شناسه : ۷۶۲۶۰۱ - دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۰۰
غذهایی که باعث بروز آکنه میشود
آکنه که مردم آن را با عنوان جوشهای ناشی از غرور جوانی میشناسند یکی از شایعترین بیماری های پوستی و شایعترین علت مراجعه بیماران به پزشکان متخصص پوست است
آکنه که مردم آن را با عنوان جوشهای ناشی از غرور جوانی میشناسند یکی از شایعترین بیماری های پوستی و شایعترین علت مراجعه بیماران به پزشکان متخصص پوست است. عوامل زیادی میتواند منجر به برزو آکنه شود، از جمله باکتری آکنه، تغییرات هورمونی، مسدود شدن مجرای چربی پوستی و همینطور التهاب. علاوه بر این تحقیقات اخیر نشان میدهد که نوع رژیم غذایی نیز میتواند نقش مهمی در ایجاد آکنه در فرد داشته باشد. در این مطلب تعدادی از غذاهایی که میتواند منجر به بروز آکنه شود بررسی شده است.
غلات تصفیه شده و شکر
در افرادی که آکنه پوستی دارند، مصرف شکر و کربوهیدرات تصفیه شده بیشتر است. از غذاهای پرمصرف حاوی کربوهیدرات تصفیه شده میتوان به نان سفید، بیسکویت و انواع دسر و شیرینی، پاستا، برنج، نوشیدنیهای گاز دار و آبمیوه پاکتی و عسل اشاره کرد. در یک مطالعه ثابت شده افرادی به صورت مداوم شکر مصرف دارند در حددو 30 درصد احتمال بروز آکنه در آنها بیشتر است. علت افزایش بروز آکنه میتواند این باشد که این مواد غذایی سطح قند خون و هورمون انسولین را تحت تاثیر قرار میدهند و به هم خوردن این تعادل منجر به بروز مشکلات پوستی از جمله آکنه میشود.
بستنی و لبنیات گاوی
به خصوص در سنین نوجوانی مصرف شیر گاوی میتواند با افزایش بروز آکنه در ارتباط باشد، البته این اثر بیشتر در کسانی دیده شده که به جای مصرف شیر بستنی زیادتری میخورند. این نتایج قابل بحث است چرا که فقط در نوجوانان دیده شده شده و نه در افراد بالغ. به هر حال به نظر میرسد مصرف لبنیات گاوی میتواند منجر به تشدید تغییرات هورمونی در نوجوانان شود و اگر این مشکل دیده شده بهتر است تا لبنیات حیوانی را با گیاهی تعویض کنند.
فست فود
شاید مهمترین فاکتورهای رژیم غذایی که میتواند بروز آکنه را تشدید کند خوردن میزان بالا چربی، کالری و کربودهیدرات تصفیه شده است. این سه فاکتور در واقع شاخصه غذاهای فستفودنیز هستند. نتایج مطالعات انجام شده در بالغین و نوجوانان نشان داده است که افرادی که آکنه پوستی دارند معمولا مصرف فستفود بیشتری هم دارند.
غذاهایی که امگا6 بالا دارند
رژیم غذایی که امگا 6 بالا دارد مثل رژیم غذایی که در آمریکا دنبال میشود، با افزایش بروز آکنه در ارتباط است و همینطور باعث افزایش التهاب میشود. مصرف زیاد ذرت و سویا میتواند امگا 6 زیادی را وارد بدن کند. اما نکته مهم این است که باید به تعادل بین امگا6 و امگا3 نیز توجه کرد. از سوی دیگر مصرف میزان کافی اسید چرب امگا3 که در ماهی و مغز گردو وجود دارد میتواند به کاهش مشکلات پوستی از جمله آکنه کمک کند.
این موضوع که آیا شکلت باعث افزایش بررز آکنه میشود هنوز تحت برسی است. مصرف کاکائو به تنهایی نمیتواند منجر به بروز آکنه شود و احتمال مشکلات جایی است که در محصولات شکلاتی معمولا از میزان زیاد شکر و چربی استفاده میشود که میتواند با برزو آکنه در ارتباط باشد.