مهندس مسیح انصاری کارشناس ارشد صنایع غذایی
11- جوابهای (الف) و (ب) انتخابهای درست هستند، لذا هر کدام را انتخاب کردهاید، به خودتان 2 امتیاز بدهید. اگر قصد خرید غذاهای دریایی از جمله ماهی یا میگوی تازه دارید، آنها را فقط از فروشگاههای معتبر که ماهی یا غذاهای دریایی را در یخچال و یا یخ نگهداری میکنند، خریداری کنید.
وقتی غذاهای دریایی از جمله ماهی یا میگو میخرید، آنها را فورا در یخ، یخچال و یا فریزر قرار دهید.
سایر توصیهها برای انتخاب ایمن غذاهای دریایی عبارتند از:
اگر ماهی، میگو و یا سایر غذاهای دریایی را به صورت تازه خریداری مینمایید، از تماس آنها با سایر مواد غذایی جلوگیری کنید.
اگر بسته ماهی، میگو و یا سایر غذاهای دریایی منجمد شده باز، پاره یا له شده بود، از خریدن آنها خودداری نمایید. علایم یخزدگی (برفک) و یا کریستالهای یخ را بر روی غذاهای دریایی منجمد بررسی کنید. اینها علایمی هستند که نشان میدهند به مدت طولانی نگهداری و یا دوباره منجمد شدهاند.
چنانچه قصد دارید غذاهای دریایی، گوشت قرمز و یا مرغ را دو روز بعد از خرید مصرف نمایید، آنها را در سردترین قسمت یخچال نگهداری کنید. در غیر این صورت و چنانچه بخواهید به مدت طولانی آنها را نگهدارید، باید در پوشش محکم و ضد رطوبت مانند کیسه فریزر قرار دهید و سپس در فریزر جاسازی نمایید.
12- اگر تحت درمان برای هر یک از بیماریهایی که اشاره شد هستید، باید از خوردن غذاهای دریایی خام خودداری نمایید، لذا 2 امتیاز به خودتان بدهید. افرادی که به یکی از این بیماریها و یا شرایط آن مبتلا هستند، باید در این مورد بسیار دقت نمایند، زیرا این بیماریها و یا داروهایی که میخورند، میتواند آنها را در موقعیت بیماری جدی و یا مرگ ناشی از آلوده شدن غذاهای دریایی قرار دهد.
این شرایط عبارتند از:
بیماران کبدی ناشی از مصرف بیش از حد مشروبات الکلی، هپاتیت ویروسی یا علل دیگر، هموکروماتوسیس و اختلالات آهن، دیابتیها، مشکلات معده مانند عمل جراحی معده و یا تولید مقدار کم اسید معده، سرطان، اختلالات سیستم ایمنی مانند ایدز (HIV) و استفاده طولانی مدت از استروئیدها برای آسم و التهاب مفاصل (آرتریت).
افرادی که دارای یکی از این بیماریها باشند، تنها باید غذاهای دریایی را که به طور کامل پخته شدهاند، مصرف نمایند.
امتیازات:
24 امتیاز: درباره ایمنی غذاهای مصرف شده در منزل احساس اطمینان نمایید، زیرا شما تمامی موارد ایمنی غذایی را که در این آزمون آمده است رعایت میکنید.
12 تا 23 امتیاز: در صورتی که امتیاز شما بین 12 تا 23 باشد، باید عملیات ایمنی مواد غذایی در منزل را دوباره مطالعه نمایید، زیرا برخی از قواعد کلیدی ایمنی مواد غذایی را رعایت نمیکنید.
11 امتیاز یا پایینتر: چنانچه امتیاز شما 11 یا کمتر از آن باشد، باید فورا مراحل نگهداری، آماده سازی و تکنیکهای پختن مواد غذایی را آموزش ببینید. عملیات جاری در رابطه با ایمنی غذا در منزل، شما و سایر اعضاء خانواده را در معرض خطرهای ناشی از مصرف غذاهای آلوده قرار میدهند.
برای خواندن بخش اول - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش دوم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش سوم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش چهارم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.