ماهان شبکه ایرانیان

هشدار کارشناسان بهداشتی درباره تغذیه ناسالم در مدارس

مصرف خوراکی‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس و کالباس و مواد غذایی فاقد پروانه بهداشتی سلامت دانش‌آموزان را تهدید می‌کند و در درازمدت می‌تواند مشکلات گوارشی و متابولیکی به همراه داشته باشد.

مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد، گفت: تغذیه سالم در دوران مدرسه نقش تعیین‌کننده‌ای در رشد جسمی، ذهنی و تحصیلی کودکان دارد، میان‌وعده‌های دانش‌آموزان باید ترکیبی از مواد مغذی و انرژی‌زا باشند تا نیازهای تغذیه‌ای آن‌ها را در طول روز تأمین کنند.
 
به گزارش تسنیم، یوسف نقیایی، مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به اهمیت تغذیه در سنین مدرسه اظهار داشت: یکی از عوامل مؤثر بر عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان، داشتن تغذیه متعادل و مصرف وعده‌های غذایی به‌ویژه صبحانه و میان‌وعده‌های سالم است.
 
وی هشدار داد: مصرف خوراکی‌های ناسالم و فرآوری‌شده مانند سوسیس، کالباس و تنقلات فاقد مجوز بهداشتی می‌تواند تمرکز، رشد و سلامت کودکان را در بلندمدت تحت‌تأثیر قرار دهد.
 
مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد افزود: صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روزانه است و نقش مستقیمی در افزایش تمرکز، توان یادگیری و نشاط دانش‌آموزان دارد. به گفته نقیایی، خانواده‌ها باید با برنامه‌ریزی مناسب، صبحانه را به‌صورت کامل در منزل یا در صورت نیاز، در مدارس سرو کنند.
 
نقیایی تأکید کرد: در میان‌وعده‌ها، استفاده از میوه‌ها، مغزها، بیسکویت‌های سبوس‌دار، لبنیات و ساندویچ‌های خانگی توصیه می‌شود؛ چرا که این مواد ضمن تأمین انرژی، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای رشد و فعالیت روزانه کودکان را فراهم می‌کنند.
 
وی با بیان اینکه تغذیه نامناسب می‌تواند منجر به چاقی، سوء‌تغذیه یا افت تحصیلی شود، گفت: مصرف خوراکی‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس و کالباس و مواد غذایی فاقد پروانه بهداشتی سلامت دانش‌آموزان را تهدید می‌کند و در درازمدت می‌تواند مشکلات گوارشی و متابولیکی به همراه داشته باشد.
 
مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد بر لزوم نظارت مستمر بر بوفه‌ها و پایگاه‌های تغذیه مدارس تأکید کرد و افزود: مدارس باید اطمینان حاصل کنند که تمامی مواد غذایی عرضه‌شده دارای مجوز بهداشتی، بسته‌بندی استاندارد و از نوع سالم باشند. همچنین، آموزش تغذیه سالم باید در قالب برنامه‌های آموزشی و مشاوره‌ای به دانش‌آموزان و والدین ارائه شود.
 
نقیایی در پایان خاطرنشان کرد: ارتقای سواد تغذیه‌ای خانواده‌ها، همکاری میان آموزش‌وپرورش و دانشگاه علوم پزشکی و توسعه پایگاه‌های تغذیه سالم، سه محور اصلی برای حفظ سلامت تغذیه‌ای دانش‌آموزان در استان یزد است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان