخاطر این است که در حوادث بزرگ گاهی از کشورهای دیگر هم برای یاری رساندن می آیند. حوادث بزرگ را نمی شود با یک سازمانی مانند آتش نشانی کنترل کرد. قبل از وقوع حادثه پلاسکو شهرداری حداقل 5 مرتبه و یا بیشتر به مسئولین و مدیریت مستقیم ساختمان پلاسکو اخطار می دهد اما هیچ دستگاه دیگری همچون وزارت بهداشت، بنیاد مستضعفان، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پلیس امنیت، بازرسی کل کشور و اصناف به وضعیت اسفبارپلاسکو اعتراضی نکرده است

این صحبت های شما یعنی شما به وضعیت اصولگرایان در انتخابات سال 96 خوشبین نیستید؟

خیر.

29214

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان