مسلماً دل شما هم مثل ما برای روزهای تابستان و نوشیدن یک آب هندوانه شیرین در گرمای تابستان و یا خوردن توتهای شیرین و یا معجون لاغری تابستانی خودتان دلتان تنگ خواهد شد ولی به شما خواهیم گفت که پاییز بهجز محصولات هالووینی مثل کدو، میوههای خوشمزه و مفیدتری هم دارد. از مهر (سپتامبر) تا نوامبر (آذر) محصولات پاییز در همهجا فراوان میشود، از کدو گرفته تا سیبزمینی شیرین، سیب و گلابی. با بنیتا همراه باشید تا از خواص میوههای پاییز بیشتر بدانید
محصولات کشاورزی در نقاط مختلفی از جهان تولید میشوند و در طول سال تقریباً هر نوع میوهای میتوانیم بیابیم، مشکل اساسی که بشر با آن مواجه است حملونقل داخل کشور و همچنین بین مرزی است. خرید کردن از محصولات محلی و همان ناحیه که در آن زندگی میکنیم، باعث کاهش تقاضا برای حملونقل مواد و میوهها به محل زندگی ما نمیشود بلکه میتواند مواد مغذی که بدن ما نیاز دارد را تأمین کند. پس چرا ما باید از میوههای پاییزی که تقریباً در همهجای دنیا همانند گلابی، زغالاخته که ویتامینها و انتی اکسیدان های لازم جهات مبارزه با سرطان و همچنین پیری زودرس را به مقدار زیادی در خود انباشته کردهاند غافل شویم؟ قبلتر از این در بنیتا در مورد خواص گلابی بهتفصیل صحبت کردهایم. در سمت دیگر سبزیهای راداریم، کل کلم از خانواده کلمهای پیچی که خود شامل انواع مختلفی از کلم میشود، یک ترکیب فوقالعاده مهم در خود به نام گلوکوزینولات (glucosinolates) دارد که دارو بالقوه مبارزه با سرطان در بدن انسان است. کدو را که ما شوخی زیادی با او کردیم را فراموش نکنید، کدو از دسته خربزه دارای کاروتن الفا و بتا است که در هویج بهعنوان مؤثرترین عامل بینایی شناخته میشود. برای اینکه بدانید پاییز برای شما چه تدارک دیده است و بتوانید هم میوههای خوشمزه بخورید و شادباشید و همچنین سلامتی خودتان را تا پایان فصل تضمین کنید، با ما همراه باشید، از اینکه میوه جدید را امتحان کنید ترسی نداشته باشید. شاید کسی وقتی ترهفرنگی یا انجیر را دید توقع نداشت مزه خوبی داشته باشد. آیا هنوز باور ندارید خوردن میوه میتواند شمارا خوشحال کند، بهتر است نگاهی به مقاله خوشحالی خوردن میوه داشته باشید.
سیب
میوه شیرین و ترد پاییزی که منبع عالی انتی اکسیدان است که به کاهش بیماریهای مزمن و همچنین احتمال پیری زودرس کمک میکند. آیا تاکنون میدانستید بیش از هفتصد نوع سیب در دنیا وجود دارد؟ سیبهای ناحیه فوجی (Fuji) بالاترین مقدار فنل (phenolics) و فلانوئید (flavonoids) را در خوددارند، این در حالی است که کورت لند (Cortland) که به امپراتوری سیب دنیا مشهور است کمترین درصد این مواد را در سیبهای خودش دارد. به پسرعموی سیب است. در بهترین حالت میتوانید سیب و به را در کنار هم داشته باشید و آن را بهعنوان آبمیوه باهم یا بهصورت مربا و ژله در کنار هم بهعنوان دسر و یا حتی بهصورت خام نوش جانکنید.
credit: sweets.seriouseats
چغندر
شاید چغندر مخصوص پاییز نباشد و در تمام سال بتوانید آن را پیدا کنید ولی به شما میگوییم که بهترین نوع چغندر در پاییز حاصل میشود. رنگ آشنای چغندر همان رنگ ارغوانی متمایل به قرمز است، شما میتوانید چغندرهایی بارنگهای طلایی و حتی سفید را هم در بازار پیدا کنید. چغندر در رنگهای دیگر هم بهصورت های مختلف همانند لامپهای حبابی و یا بهصورت کشیده در میوهفروشیها موجود است و معمولاً همه آنها یک دنباله سبزرنگ به خودشان آویزان دارند. تکههای آن را میتوانید در سالاد خودتان و یا بهصورت کبابی میل کنید. چغندر دارای ترکیباتی است که در بدن شما میتواند از مشکلات قلبی و همچنین بیماریهای کبدی جلوگیری کند. نیترات موجود در چغندر باعث افزایش جریان خون و خونرسانی به مغز خواهد شد که بهصورت طبیعی منجر به عقب افتادن کندی ذهن و آلزایمر میگردد
credit:foodnetwork.sndimg
کلم بروکسلی و کلمبرگ
جعبهای پر از ویتامین A و C، کلمبرگ و مدل کوچکشده خودش کلم بروکسلی، میتوانند به شما در افزایش گلوکوزینولات ضد سرطان در بدنتان در کنار رنگ و بوی خوبی که دارند، کمک کنند. سعی کنید روز خودتان را با مقداری از همین سبزیهای شروع کنید. لذت میوههای پاییزی و سبزیهای آنها در این است که صبح تا شب میتوانید در هرجایی از آنها استفاده کنید.
credit:oceanmist
قره قاط (Cranberries)
چیزی بین زغالاخته و همچنین انگور میشود قره قاط! زغالاخته در بهترین حالت در ماه اکتبر تا نوامبر به حاصل مینشیند، هرچند که 95 درصد از این میوه خشک است و تنها 5 درصد آب در خودش دارد ولی تحقیقات نشان میدهد که کنسانتره قره قاط میتواند برای عفونتهای دستگاه ادراری بسیار مناسب باشد و همچنین زغالاخته و خانواده متشکل از قره قاط به درمان و کنترل بیماریهای دهان و دندان و مقابله با رشد سرطان کمک کنند.
credit:dvineuncorked
گلابی
این میوه شیرین پاییز به دودسته اروپایی و آسیایی تقسیم میشود. در امریکا، گروه اروپایی آن با دو گروه کوچکتر Bosc و Bartlett مشهورتر است و در پاییز سواحل غربی امریکا کشت میشوند. گلابی سرشار از فیبر محلول در آب است که باعث کاهش کلسترول بد در بدن ما میشود. شما در پاییز برای اینکه روزانه فیبر موردنیاز خودتان را به دست آورید میتوانید بهتنهایی به این میوه گاز بزنید و یا اینکه آن را در یک نوشیدنی میوه مخلوط یا سالاد میوه نوش جانکنید. نوشیدنی را میتوانید بهعنوان یک صبحانه میل کنید.
credit:weknowyourdreams
خرمالو
همانند یک هلو نارنجیرنگ که کلاهی سبز به سر دارد است. معمولاً خرمالو از آسیا وارد سایرِ قارهها میشود و در امریکا بهصورت محدود کشت میشود و این ناحیههای کشت معمولاً در جنوب شرقی آن قرار دارد. خرمالوهای نرسیده میتواند بهشدت تلخ باشد بنابراین برای اینکه از خرمالو لذت ببرید بهتر است خرمالو رسیده را بخورید. در مقایسه با سیب میتوانیم بگوییم که به لطف فیبر زیاد و همچنین انتی اکسیدان های کافی و مواد معدنی، خرمالو میوه سالمتری است.
انار
انار در بیشتر ادیان بهعنوان یک میوه مقدس شناخته میشود و سالهای زیادی است که به خواص درمانی آن پی برده شده است، آیا کسی هست که آب انار ننوشیده باشد؟! تحقیقات زیادی انجامشده که بیشتر آنها جواب قطعی نداشتهاند ولی مواردی هم به میزان انتی اکسیدان بالای این میوه برای مقابله با خطر حملات قلبی و گرفتگی رگها اشاره داشتهاند. مطالعات اولیه نشان داده است که آب انار و خود انار میتواند به پیشگیری از سرطان پستان در زنان و همچنین سرطان روده در بزرگسالان کمک کند. شما بدون هیچ زحمتی میتوانید این میوه را در دستان خود فشار دهید و عصاره آن را نوش جانکنید. بله یک پیروزی شیرین. نوش جانتان.
کدوتنبل
کدوتنبل یکی از اعضای خانواده بزرگ کدوها است و با توجه به مزایایی که برای سلامتی ما دارد و صدالبته نقشی که در هالو وین و فرهنگ ایرانی بهعنوان دسر شب یلدا (برخی از نقاط ایران از کدو بهعنوان دسر شب یلدا استفاده میکنند) توانسته است جایگاه خودش را در میان بقیه میوهها و سبزیها باز کند. کدوتنبل همانطور که اشاره کردیم یکی از منابع غنی الفا و بتا کاروتن است که به جلوگیری از کاهش رتینول در چشم انسان که باعث کوررنگی و کاهش دید میشود، کمک میکند. از دیگر سبزیهایی که میتوانید استفاده کنید تا چشمان قویتری داشته باشید هویج است. همچنین دانه کدوتنبل منبع خوبی برای اسید الفا لینوئیک و اسید چرب امگا 3 است که به بیماران با فشارخون بالا و کلسترول بالا کمک میکند. با نان تست کدو خورده اید؟!
credit:parentingnh
ترب و شلغم
این سبزیهای زمینی، با قیافههای لامپی شکل و همچنین موهایی که در اصل ریشههای خودشان است، بویی از زیبایی نبردهاند ولی به لطف مواد مغذی که در خودشان دارند باید سپاس گذار وجود صورت زشتشان باشیم! تحقیقات بهصورت قطع نشان دادند این است که خوردن شلغم و ترب میتوانید به پیشگیری از بیماریهایی همانند سرطان پروستات و ریه کمک شایانی کند. شلغم یک منبع غنی از کلسیم است، میتوانید آب شلغم را در فنجان بریزید و میل کنید. حتماً از فواید شلغم برای سرماخوردگی آگاه هستید و نیازی به توضیح نمیبینیم.
credit:wolffsapplehouse
کدو
از مراسم سپاس گذاری تا فستیوال غذاها کدو میتواند بهعنوان پسزمینه همه عکسها حضورداشته باشد. در تابستان هم کدو میتواند در برخی از نقاط در همهجای دنیا پیدا شود. در برخی از کشورها تا اکتبر کدو بهوفور یافت میشود، کدو در زمستان هم انواع مخصوص به خودش را دارد. کدو را به این سادگی نگاه نکنید، میتوانید کدو را در پاستا و اسپاگتی خودتان هم استفاده کنید.
credit:seriouseats
سیبزمینی شیرین (نوعی چغندر)
این میوه نارنجی در پاییز بهعنوان یکی از خوش عطر ترین و خوشمزهترین سبزیهای شناخته میشود و همانند کدو، سیبزمینی شیرین هم غنی از بتا کاروتن است که به جبران کمبود ویتامین A که باعث ضعف بینایی میشود، کمک میکند و همچنین ترکیبات رتینول ساز در خود دارد. سیبزمینی شیرین یکی از منابع غنی ویتامین C نیز است، اگر باپوست شسته شده آن را میل کنید بدن شما فیبر زیادی هم دریافت خواهد کرد.
credit:i.huffpost