ماهان شبکه ایرانیان

همکاری فورد و رنو

دنیای‌اقتصاد: رنو و فورد اعلام کردند؛ برای توسعه مشترک خودروهای برقی کوچک و مقرون‌‌‌‌به‌‌‌‌صرفه ویژه بازار اروپا و همچنین تولید مشترک ون‌‌‌‌های تجاری همکاری راهبردی جدیدی را آغاز می‌کنند؛ اقدامی که هدف آن کاهش هزینه‌ها و تقویت توان رقابتی در‌برابر موج فزاینده خودروسازان چینی است.

این همکاری در شرایطی شکل می‌گیرد که برندهایی مانند بی‌‌‌‌وای‌‌‌‌دی، چانگان و ایکس‌‌‌‌پنگ با سرعت سهم بیشتری از بازار اروپا را به‌‌‌‌دست می‌‌‌‌آورند. به‌گزارش رویترز، جیم فارلی، مدیرعامل فورد، در نشست خبری پاریس با اشاره به فشار رقابت چین گفت: «می‌دانیم که برای بقای خود می‌‌‌‌جنگیم و اروپا صحنه اصلی این رقابت است.» بر اساس این توافق، نخستین مدل از دو خودروی برقی کوچک برنامه‌‌‌‌ریزی‌‌‌‌شده که در کارخانه‌‌‌‌ای از رنو در شمال فرانسه تولید می‌شود، از سال‌2028 وارد بازار خواهدشد. این مدل‌ها کوچک‌تر از محصولات فورد برای بازار آمریکا هستند و قرار است خلأ موجود در سبد محصولات این شرکت در اروپا را پر کنند.

هم‌‌‌‌زمان، دو شرکت توسعه مشترک ون‌‌‌‌های تجاری با برندهای خود را نیز آغاز می‌کنند.به گفته تحلیلگران، این همکاری برای رنو فرصتی است تا هزینه‌های ثابت تولید را کاهش دهد و برای فورد مسیری تا «سرمایه‌‌‌‌کارآ» برای دسترسی به بازار خودروهای برقی ارزان فراهم کند. علاوه‌بر این، همکاری جدید نشان‌دهنده ضرورت روزافزون اتحادهای عمل‌‌‌‌گرایانه میان خودروسازان سنتی در ‌برابر رقبای چینی‌‌‌‌ است. فارلی تاکید کرد؛ فورد و رنو می‌توانند یک «قدرت بزرگ» در بازار خودروهای تجاری سبک اروپا ایجاد کنند؛ بازاری که اگرچه هنوز شاهد حضور محدود چینی‌‌‌‌هاست، اما براساس تجربه بازارهای نوظهور، ورود رقبا از چین تنها مساله زمان است. مدیرعامل رنو نیز گفت: «چینی‌‌‌‌ها خیلی زود وارد خواهند شد و ما نباید منتظر بمانیم.» این همکاری پس از سفر یک هیات از رنو به دفتر مرکزی فورد در دیترویت نهایی شد و مدیران هر دو شرکت تاکید کردند که برنامه‌‌‌‌ای برای ادغام وجود ندارد.

فورد در سال‌های اخیر سهم قابل‌توجهی از بازار خودروی سواری اروپا را از دست داده و هم‌‌‌‌زمان مجبور است به دلیل کاهش حمایت دولت آمریکا از خودروهای برقی، در هر دو مسیر توسعه خودروهای بنزینی و محصولات برقی سرمایه‌گذاری سنگینی انجام دهد. همکاری جدید با رنو، در کنار شراکت موجود با فولکس‌‌‌‌واگن، بخشی از راهبرد فورد برای کاهش هزینه و دسترسی سریع‌تر به فناوری‌های رقابتی در اروپا است. رنو نیز که کوچک‌ترین خودروساز جریان اصلی اروپاست، از این همکاری برای افزایش مقیاس تولید و کاهش هزینه توسعه خودروهای برقی بهره خواهد برد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان