ویتامینها جهت عملکرد طبیعی بدن انسان ضروریند. مصرف کمتر و یا بیش از حد هر ویتامینی به عدم سلامت منجر شده و میتواند به بیماریهای متعددی بیانجامد. این مقاله فهرستی از مصرف توصیه شدهی ویتامینها بطور روزانه را تهیه کرده تا به شما کمک کند اطلاع یابید که چه مقدار از این ویتامینها را بایستی مصرف نمایید.
		
		اخطار به مصرف کنندگان مکملهای ویتامین!
		در حالی که به اثبات رسیده مکملهای ویتامین مفید میباشند، توصیهی اکید میشود که قبل از مصرف آنها با ـ یا بجای ـ هر دارو و یا درمان دیگری، با متخصص مراقبتهای بهداشتی مشورت نمایید. به عنوان مثال، مکملهای ویتامین C و E ممکن است تأثیر انواع خاصی از شیمی درمانی در بیماری سرطان را کاهش دهند. همچنین، ویتامین K میتواند اثر کمادین Coumadin که برای جلوگیری از لخته شدن خون مورد استفاده قرار میگیرد را کاهش دهد.
		جهت عملکرد ایجاد سلامتی در بخشهای بدن، وجود ویتامینها ضروری هستند. آنها نه تنها به رشد مناسب کمک میکنند، بلکه در حفظ سلامتی دستگاه گوارش و عملکرد عصبها مساعدت دارند. آنها همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده، از بدن در برابر بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی و بیماریها محافظت میکنند. عمدتاً دو نوع ویتامین وجود دارد: ویتامینهای محلول در آب و ویتامینهای محلول در چربی. نوع اول ویتامینهای B و C را شامل میشود. این ویتامینها به راحتی توسط بدن جذب میشوند و مقدار اضافی آنها توسط کلیه از میان برداشته میشود. بنابراین، لازم است که این ویتامینها به نحو شایستهای مصرف شوند به دلیل آنکه، نمیتوانند توسط بدن ذخیره شوند. از سوی دیگر، ویتامینهای محلول در چربی در بافتهای چربی بدن بنا بر نیاز ذخیره میشوند ویتامینهای A، D، E و K به این دسته تعلق دارند.
		
		نیاز ما به ویتامین عمدتاً توسط منابع خارجی، از جمله ترکیبی از غذاهای سالم و مکملهای غذایی تأمین میشود. بدن همچنین مقدار مشخصی از ویتامینهای D و K را تولید میکند. کارشناسان امر پزشکی توصیه میکنند کسانی که از رژیم گیاهخواری پیروی میکنند، بایستی مکملهایی غذایی به خصوص ویتامین B12 را در منوی روزانه خود بگنجانند. با این حال، صرف نظر از اینکه گیاه خواریم یا خیر، اکثریت ما هنگامی قرار است میزانی مطلوب از ویتامینهای مورد نیاز را مصرف کنیم، موفق به برقراری یک تعادل مناسب در این امر نمیشویم. مصرف کمتر و یا بیش از حد هر ویتامینی عملاً میتواند مانعی برای دستیابی به تندرستی باشد. در بخش زیر مقادر ایدهآل ویتامینهای مختلفی که بدن انسان در مراحل مختلف زندگی بدانها نیاز دارد،ارائه شده است.
		بدن ما از هر کدام و همهی ویتامینها به مقادیری نیاز دارد، با این حال، مقدار آن بسته به سن، جنسیت و تغییر مراحل زندگی تفاوت میکند. به عنوان مثال، یک زن حامله و یا شیرده نسبت به یک زن غیر باردار، به ویتامینهای مختلفی نیاز دارد. مقادیر نیز بر اساس شیوه زندگی و وضعیت سلامت ما متفاوتند. بنابراین، صرف نظر از هر چیزی، لطفاً پیش از انجام هرگونه تغییر در رژیم غذایی خود با پزشکتان مشورت نموده تا اطمینان حاصل کنید این تغییرات با نیازهای بهداشتی و سلامتی شما، متناسب میباشند.
		
			
				
					| 
							ویتامین     A  | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(μg/d    )
 | 
							UL(μg/d    )
 | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    400*    500
 | 
							600600
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							300400
 | 
							600900
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							600900
 900
 900
 900
 900
 | 
							17002800
 3000
 3000
 3000
 3000
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							600700
 700
 700
 700
 700
 | 
							17002800
 3000
 3000
 3000
 3000
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							750770
 770
 | 
							28003000
 3000
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							12001300
 1300
 | 
							28003000
 3000
 | 
			
		
		
		
			نکته برای تمام جداول:
		• RDA مخفف میزان مجاز توصیه شده
		• AI مخفف میزان کافی مصرف
		• UL نشان دهندهی حداکثر میزان قابل تحمل
		• µg/d نشان دهندهی میکروگرم در روز
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• مصرف بیش از حد ویتامین A موجود در غذاهای حیوانی (preformed vitamin A) ممکن است به سمیت کبدی منجر شود.
		• افرادی که سابقه بیماری کبدی، یا وابستگی به الکل، یا سوء تغذیه پروتئینی دارند، در معرض ابتلا به خطرات مرتبط با مصرف بیش از حد این ویتامین (فرم موجود در غذاهای حیوانی) قرار دارند.
		• منابع طبیعی ویتامین A عبارتند از: سبزیجات برگدار تیره، میوههای رنگارنگ، جگر سیاه، ماهی و شیر کامل.
		
			
				
					| 
							ویتامین     B1     (تیامین) | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(mg/d)
 | 
							UL | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    2ر0*    3ر0
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							5ر06ر0
 | 
							غیر قابل تعیین غیر قابل تعیین | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							9ر02ر1
 2ر1
 2ر1
 2ر1
 2ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							9ر01
 1ر1
 1ر1
 1ر1
 1ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							4ر14ر1
 4ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							4ر14ر1
 4ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
			
		
		
		
			نکته:
		• mg/d نشان دهندهی میلیگرم در روز است
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• اگر چه از مصرف بیش از حد تیامین هیچ اثر جانبی گزارش نشده است، توصیه میشود جانب احتیاط را رعایت نمایید.
		• افراد مبتلا به سندرم سوء جذب میباشند و یا کسانی که تحت درمان همودیالیز و یا دیالیز صفاقی قرار دارند، ممکن است توصیه شود از این ویتامین بیشتر مصرف کنند.
		• منابع طبیعی ویتامین B1 عبارتند از: غلات آمادهی مصرف، نان، غلات کامل و محصولات تهیه شده از این مواد غذایی.
		
			
				
					| 
							ویتامین     B2     (ریبوفلاوین) | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(mg/d)
 | 
							UL | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    3ر0*    4ر0
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							5ر06ر0
 | 
							غیر قابل تعیین غیر قابل تعیین | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							9ر03ر1
 3ر1
 3ر1
 3ر1
 3ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							9ر01
 1ر1
 1ر1
 1ر1
 1ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							4ر14ر1
 4ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							6ر16ر1
 6ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• اگر چه از مصرف بیش از حد ریبوفلاوین هیچ اثر جانبی گزارش نشده است، توصیه میشود جانب احتیاط را رعایت نمایید.
		• منابع طبیعی ویتامین B2 عبارتند از: غلات غنی شده، نان، شیر، گوشت اندامهای داخلی بدن حیوان ذبح شده (به عنوان مثال قلوه، جگر، مغز و ...)
		
			
				
					| 
							ویتامین     B3     (نیاسین) | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(mg/d)
 | 
							UL(mg/d)
 | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    2*    4
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							68
 | 
							1015
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							1216
 16
 16
 16
 16
 | 
							2030
 35
 35
 35
 35
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							1214
 14
 14
 14
 14
 | 
							2030
 35
 35
 35
 35
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							1818
 18
 | 
							3035
 35
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							1717
 17
 | 
							3035
 35
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• از مصرف بیش از حد نیاسین از طریق منابع غذایی طبیعی هیچ اثر جانبی گزارش نشده است. با این حال، مصرف بیش از حد مکملهای آن ممکن است به گُرگرفتگی و ناراحتی دستگاه گوارش منجر شود.
		• مقادیر UL قابل اجرا میباشند در صورتی که این ویتامین از طریق مکملها، غذاهای غنی شده یا هر دو برای بدن تأمین شود.
		• کسانی که تحت درمان همودیالیز یا دیالیز صفاقی قرار دارند، و یا کسانی که با سندرم سوء جذب دست و پنجه نرم میکنند، ممکن است به دوز اضافی از این ویتامین نیاز داشته باشند.
		• منابع طبیعی ویتامین B3 شامل گوشت، ماهی، مرغ، غلات غنی شده آماده مصرف، غلات سبوسدار و نان میباشند.
		
			
				
					| 
							کولین | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(mg/d)
 | 
							UL(mg/d)
 | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    125*    150
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							*    200*    250
 | 
							10001000
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    375*    550
 *    550
 *    550
 *    550
 *    550
 | 
							20003000
 3500
 3500
 3500
 3500
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    375*    400
 *    425
 *    425
 *    425
 *    425
 | 
							20003000
 3500
 3500
 3500
 3500
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    450*    450
 *    450
 | 
							30003500
 3500
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    550*    550
 *    550
 | 
							30003500
 3500
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• عوارض جانبی گزارش شده از مصرف بیش از حد کولین شامل تعریق، افت فشار خون، بوی بدن و ترشح بزاق میباشند.
		• افرادی که مبتلا به افسردگی و بیماریهای دیگری مانند بیماری پارکینسون، بیماری کبد، بیماری کلیوی میباشند بایستی در مصرف این ویتامین با احتیاط عمل کنند.
		• منابع طبیعی حاوی کولین عبارتند از: شیر، جگر، بادام زمینی و تخم مرغ.
		
			
				
					| 
							 ویتامین B5     (اسید پانتوتنیک) | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(mg/d)
 | 
							UL | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    7ر1*    8ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							*    2*    3
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    4*    5
 *    5
 *    5
 *    5
 *    5
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    4*    5
 *    5
 *    5
 *    5
 *    5
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    6*    6
 *    6
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    7*    7
 *    7
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• هیچ اثر جانبی از مصرف بیش از حد ویتامین B5 گزارش نشده است. با این حال، توصیه میشود جانب احتیاط را رعایت نمایید.
		• منابع طبیعی ویتامین B5 عبارتند از: زرده تخم مرغ، مرغ، جگر، کلیه، گوشت گاو، گوجه فرنگی، سیب زمینی، جو، غلات سبوسدار و غلات.
		
			
				
					| 
							ویتامین     B6     (پیریدوکسین) | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(mg/d)
 | 
							UL(mg/d)
 | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    1ر0*    3ر0
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							5ر06ر0
 | 
							3040
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							13ر1
 3ر1
 3ر1
 7ر1
 7ر1
 | 
							6080
 100
 100
 100
 100
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							12ر1
 3ر1
 3ر1
 5ر1
 5ر1
 | 
							6080
 100
 100
 100
 100
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							9ر19ر1
 9ر1
 | 
							80100
 100
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							22
 2
 | 
							80100
 100
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• از مصرف بیش از حد ویتامینB6 از طریق منابع غذایی طبیعی، هیچ اثر جانبی گزارش نشده است. با این حال، در مصرف مکملها احتیاط نمایید، به این دلیل که میتوانند با خود خطر ابتلا به نوروپاتی حسی را به همراه آورند.
		• منابع ویتامین B6 عبارتند از: گوشت اندامهای داخلی بدن حیوان ذبح شده، غلات غنی شده، محصولات مبتنی بر سویا غنی شده که میتواند به عنوان جایگزینی برای گوشت استفاده شوند.
		
			
				
					| 
							 ویتامین B7     (بیوتین) | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(μg/d)
 | 
							UL | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    5*    6
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							*    8*    12
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    20*    25
 *    30
 *    30
 *    30
 *    30
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    20*    25
 *    30
 *    30
 *    30
 *    30
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    30*    30
 *    30
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    35*    35
 *    35
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• هیچ گونه مدرک محکمی دال بر هرگونه واکنش مضر در مصرف بیش از حد بیوتین وجود ندارد. با این حال، هنوز هم رعایت جانب احتیاط ضرورت دارد.
		• منبع اصلی مواد غذایی طبیعی بیوتین کبد میباشد. اما میوه و گوشت نیز حاوی این ویتامین در مقادیر کمتر هستند.
		
			
				
					| 
							ویتامین     B9     (فولات) | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(μg/d)
 | 
							UL(μg/d)
 | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    65*    80
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							150200
 | 
							300400
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							300400
 400
 400
 400
 400
 | 
							600800
 1000
 1000
 1000
 1000
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							300400
 400
 400
 400
 400
 | 
							600800
 1000
 1000
 1000
 1000
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							600600
 600
 | 
							8001000
 1000
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							500500
 500
 | 
							8001000
 1000
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• هیچ گونه مدرک محکمی دال بر هرگونه واکنش مضر در مصرف بیش از حد فولات در قالب مکمل و یا غذاهای طبیعی وجود ندارد. با این حال، هنوز هم رعایت جانب احتیاط ضرورت دارد به این دلیل که میتواند کمبود ویتامین B12 را پنهان سازد که ممکن است به آسیب شدید عصبی منجر شود.
		• مقادیر UL برای مواردی است که این ویتامین از مکملها و غذاهای غنی شده و یا هر دو مصرف شوند.
		• منابع اصلی اسید فولیک (نام دیگر این ویتامین) عبارتند از: سبزیجات برگدار تیره، غلات غنی شده و نان سبوسدار غنی شده.
		
			
				
					| 
							ویتامین B12     (کوبالامین) | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(μg/d)
 | 
							UL | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    4ر0*    5ر0
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							9ر02ر1
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							8ر14ر2
 4ر2
 4ر2
 4ر2
 4ر2
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							8ر14ر2
 4ر2
 4ر2
 4ر2
 4ر2
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							6ر26ر2
 6ر2
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							8ر28ر2
 8ر2
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• هیچ گونه مدرک محکمی دال بر هرگونه واکنش مضر در مصرف بیش از حد ویتامین B12در قالب مکملها و یا غذاهای طبیعی وجود ندارد. با این حال، توصیه میشود جانب احتیاط را رعایت نمایید.
		• به عقیدهی متخصصین، افرادی که 50 سال سن و بالاتر دارند، این ویتامین را در قالب غذاهای غنی شده و مکملها مصرف نمایند و عمدتاً به این دلیل که با بالارفتن سن، در جذب این ویتامین که در غذاهای طبیعی موجود است، مشکل خواهند داشت.
		• منابع اصلی این ویتامین گوشت، غلات غنی شده، ماهی، مرغ و بوقلمون میباشند.
		
			
				
					| 
							 ویتامین     C  | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(mg/d)
 | 
							UL(mg/d)
 | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    40*    50
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							1525
 | 
							400650
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							4575
 90
 90
 90
 90
 | 
							12001800
 2000
 2000
 2000
 2000
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							4565
 75
 75
 75
 75
 | 
							12001800
 2000
 2000
 2000
 2000
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							8085
 85
 | 
							18002000
 2000
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							115120
 120
 | 
							18002000
 2000
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• مصرف بیش از حد ویتامین C میتواند به جذب بیش از حد آهن در بدن منجر شود. عوارض جانبی دیگر سنگ کلیه و اختلالات گوارشی را شامل میشود.
		• به افرادی که سیگار میکشند توصیه میشود دوز اضافیتر 35 میلی گرم در روز را مصرف نمایند. افراد غیر سیگاری که در معرض دود سیگار قرار دارند Passive smokers بایستی حتماً مقدار مورد نیاز روزانهی این ویتامین را مصرف نمایند.
		• منابع ویتامین C شامل مرکبات، توت فرنگی، گوجه فرنگی، سیب زمینی، اسفناج، کلم بروکلی و کلم میشود.
		
			
				
					| 
							 ویتامین D | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(µg/d)
 | 
							UL(µg/d)
 | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    5*    5
 | 
							2525
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							*    5*    5
 | 
							5050
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    5*    5
 *    5
 *    5
 *    10
 *    15
 | 
							5050
 50
 50
 50
 50
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    5*    5
 *    5
 *    5
 *    10
 *    15
 | 
							5050
 50
 50
 50
 50
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    5*    5
 *    5
 | 
							5050
 50
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    5*    5
 *    5
 | 
							5050
 50
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• مصرف مکمل ویتامین ممکن است موجب به وجود آمدن واکنشهای جانبی با برخی از داروها شود، به ویژه آنهایی که مربوط به دیابت، مشکلات قلبی و بیماریهای کلیوی میشوند. در صورت داشتن هرگونه مشکل پزشکی با دکتر خود در مورد مقدار مورد نیاز مصرف این ویتامین صحبت نمایید.
		• مصرف بیش از حد این ویتامین نیز ممکن است موجب هیپرکلسمی یا افزایش کلسیم خون شود. در برخی افراد نیز ممکن است برخی واکنشهای آلرژیک را به وجود آورد.
		• منبع اصلی ویتامین D نور خورشید است. منابع غذایی آن عبارتند از: غلات غنی شده و شیر، ماهیهای روغنی و تخم مرغ از مرغی که با ویتامین D تغذیه شده باشد.
		
			
				
					| 
							ویتامین     E  | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(mg/d)
 | 
							UL(mg/d)
 | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    4*    5
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							67
 | 
							200300
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							1115
 15
 15
 15
 15
 | 
							600800
 1000
 1000
 1000
 1000
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							1115
 15
 15
 15
 15
 | 
							600800
 1000
 1000
 1000
 1000
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							1515
 15
 | 
							8001000
 1000
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							1919
 19
 | 
							8001000
 1000
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• هیچ اثر جانبی در مصرف بیش از حد ویتامین Eاز طریق منابع غذایی طبیعی گزارش نشده است. با این حال، مکملهای آن میتوانند مسمومیت هموراژیک را ایجاد نمایند.
		• منابع طبیعی ویتامین E عبارتند از: گوشت، روغنهای گیاهی، آجیل، میوهها، و سبزیجات.
		
			
				
					| 
							 ویتامین K      | 
				
					| 
							جنسیت / مرحلهی زندگی | 
							گروه سنی | 
							RDA     / AI*(μg/d)
 | 
							UL | 
				
					| 
							نوزادان | 
							6-0 ماهه12-7 ماهه
 | 
							*    2*    5ر2
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							کودکان | 
							3-1 ساله8-4 ساله
 | 
							*    30*    35
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							مردان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    60*    75
 *    120
 *    120
 *    120
 *    120
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان | 
							13-9 ساله18-14 ساله
 30-19 ساله
 50-31 ساله
 70-50 ساله
 70 سال به بالا
 | 
							*    60*    75
 *    90
 *    90
 *    90
 *    90
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان باردار | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    75*    90
 *    90
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
				
					| 
							زنان شیرده | 
							18 ساله و یا کمتر30-19 ساله
 50-31 ساله
 | 
							*    75*    90
 *    90
 | 
							غیر قابل تعیینغیر قابل تعیین
 غیر قابل تعیین
 | 
			
		
		
		
			نکاتی که بایستی در نظر داشته باشید
		• هیچ گونه مدرک محکمی دال بر هرگونه واکنش جانبی در مصرف بیش از حد ویتامین K در قالب مواد غذایی، مکملها و یا هردو وجود ندارد. با این حال، هنوز هم رعایت جانب احتیاط ضرورت دارد.
		• افرادی که تحت درمان داروهای ضد انعقاد قرار دارند بایستی در مورد مقدار مصرف ویتامین K محتاط باشند.
		• غذاهای طبیعی حاوی ویتامین K سبزیجات سبز، مارگارین و روغنهای گیاهی را شامل میشوند.
		منبع: آکادمی ملی علوم (NAS)، انستیتو پزشکی (IOM)، هیأت تخصصی غذا و تغذیه.
		اکثریت افراد از مصرف ویتامینهای مورد نیاز بدنشان اجتناب می ورزند، اغلب، قابلیتهای بدنمان را مسلم میدانیم. با منابع بسیاری که در دسترساند، نه تنها در قالب غذاهای طبیعی بلکه رفع نیاز میزان مجاز توصیه شدهی روزانهی ما از طریق مکملها و غذاهای غنی شده نیز کار سختی نمیباشد. با این حال، به این دلیل که بازار از گزینههای متعددی مملو است، هنگامی که میخواهیم مکملهای ویتامین را انتخاب کنیم بایستی مراقب باشیم. همچنین، با توجه به اینکه اکثر مردم دچار مشکلات سلامتی هستند، ضروری است جهت به حداقل رساندن خطرات ناشی از عوارض جانبی و یا واکنشهای مضر به دلیل مصرف هر یک از ویتامینهای فوقالذکر، با یک متخصص مورد اعتماد مراقبتهای بهداشتی مشورت نمایید.
		سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبهی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیههای پزشک متخصص در نظر گرفته شود. لطفاً جهت تعیین دوزهای دقیق مصرف با یک پزشک مشورت نمایید.