ترشی لیته یکی از ترشی های محبوب بوده که در انواع مختلفی تهیه می شود. شما در ادامه با طرز تهیه ترشی بادمجان و هویج به سبک آشنا خواهید شد. این ترشی طعم فوق العاده ای دارد.
طرز تهیه ترشی بادمجان و هویج:
اگر دنبال ترشی های خوشمزه برای مهمانی های خود هستید، در این بخش یک رسپی ساده را آموزش ببینید. طرز تهیه ترشی بلغاری و ترشی مراکشی با چند دستور ساده را می توانید در لینک بررسی نمایید.

مواد اولیه:
- بادمجان: 4 عدد
- سرکه: 2 لیوان
- هویج: 2 عدد
- سیر: 5 حبه
- فلفل و نمک: به مقدار لازم
- سبزیجات معطر: 1 لیوان
- پودر تخم گشنیز و سیاه دانه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
این ترشی بسیار خوشمزه و ساده است و شما می توانید در کنار انواع غذا در سفره های غذایی خود داشته باشید. برای آماده کردن این ترشی ابتدا باید سبزیجات خود را بشورید و پاک کنید.
سبزیجات مخصوص و معطر برای این ترشی شامل گشنیز، نعنا، جعفری و مقدار شوید از این سبزیها را پاک کرده بشورید و بعد از اینکه به خوبی آبکشی کردید و آب اضافی آن کشیده شد، روی یک پارچه نخی پهن کرده تا به خوبی خشک شود.

سبزیجات را کمی خرد کرده و کنار بگذارید. بادمجان، هویج و سیر را شسته و بعد از اینکه آب آن خشک شد، به صورت نگینی برش بزنید. بادمجان را می توانید به اندازه حبه قند و هویج را کمی ریزتر خرد کنید. اگر می خواهید یک ترشی لیته داشته باشید، می توانید مواد را درون غذاساز میکس کرده و با یکدیگر یکدست کنید.
سبزیجات ترشی باید کاملاً خشک و بدون رطوبت باشد. بادمجان های نگینی شده را درون قابلمه ریخته به آن مقداری سرکه، نمک و فلفل اضافه کنید. زیر حرارت را روشن کرده تا بادمجان ها کمی پخته شود. مقداری نمک به بادمجان ها اضافه کرده و بعد آن را از روی حرارت بردارید.
مدت زمان پخت 20 تا 30 دقیقه می باشد. بعد از اینکه بادمجان را از روی حرارت برداشتید، باید به خوبی خنک شود. درون ظرف مناسب ترشی بادمجان های پخته شده هویج های نگینی سیر و ادویه های فلفل، نمک پودر گشنیز و سیاه دانه را اضافه کرده و مواد را با دست به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شود. در ادامه مواد میکس شده را درون شیشه مورد نظر ریخته و روی آن را با مقداری سرکه بپوشانید.

برای اینکه طعم ترشی شما بیش از حد تند و تیز نباشد، می توانید از مقداری شکر یا نبات هم استفاده کنید. طرز تهیه ترشی بادمجان و هویج به صورت لیته یا ساده را در این بخش آموزش دیدید. این ترشی طعم فوق العادهای داشته و می توانید در کنار انواع غذا و در سفره های پذیرایی خود داشته باشید.
شیشه های ترشی را در محیط خنک یا در یخچال نگهداری کرده و بعد از یک هفته می توانید ترشی ها را نوش جان کنید. این ترشی ها با عطرز سیاه دانه فوق العاده می شود. شما می توانید از ابتدا مواد را درون غذاساز میکس و له کرده و بعد با مقداری سرکه مخلوط کنید.