آش آبکش یکی از آش های بسیار خوشمزه در استان خراسان رضوی به ویژه شهرستان قوچان می باشد که به عنوان آش سوزمه هم شناخته می شود. این آش به راحتی و با مواد ساده ای آماده می شود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش آبکش سنتی قوچان را فرا بگیرید.
طرز تهیه آش آبکش سنتی قوچان
آش آبکش یکی از انواع آش و سوپ های بسیار خوشمزه در استان خراسان رضوی به ویژه شهرستان قوچان می باشد که به عنوان آش سوزمه هم شناخته می شود. این آش با مواد اولیه ساده ای و در زمان کمی آماده می شود.

آش آبکش قوچان بسیار مغذی بوده و به عنوان یک وعده غذایی کامل هم محسوب می شود. برای پختن این آش تنها به آبکش نیاز دارد. به این ترتیب اگر به دنبال غذایی هستید که سریع آماده شود و ارزش غذایی خوبی داشته باشد آش آبکش یا سوزمه قوچان را انتخاب کنید.
همچنین پیشنهاد می شود از مقالات طرز تهیه آش غلور بیرجند و طرز تهیه آش برگ چغندر سنتی نیز بازدید نمایید تا دستور پخت آش های خوشمزه بیشتری را فرا بگیرید.
مواد لازم
برای تهیه آش آبکش قوچان به مواد زیر نیاز است:
- یک بسته رشته آش
- یک کاسه بزرگ ماست یا دوغ غلیظ
- یک حبه سیر تازه
- سه قاشق غذاخوری نعنا خشک
- مقداری روغن
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و آویشن( به دلخواه و اختیاری)
طرز تهیه
ابتدا در قابلمه ای آب ریخته و اجازه دهید به جوش بیاید. بعد به اندازه دلخواه رشته آشی را به همراه کمی نمک به آب جوش اضافه و 15 دقیقه زمان دهید بپزد. در این فاصله ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و به آن روغن اضافه کنید.
سپس نعنا خشک را اضافه و کمی که رنگ نعنا عوض شد و بوی خوش آن پیچید حرارت را خاموش کنید. در ادامه سیر را رنده و با ماست مخلوط کنید. وقتی رشته ها پخته شد آن را آبکش کنید. رشته را به نعنا داغ اضافه و دوباره روی حرارت قرار دهید و با زردچوبه و ادویه های دلخواه تفت دهید.
هنگامی که بوی خوش مواد به مشامتان رسید و رشته ها رنگ ادویه ها را جذب کردند از روی حرارت بردارید. سپس رشته های تفت داده شده را در قابلمه ای با ماست سیردار مخلوظ و دوباره روی حرارت ملایم به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا دم بکشد.
در نهایت آش آبکش را در ظرف سرو ریخته و با کمی نعنا داغ یا پیاز داغ آن را تزئین و میل کنید. نوش جان

بیشتر بدانید.
این آش جزو غذاهای محلی خراسان رضوی محسوب می شود. می توانید آش آبکش را بدون دم کردن با ماست و سیر میل کنید. به این شکل که بعد از تفت دادن رشته ها روی آن ماست سیردار ریخته و میل کنید.
آش آبکش را می توان برای وعده ناهار، شام و پیش غذا سرو کرد. همچنین در ماه رمضان به عنوان افطار می توان آن را میل نمود.