کسانی که طرفدار غذاهای گوشتی هستند بیصبرانه منتظر عید قربان هستند و این ایام جزو بهترین زمان سال برایشان به حساب میآید. عید فطر جشن پایان ماه رمضان و رسیدن ماه جدید است اما عید قربان در مورد قربانی کردن و اتمام مراسم حج یا زیارت است. و همچنین به این معنی است که همه جا گوشت گاو یا گوسفند پیدا میشود. حتی کسانی هم که طرفدار گوشت نیستند نمیتوانند در برابر وسوسه این همه ادویه که روی گوشت زده میشود مقاومت کنند و حتما کمی از این غذاها را امتحان میکنند. حالا با این همه گوشت تصمیم دارید که چه غذایی درست کنید؟ با بنتیا همراه باشید تا 10 غذای خوشمزهای که در این عید قربان میتوانید درست کنید را با شما به اشتراک بگذاریم.
کلیجی (Kaleji)
این غذا سرشار از ویتامین A, B و آهن است. گوشت جگر سیاه نه تنها سالم و مغذی است بلکه خوشمزه هم است. عید قربان بدون درست کردن این غذا با گوشت تازه و تمیز شده لطفی ندارد. طرز تهیه آن ساده است و با روشهای مختلفی میتوان آن را درست کرد. میتوانید به صورت خورشت درست کرده و با انواع نان و کلوچه نوش جان کنید یا آن را سرخ کرده و با کمی نمک بخورید. از خوردن این غذا سیر نخواهید شد.
کیما (Keema)
کیما یا همان گوشت چرخ کرده از کلمه یونانی queema گرفته شده است و بخش جدایی ناپذیر هر عید قربانی است. گوشت تازه برش داده شده چرخ میشود و برای مصارف بعدی مانند سمبوسه و کباب در یخچال نگهداری میشود. اما بهترین حالت, زمانی است که آن را با گوجه فرنگی و پیاز و ادویه سرخ کرده و با سبزیجات سرو کنید. با طرز تهیه کیمای گوشت چرخ کرده بیشتر آشنا شوید.
دم گوشت (Dum Gosht)
این غذای درجه یک نه تنها وسوسه انگیز است بلکه با پخت گوشت برای چند ساعت بسیار دلپذیر و خوشمزه میشود. و نتیجه کار یک غذای فوقالعاده نرم و خوش طعم خواهد بود که هر تکه آن با اشاره دست جدا خواهد شد. این غذا خوش عطر و اشتها برانگیز است و دقیقا همان غذایی است که برای روز اول عید باید درست کرد.
پایا (Paya)
اگر دوست دارید از غذاهایی که معمولا با گوشت درست میشوند فاصله گرفته و تنوع ایجاد کنید, ما این غذا را به شما توصیه میکنیم. این غذا با ماهیچه تازه گوسفند یا گاو درست میشود و سس آن از ادویههای قوی تشکیل میشود, در نهایت آن را با نان یا کلوچه سرو کرده و از چاشنیهایی مانند گشنیز استفاده کنید.
حلیم (Haleem)
این غذا که در طول سال در خیابانها فروخته میشود از جمله غذاهای دیگری است که در عید قربان باید درست کنید. مخصوصا زمانی که از غذاهای با گوشت خالص خسته شده باشید. کمی گوشت چرخ کرده و برش داده شده بردارید و سپس آن را با کمی حبوبات مانند عدس ترکیب کرده و حلیم درست کنید. اندازه گوشتهای برش داده شده به خودتان بستگی دارد. پروتئین دلچسب با ادویه و سبزیجات روی آن حسابی وسوسه انگیز بوده و دلتان میخواهد که تا میتوانید از آن بخورید. این غذا نه تنها نرم و خوشمزه است بلکه معده را هم تسویه میکند.
بریانی (Biryani)
هیچ عیدی بدون یک سینی بزرگ بریانی با گوشت تازه, ادویه و سبزیجات کنارش کامل نمیشود. بریانی یکی از غذاهای مورد علاقه تمام مردم آسیاست و به دلیل محبوبیتش در انواع مختلفی سرو میشود مانند بریانی هندی و حیدرآبادی. اما در هر صورت یکی از عناصر اصلی هر عید است.
کباب (Kabab)
کباب یک غذای مغولی است که در سراسر جهان شناخته شده است و در هر گوشه دنیا به نوع مختلفی پخته میشود و آسیاییها بزرگترین طرفدار این غذا هستند. این غذا به تنهایی یا با برنج یا خوراک دیگر میتواند سرو شود. این غذای سالم را در عید حتما امتحان کنید. راههای مختلفی برای درست کردن این غذا وجود دارد مانند سیخ کباب, کباب لقمه, جوجه کباب, شامی کباب و غیره. امکان ندارد که کباب بد مزه شود حتی اگر هر 3 روز عید را هم کباب بخورید باز هم از طعم و مزه آن سیر نمیشوید.
قرمه (Korma)
قرمه از یک کلمه ترکی به معنی آرام پخته شده گرفته شده است. این خوراک لذیذ یک غذای مغولی است و دوستداران قرمه منتظر عید هستند تا این غذای خوشمزه را بخورند. برای تهیه این غذا ابتدا گوشت گوسفند یا گاو در دمای بالا پخته شده و سپس به آرامی در سس خود یعنی ماست و خامه و رب گوجه فرنگی پخته میشود. عطر و بوی دلپذیر این غذا و گوشت آن که در سس ماست و خامه نرم شده است, آن را تبدیل به غذایی کرده که در ایام عید نمیتوان از آن چشم پوشی کرد.
نهاری (Nihari)
این غذای محبوب در طی شکل گیری پاکستان, از هند مهاجرت کرده و در قلب همه پاکستانیها جای گرفته است. مراکز تهیه این غذا در هر گوشه از شهرهای بزرگ پاکستان وجود دارند. این غذا هم یکی دیگر از غذاهایی است که حتما باید امتحان کنید. تکههای گوشت این غذا باید به آرامی در خورشت پخته شود و این غذا بسیار لذیذ است.
کاراهی (Karahi)
این غذا یکی از سنتیترین و محبوبترین غذاهایی است که در طول سال پخته میشود و انواع مختلفی دارد مانند کاراهی مرغ, کاراهی گوشت گاو, کاراهی گوشت گوسفند, کاراهی لاهوری و غیره. در طی سال مردم این غذا را با گوشت مرغ پخته اما در ایام عید آن را با گوشت گوسفند و گاو درست میکنند. طبخ این غذا بسیار ساده بوده و خوشمزه است. چه بخواهید بیرون از منزل غذا بخورید چه داخل خانه, این اولین غذایی است که در لیستتان وجود خواهد داشت. آشپزان خانگی دوست دارند این غذا را با کلی مخلفات سرو کنند. خوردن این غذا زود تمام میشود اما تاثیر آن تا مدتها باقی میماند.
در همین رابطه طرز تهیه خوراک گوشت ایرلندی و خوراک گوشت و کلم بروکلی را نیز میتوانید مطالعه کنید.