شکلات به خوراکیهای مشتق از کاکائو گفته میشود. این ماده غذایی پرطرفدار و انرژیزا، بهطورمعمول از ترکیب شیر، شکر، کره کاکائو و پودر کاکائو با نسبتهای متفاوت تولید میشود. کاکائو خوراک بومی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک است که حداقلاز سه هزار یال پیش در این مکان کشی میشد. مدارک باستانشناسی کشت و استفاده خوراکی از این ماده در هندوراس را حدود 1100 سال پیش از میلاد مسیح نشان میدهد. این ماده در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب میشد به طوری که از دانههای کاکائو بهعنوان پول استفاده میکردند.
ورود کاکائو به اروپا اولین بار توسط اسپانیاییها صورت گرفت. فاتحان اسپانیایی کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکا به اروپا آوردند و خیلی زود، این ماده به مواد غذایی اروپاییان اضافه شد. آن زمان از شکلات به همراه کمی شکر فقط در تهیه انواع نوشیدنیها استفاده کردند. شکر را به دلیل گرفتن تلخی شکلات به نوشیدنی اضافه میکردند تا تلخی آن را بگیرد. تا قرن 17 با توجه به گران و لوکس بودن شکلات، استفاده از آن تنها برای ثروتمندان میسر بود.
با وجود پیشرفتهایی که در صنعت شکلات انجام شد، شکلات محبوبیت فراگیر خود را مرهون جنگ جهانی اول است. در طول این جنگ، این ماده غذایی بهعنوان جیره غذایی سربازان به کار گرفته شد و سربازان پس از بازگشت از جنگ، بهترین مبلغ آن بودند. به این ترتیب تا سال 1930 حدود 40 هزار نوع شکلات گوناگون تولید شد.

درباره خود شکلات چه میدانیم؟
اغلب مردم واژه شکلات و کاکائو را بهجای هم به کار میبرند اما لازم است بدانیم کاکائو مادهای تلخ مزه است که به تنهایی استفاده نمیشود ولی شکلات ماده غذایی خوشمزهای است که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست میآید. برگهای درخت کاکائو همیشه سبز هستند و میوهٔ آن (غلاف کاکائو) روی ساقه و شاخههای ضخیم رشد میکند.
برای تولید آن، بخشهای بیرونی غلاف جداشده و لوبیای کاکائو مورد مصرف قرار میگیرد. به این صورت که این مواد آسیاب شده و پس از طی مراحلی به شکل خمیر کاکائو درمیآیند. بسیاری از کارخانهها برای تولید آن از خمیر کاکائو استفاده میکنند. پس از پرس کردن خمیر یا لیکور کاکائو، روغن آن استخراج شده که به آن کره کاکائو میگویند و باقیمانده آن را آسیاب میکنند. این مادهٔ آسیاب شده، همان پودر کاکائو است.
شکلات معمولاً به سه شکل تلخ، شیری و سفید تولید میشود که ازلحاظ محتوایی در ذرات کاکائو و چربی شیر با یکدیگر اختلاف دارند. یکی از دلایل لذیذ بودن شکلات این است که دمای ذوب آن با درجه حرارت بدن انسان یکی است. با توجه به اینکه شکلات در دمای اتاق به حالتجامد است، بهمحض قرار گرفتن در دهان ذوب میشود و حس لذیذ و خوشمزه بودن را به حس چشایی القاء میکند. از طرف دیگر، با مصرف این ماده، هورمون اندورفین در خون ترشح میشود. نتیجه ترشح چنین هورمونی، ایجاد حس آرامش است.
تحقیقات جدید نشان داده است این ماده برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون میشود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند. از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشارخون را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد و باعث افزایش حافظه نیز میشود.
شکلات در طول سالهای گذشته بخش مهمی از سبد غذایی ما را در بخش شیرینیجات و حتی برخی غذاها به خود اختصاص داده است. طعم لذتبخش این مادهٔ خوراکی باعث شده که در شیرینی سازی، بستنی سازی و سایر فراوردههای غذایی نیز به طور جدی به این ماده غذایی پرداخته شود.
سابقه تولید صنعتی این ماده غذایی در ایران به حدود شصت سال قبل میرسد ولی در همین مدت نسبتاً کوتاه این صنعت با سرعت فراوانی توسعه یافته است و رقابت بسیاری بین تولیدکنندگان مختلف جهت ارائه محصول بهتر وجود دارد که در این میان «گروه سوربن» با تلاش روزافزون جهت تولید محصولات جدید باکیفیت بهتر سعی در ارائه محصولاتی متناسب با سلیقه مصرف کننده دارد.
با توجه به اینکه علاوه بر کیفیت مواد اولیه، فرایند تولید نیز یکی دیگر از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار در کیفیت محصول نهایی است، «شکلات سوربن» مفتخر است با در نظر گرفتن استانداردهای جهانی تولید این ماده و همچنین با دقت در انتخاب مواد اولیه مرغوب که در بهترین کارخانههای شکلات سازی جهان استفاده میشوند، طعم بینظیر شکلات را به ارمغان آورده و محصولات خود را که شامل انواع روکشهای بستنی، سبد محصولات قنادی، شکلات صبحانه فندقی و مینی کن فندقی سوربن است عرضه نماید.