رنگین پلو یا پلو رنگین کمانی، با استفاده از سبزیجات مختلف و خوش رنگ همراه با برنج تهیه می شود که هم برای وعده های معمولی و هم برای مجالس مناسب است. شما می توانید این غذا را به دو صورت ساده یا مجلسی تهیه کنید. در روش ساده، برنج را به شکل کته می پزید و سبزیجات رنگی را به آن اضافه می کنید، اما اگر می خواهید پلو را مجلسی کنید، می توانید برنج را آبکش کرده و برای تزئین آن از سبزیجات رنگی و تکه های مرغ استفاده کنید. از این رو، اگر شما نیر تمایل به تهیه این غذای خوش طعم دارید بهتر است تا پایان مطلب طرز تهیه رنگین پلو همره ما باشید.
طرز تهیه رنگین پلو خوش رنگ
رنگین پلو جزو غذاهای محبوب و پرطرفدار است و مانند عدس پلو لبنانی و ماش پلو بوشهری نیاز به یک سری مواد ساده دارد که یکی از ویژگی های برجسته رنگین پلو، تنوع بی نظیر سبزیجات است که می توانید آن ها را به دلخواه تغییر دهید و از هر سبزیجاتی که تمایل دارید می توانید استفاده کنید، در ادامه مطلب دستور تهیه این غذای خوش طعم را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

مواد لازم:
- چغندر یا لبو: یک عدد
- سیب زمینی شیرین: یک عدد متوسط
- سیب زمینی بنفش: یک عدد متوسط
- به: یک عدد
- هویج زردک یا گزر: یک عدد
- هویج فرنگی: یک عدد
- پیاز بنفش: یک عدد
- گوشت یا مرغ پخته شده: به مقدار لازم
- بادیان ستاره ای و جوز هندی: به مقدار لازم
- زیره سیاه و پودر گل سرخ: به مقدار لازم
- سیب زمینی یا کدو حلوایی برای ته دیگ: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- آلو برقانی: چند عدد
- برنج: سه پیمانه
طرز تهیه
ابتدا سیب زمینی ها را شسته و پوست گرفته و بعد به صورت خلالی خرد کنید. سپس، چغندر، به، هویج و سایر سبزیجات را نیز جداگانه شسته و خلالی کنید.
حالا در یک تابه، سیب زمینی ها را با کمی روغن تفت دهید تا کمی نرم شوند. سپس، سایر سبزیجات را به تابه اضافه کنید و جداگانه آن ها را تفت دهید.
در مرحله بعدی پیازها را خلالی کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود و بعد شکر را بیفزایید و هم بزنید تا کاراملی شود.
حالا آلو ها را بیفزایید و کمی تفت دهید. سپس، ادویه ها را آسیاب کرده و برای طعم دهی به غذا استفاده کنید.
حالا مرغ یا گوشت پخته شده را با ادویه های دلخواه مزه دار کرده و آن را ریش ریش کنید. سپس برای ته دیگ، از سیب زمینی یا کدو حلوایی استفاده کنید.
حالا برنج را با کمی نمک بپزید و آبکش کنید. سپس داخل قابلمه ای مناسب ، برنج آبکش شده را با سبزیجات تفت خورده، گوشت یا مرغ ریش ریش شده، پیاز داغ، آلو و ادویه ها به صورت لایه لایه بریزید.

در مرحله پایانی از طرز تهیه رنگین پلو، کمی زعفران دم کشیده روی برنج بریزید و سپس قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و اجازه دهید تا برنج دم بکشد، نوش جان.