ماهان شبکه ایرانیان

واقعیات تغذیه‌ای ماهی پینه دوز

این مقاله اطلاعات تغذیه‌ای در رابطه با ماهی پینه دوز که یک ماهی با طعم ملایم بوده که عمدتا توسط کشورهای جنوب آسیا تولید و صادر می‌گردد، ارائه می‌دهد

واقعیات تغذیه‌ای ماهی پینه دوز

این مقاله اطلاعات تغذیه‌ای در رابطه با ماهی پینه دوز که یک ماهی با طعم ملایم بوده که عمدتا توسط کشورهای جنوب آسیا تولید و صادر می‌گردد، ارائه می‌دهد. در این‌جا نحوه‌ی افزودن این ماهی را به رژیم غذایی توضیح می‌دهیم.
بر اساس دانشگاه ایالتی اورگن، آمریکایی‌ها دو برابر پنیر و تقریبا هم اندازه‌ی سیب، هندوانه و بوقلمون سالانه ماهی مصرف می‌کنند. ماهی پینه دوز یک نوع ماهی با طعم ملایم، گوشت سفید و یافت محکم بوده که در جنوب شرقی آسیا بسیار محبوب می‌باشد. این ماهی معمولا با موسیر و سس تند لیمو سرو می‌شود. یک نوع ماهی پرورشی بوده که عمدتا توسط کشورهایی مانند ویتنام و تایلند تولید می‌شود. ماهی پینه دوز ساکن آب‌های شیرین بوده که عمدتا در حوضه‌ی مکونگ حنوب ویتنام پرورش می‌یابد. این ماهی می‌تواند دارای اندازه‌ی متوسط تا بسیار بزرگ باشد. آن‌ها سنگین وزن می‌باشند. گونه‌های مختلف آب شیرین متعلق به خانواده‌ی پینه دوز توسط ویتنام، کامبوج و کشورهای دیگر صادر می‌شود. این گونه‌ها به نام‌های مختلف مانند گربه ماهی، گربه ماهی آسیایی، گربه ماهی سرخ و سوتچی شناخته می‌شود.
21 گونه ی شناخته شده از جنس پینه دوز وجود دارد. از آن‌جا که گونه‌های مختلف به نام‌های مشابهی شناخته می‌شوند، و از آن‌جا که گونه‌های مشابه توسط کشورهای مختلفی تولید می‌شود، شناسایی محصول و مقایسه‌ی قیمت‌ها برای خریداران این ماهی مشکل می باشد. اداره‌ی غذا و داروی آمریکا نام‌های بازاری خاصی را برای برخی از گونه‌های گربه ماهی که از بخش‌های مختلفی از جهان وارد می‌شوند را تصویب کرده است.

نام بازاری

نام علمی

گربه ماهی گربه ماهی شیاردار

Ictalurus punctatus ، تولید شده در آمریکا و چین

سوای، ترا، ساچی، پانژیزیوس نوار یا پینه دوز

Pangasius hypophthalmus ، تولید شده در ویتنام، چین و دیگر کشورهای جنوب آسیا

باسا یا پینه دوز

Pangasius bocourti ، تولید شده در ویتنام، چین و دیگر کشورهای جنوب آسیا

اطلاعات تغذیه‌ای

بر اساس واقعیات سلامتی غذاهای دریایی منتشر شده توسط دانشگاه ایالتی اورگن، دانشگاه کورنل و تعدادی از دانشگاه‌های دیگر، برخی از اطلاعات تغذیه‌ای ماهی پینه دوز خام در این‌جا ارائه شده است.
اندازه‌ی سرو: 11 گرم

پروتئین

17 گرم

کالری

110 کیلو کالری

کالری حاصل از چربی

35 کیلو کالری

چربی کل

4 گرم

چربی اشباع شده

1 گرم

چربی ترانس

صفر گرم

کلسترول

40 میلی‌گرم

سدیم

150 میلی‌گرم

کربوهیدرات

صفر گرم

فیبر غذایی

صفر گرم

قند

صفر گرم


واقعیات تغذیه‌ای ماهی پینه دوز ممکن است بر اساس اندازه و وزن فیله، خوراک مصرف شده در روش‌های آبزی پروری، ترکیبات اضافه شده در طول پخت و روش تهیه متنوع باشد. این ماهی دارای پروتئین بالا و چربی و سدیم پایینی می‌باشد و همچنین حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوعی می‌باشد، برای مثال دارای تیامین، ویتامین B12، ویتامین D، پتاسیم، آهن، فسفر و سیلنیوم می‌باشد. این ماهی منبع بسیار خوبی از پروتئین می‌باشد. در صورتی‌که این ماهی را به عنوان میان وعده در بعد از ظهر و یا عصر مصرف کنید، کالری موجود در آن می‌تواند شما را سیر نگه دارد. اما از آن‌جا که این ماهی حاوی کلسترول می‌باشد، نباید به میزان زیاد آن را مصرف کنید. سرخ کردن این ماهی ممکن است منجر به تخریب برخی مواد تغذیه‌ای موجود در آن گردد. ماهی پخته بهترین گزینه می‌باشد. اسیدهای چرب امگا 3 به دست آمده از این ماهی می‌تواند به کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی کمک کند.
باسا یک نوع ماهی بوده که به دلیل طعم نسبتا شیرین آن نسبت به انواع دیگر ترجیح داده می‌شود. این ماهی نسبت به ماهی‌های ساوی یا ترا سفیدتر و نرمتر می‌باشد. فیله‌های ماهی باسا ضخیم‌تر از دیگر ارقام ماهی می‌باشد. ساوا و ترا دارای بافت نسبتا درشت‌تری هستند. به همین دلیل است که ماهی باسا یک ماهی گران‌تر نسبت به ساوا می‌باشد.

آیا مصرف این ماهی امن است؟

موسسه‌ی ملی شیلات لیستی را از اکثر غذاهای دریایی مصرفی در آمریکا منتشر کرده است. در سال 2011، ماهی پینه دوز جایگاه ششم را در این لیست به خود اختصاص داد. بعد از آن، مشاهده شد که فروش این ماهی به میزان قابل توجهی کاهش یافت. همین اتفاق در کشورهای اروپایی نیز رخ داد. دلایل اساسی این موضوع تبلیغات نامطلوب منتشر شده توسط سازمان حیات وحش جهانی بوده که هنوز هم در زمینه ی این ماهی وجود دارد. سازمان حیات وحش جهانی ماهی پینه دوز را در لیست قرمز خود قرار داد. علاوه بر این، تبلیغات منفی نیز در تلویزیون در رابطه با روش‌های تولید و فراوری ماهی پینه دوز ارائه شد که نشان دهنده‌ی مضر بودن این ماهی برای سلامت انسان می‌باشد. اما تاکنون هیچ گزارشی در رابطه با انواع اختلالات و یا بیماری‌های ایجاد شدن بعد از خوردن این نوع ماهی ارائه نشده است. تولید کنندگان این ماهی نیز هر گونه اثرات مضری را رد کردند.
در پاسخ به تبلیغات منفی در رابطه با ماهی پینه دوز، تولید کنندگان، انجمن صادر کنندگان و تولید کنندگان غذاهای دریایی ویتنام، و دولت‌ها روش‌های بیشتری را جهت کنترل ایمنی غذایی و روش‌های خاص جهت نظارت بر تولید این ماهی را اعمال کردند. در ویتنام، تولید کنندگان تکنیک‌های آبزی پروری مدرنی را دنبال می‌کنند، و همچنین دولت نیز کیفیت آبی که برای رشد ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد را چندین بار در طول سال مورد بررسی قرار می‌دهد. آن ها ادعا می‌کنند که محصولاتشان عاری از هورمون و آنتی بیوتیک بوده و جزو غذاهای امن، تست شده و مورد تایید می‌باشد.
تقاضای روبه رشد برای غذاهای دریایی منجر به تولید بیشتر آبزی پروری شده و به نظر می‌رسد که ماهی پینه دوز دوباره بتواند موقعیت خود را در لیست بهترین غذاهای دریایی مصرفی بازیابد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان