شکلات تیره یک غذای مغذی و سالم برای بدن است. بر اساس آخرین مطالعات پژوهشهای پزشکی، فواید شکلات تیره واقعاً باعث افزایش سلامت انسان میشود و مزایای ارزشمندی را برای سلامتی فراهم میکند. با بنیتا همراه باشید.
همانطور که احتمالاً میدانید شکلات تیره در انواع مختلفی وجود دارد. اکثر مردم شکلات را به سه دسته تقسیم میکنند: شکلات سفید، شکلات شیری و شکلات تیره. FDA درواقع استانداردی برای شکلات تیره ندارد، اما نظریهی عمومی این است که شکلات تیره بهطورمعمول شامل 70 تا 99 درصد کاکائوی خالص است. برخی استانداردی پایینتر از 60 درصد یا کمتر را برای شکلات تیره تعیین میکنند. چون در حال حاضر هیچ استانداردی برای شکلات تیره وجود دارد، این استاندارد هم میتواند درست باشد.
شکلات تیره غنی از ترکیبات سالم زیادی است و ازنظر پزشکی بهعنوان فلاونوئیدها شناختهشده است که بهعنوان راهحلهای درمان سنتی برای درمان بیماریهای مختلف بدن و ارائه خواص درمانی مختلف عمل میکند. فقط 28 گرم شکلات تیره با 70 درصد تا 85 درصد کاکائو شامل موارد زیر است:
168 کالری
12.8 گرم کربوهیدرات
2.2 گرم پروتئین
12 گرم چربی
3.1 گرم فیبر
0.5 میلیگرم منگنز
0.5 میلیگرم مس
3.3 میلیگرم آهن
63.8 میلیگرم منیزیم
86.2 میلیگرم فسفر
200 میلیگرم پتاسیم
0.9 میلیگرم روی
2 میکروگرم ویتامین K
1.9 میکروگرم سلنیوم
20.4 میلیگرم کلسیم
چه کسی میتواند در برابر یکتکه شکلات مقاومت کند، مخصوصاً اگر خوردن آن واقعاً باعث سلامتی شود! دانشمندان غذایی در سراسر جهان توصیه میکنند شکلات تیره تمام ترکیبات و مواد معدنی لازم برای جلوگیری از شرایط عمده قلب مزمن و اختلالات قلبی را دارد. در حال حاضر ترکیبات مفید شکلات تیره که در هر دو حالت خام و فرآوری شده هستند فلاونوئید نامیده میشوند.
فواید شکلات تیره
Credit: remediesforme
برخی خواص درمانی شکلات تیره عبارتند از:
فشارخون: شکلات تیره سرشار از مواد معدنی مانند منیزیم و مس است. این مواد معدنی به تنظیم فشارخون نرمال کمک میکنند و پسازآن سطح مناسب ضربان قلب را حفظ میکنند. از خواندن قاتل خاموش: 7 غذایی که با فشار خون بالا مبارزه می کنند غافل نشوید.
استرس: خوردن یکتکه شکلات خوشمزه احتمالاً میتواند سطح استرس را کاهش دهد؛ شکلات تولید اندورفین را تحریک میکند که منجر به احساس شادمانی میشود. علاوه بر این، انواع شکلات تیره محرکهایی مانند تئوبرومین و کافئین دارند که محرکهای اصلی هستند. مطلب نکاتی ساده برای کنترل استرس و دستیابی به آرامش زندگی [قسمت چهارم] نیز خواندنی و مفید است.
گردش خون: خوردن شکلات تیره نهتنها بدن را آرام میکند، بلکه باعث میشود رگهای خونی قابلانعطاف شوند. عملکرد سلولهای اندوتلیال که سلولهای خونی را مرتب میکنند را افزایش میدهد. همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
کاهش سطح کلسترول: ازنظر پزشکی ثابتشده شکلات تیره سطح کلسترول بد در بدن انسان را بهطور قابلتوجهی، تا 10-12 درصد کاهش میدهد.
Credit: servingjoy
افزایش ایمنی: دو نوع فلاونوئید موجود در شکلات کاتچین و اپیکاتچین هستند. شکلات تیره دارای سطح بالایی از کاتچین است که باعث افزایش سیستم ایمنی بدن انسان و احتمالاً مانع از بیماریهای مزمن میشود.
کمخونی: ترکیبات فلاونوئیدی در درمان بیماران مبتلابه کمخونی و همچنین کسانی که رژیم غذایی نامتناسب دارند مفید هستند.
غنی از آنتیاکسیدانها: شکلات تیره یک آنتیاکسیدان قوی است. گزارشها از موسسه ملی تحقیقات غذایی و تغذیه در ایتالیا نشان میدهد که درواقع این آنتیاکسیدانها رادیکالهای آزاد و دیگر مولکولهای خطرناک را که ممکن است خطرات سلامتی بالقوه داشته باشند و باعث بیماریهایی مانند سرطان، پیری زودرس و بیماریهای قلبی شوند خنثی میکنند.
درمان افسردگی: سطح سروتونین موجود در شکلات تیره ممکن است بهعنوان یک ضدافسردگی مؤثر عمل کند. سروتونین کیفیت تقریباً یکسانی با مواد ضدافسردگی دارد. میتوانید سری هم به افسردگی در زنان و هر چه در مورد آن باید بدانید [قسمت اول] بزنید.
سلامت قلب: حتی مصرف تکهای کوچک از شکلات تیره باعث افزایش سلامت عروق میشود. شکلات شامل بسیاری از پلی فنولها و آنتیاکسیدانها است.
Credit: hellawella
آنتیاکسیدانها: آنتیاکسیدانها در شکلات تیره در مبارزه با پیری زودرس کمک میکنند. آنتیاکسیدانها همچنین در مبارزه با بیماریهای قلبی نیز مفید هستند.
اندورفین: یکی از هیجانانگیزترین فواید سلامتی شکلات تیره این است که تولید اندورفین را افزایش میدهد که منجر به تولید احساس لذت در انسان میشود.
پیشگیری از سرطان: شاید باور کردنش سخت باشد، اما شکلات تیرهی خوشمزهای که میخورید برای دفع سرطان به شما کمک میکند. درست است! یکی از مزایای شکلات تیره مبارزه با سرطان است. بر اساس گزارش موسسه سرطان آمریکا: با توجه به اینکه شکلات منبعی غنی از فلاونوئیدها است، محققان بررسی کردهاند که آیا شکلات تیره نقشی در پیشگیری از سرطان دارد. مطالعات انجامشده در پیشگیری از سرطان در حال آشکار شدن هستند. با بررسی مطالعات اخیر که درزمینهٔ خواص پیشگیرانه کاکائو در برابر سرطان انجامشده به این نتیجه رسیدند شواهد محدود اما استدلالی هستند. مطالعات دقیق بیشتری باید بر روی شکلات، اثرات آنتیاکسیدانی قوی و ضد سرطان بودن آن انجام شود. مطالب سرطان رحم یا آندومتر؛ علل، مراحل، علائم و روش های درمان آن [قسمت سوم] و از سرطان تخمدان چه می دانید؟ [قسمت دوم/پایانی] را نیز بخوانید.
عملکرد شناختی بهتر: شکلات تیره باعث افزایش تمرکز و حافظه میشود. تحقیقات قبلی نشان دادهاند که مصرف حاد و مزمن کاکائوی غنی از فلاوانول با افزایش جریان خون به ماده خاکستری مغز در ارتباط است و توصیهشده که فلاوانول کاکائو برای کاهش جریان خون مغزی، ازجمله زوال عقل و سکته مغزی مفید است.
Credit: thefitindian
مطالعه سال 2009 که در مجله تغذیه منتشرشده نشان داد فلاونویید شکلات تیره برای بهبود عملکرد شناختی، مخصوصاً در افراد مسن سودمند است. بیش از 2000 شرکتکننده از سنین 70-74 سال در این مطالعه شرکت کردند تا رابطه بین مصرف شکلات و چای (هر دو سرشار از فلاونوئیدها) و عملکرد شناختی را بررسی کنند. این مطالعه نتیجه میگیرد مصرف مواد غذایی غنی از فلاونویید، ازجمله شکلات و چای، با عملکرد بهتر در تواناییهای شناختی مرتبط است.
منبع: organicfacts ,draxe