لای پلو قشقایی یک غذای سنتی ایرانی می باشد که همچون پلو اسفندی و کاری پلو در شیراز طرفداران بسیاری دارد. این پلو خوشمزه با استفاده از گوشت، کشمش و گردو تهیه می شود. اگر علاقمند به تنوع غذاهایی که در طول روز ها میل می کنید هستید این مطلب را از دست ندهید و آموزش طرز تهیه لای پلو قشقایی را در اینجا مشاهده کنید.
برای تهیه این پلو خوشمزه و اصیل می توانید از هر نوع برنجی استفاده و همچنین از مغزیجات استفاده کنید. اگر شما هم دوست دارید غذای متنوع و خوشمزه ای را تست کنید، همراه ما باشید.
مواد لازم
- پیاز 2 عدد
- برنج 3 پیمانه
- گردو 1/4 پیمانه
- زرشک 2 قاشق غذاخوری
- کشمش 1 قاشق غذاخوری
- گوشت گوسفندی 400 گرم
- انار خشک ( دلخواهی)
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه لای پلو قشقایی سنتی
ابتدا باید برنج را تمیز کنید، سپس خوب بشویید و برنج را همراه نمک به مقدار لازم خیس کنید و کنار بگذارید. در ادامه گوشت گوسفندی را به اندازه های دلخواه تکه تکه کنید. گوشت گوسفندی حتما نباید گوشت خالص باشد می توان از گوشت خورشتی و یا استخوان دار استفاده کرد.
در مرحله دوم پس از تکه تکه کردن گوشت آن را به تمیزی بشویید. درون یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و گوشت ها را تا زمانی که تغییر رنگ دهد با کمی زعفران و نمک تفت دهید. زمانی که گوشت سرخ شد آن را از قابلمه در آورده و پیاز های نگینی خرد شده را هم در همان قابلمه سرخ کنید.
زمانی که پیازها سرخ شدند کشمش همراه با گردو را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا گردو و کشمش از حالت خامی در بیایند. وقتی از حالت خامی در آمدند زرشک و گوشت را به قابلمه بی افزایید و به خوبی هم بزنید تا تمامی مواد با هم خوب مخلوط شوند.
مرحله آخر مرحله آماده سازی برنج است. در این مرحله آب برنج را بر روی گاز بگذارید و صبر کنید تا جوش بیاید زمانی که آب برنج جوش آمد، برنج را بی افزایید و زمانی که در حال پخته شدن است کف های برنج را بگیرید. بعد از پخته شدن برنج آن را آبکش کرده و مانند لوبیا پلو مواد را بر روی و وسط برنج بریزید.
بعد از گذشت 2 ساعت که گوشت ها کاملا پخته شدند می توانید آن را سرو کنید. برای سرو لای پلو قشقایی از انواع ترشی و شوری ها می توان در کنار آن برای خوشمزه شدن استفاده کرد. برای مشاهده انواع پلو بر روی لینک ها کلیک فرمایید.