سبزیپلو و ماهی یکی از غذاهایی است که احتمالاً همۀ ما را به یاد شب عید میاندازد. انصافاً هم نمیشود از طعم و عطر بینظیر سبزیپلو و ماهی گذشت! به همین دلیل سرآشپز نوروزی روزچین قصد دارد تا طرز تهیه سبزیپلوماهی مجلسی را با یک دستورالعمل ویژه به شما آموزش دهد. همانطور که میدانید برای تهیه این غذا میتوانید از هر نوع دلخواه ماهی استفاده کنید، اما اینبار سرآشپز ماهی قزلآلا را در نظر گرفته است. در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سبزیپلو و ماهی
![سبزیپلو و ماهی](/Upload/Public/Content/Images/1397/01/04/1905410922u.gif)
سبزی پلویی: 500 گرم
ماهی قزلآلا متوسط: دو عدد
پیاز: دو عدد
نمک، فلفل و ادویه: به مقدار لازم
زعفران دمشده: نصف فنجان
برنج: به تعداد نفرات
روغن: به میزان لازم
سیر تازه: دو حبه
لیموی تازه: به مقدار لازم
آرد سوخاری: به میزان لازم
ترکیب سبزی پلویی
![سبزیپلو و ماهی](/Upload/Public/Content/Images/1397/01/04/1905430368r.gif)
سبزی پلویی از ترکیب چند نوع سبزی با میزان متفاوت تشکیل شده است:
شوید: به میزانی بیشتر از باقی سبزیها
گشنیز، جعفری، شنبلیله: به یک میزان
برگ یا ساقه سیر: به میزان کمتر
تره: به میزان کمتر
برای مثال، اگر میخواهید برای چهار نفر سبزیپلو تهیه کنید، بهتر است حدود 50 گرم گشنیز، 50 گرم شنبلیله، 50 گرم جعفری، 100 گرم شوید، 30 گرم برگ سیر و 30 گرم تره اضافه کنید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/01/04/1905430978l.png)
طرز تهیه سبزیپلو مجلسی
![سبزیپلو و ماهی](/Upload/Public/Content/Images/1397/01/04/1905470628g.gif)
برای تهیه سبزیپلو خوشمزه و مجلسی لازم است طبق روال همیشگی، برنج را پاک کرده، بشویید و دو تا سه ساعت در آب و نمک بخیسانید. وقتی زمان طبخ فرا رسید، در یک قابلمه بزرگ مقداری آب بریزید و اجازه دهید تا جوش بیاید. حالا برنج خیسدادهشده را به آب در حال جوش اضافه کرده و مقداری نمک بریزید. اگر میخواهید برنج خوشطعمتری داشته باشید، در همین مرحله مقداری زعفران دمشده به آب برنج اضافه کنید. بسته به نوع برنج مدت زمان جوشیدن آن متفاوت است. اگر از برنجهای ایرانی استفاده میکنید، باید برنج را زودتر آبکش کنید تا اصطلاحاً از دست نرود! برای اطلاع از زمان آبکش کردن، یک دانه برنج را بردارید و با ناخن نصف کنید، اگر به اندازه یک نقطۀ سفید کوچک، وسط برنج خام بود، زمان آبکش کردن فرا رسیده است.
برنج را درون یک آبکش بزرگ بریزید تا آب آن تخلیه شود. کف قابلمه مقداری روغن بریزید تا داغ شود، حالا تکههای نان یا سیبزمینی را کف قابلمه قرار دهید. در مرحلۀ بعد، برنج آبکششده و سبزی پلویی خردشده را که از قبل آماده کردهاید، به صورت لایهبهلایه درون قابلمه بریزید. در همین مرحله، باقی آبزعفران را هم به برنج اضافه کرده و در قابلمه را ببندید. شعله را زیاد کنید تا بخار، درون قابلمه جمع شود. چند دقیقه صبر کنید و بعد از اینکه صدای جلزولز از قابلمه شنیده شد، به اندازۀ یک استکان آب ولرم و یک قاشق غذاخوری روغن را باهم مخلوط کرده و دور برنج بریزید. بعد از نیم ساعت سبزیپلو آماده سرو است.
پیش به سوی تهیه ماهی قزلآلا
(ویدئو)
قدم بعدی برای تهیه سبزیپلو و ماهی مجلسی، آماده کردن ماهی است. در فاصلۀ دم کشیدن سبزیپلو میتوانید دستبهکار شده و ماهی قزلآلا را آماده کنید. سرآشپز روزچین برای تهیه ماهی قزلآلا دو نوع دستورالعمل برایتان در نظر گرفته است. نوع اول، همانطور که در ویدئوی بالا مشاهده میکنید روش تنوری کردن قزلآلا را آموزش میدهد و نوع دوم قزلآلای سوخاری!
برای تهیه قزلآلای سوخاری، لازم است تا بعد از شستوشو و جداکردن تیغهای درشت، قزلآلا را مزهدار کنید. برای این کار، یک ظرف بزرگ بردارید و پیازها را درون آن رنده کرده یا حسابی خرد کنید. حالا حبههای سیر، نمک، فلفل و زعفران دمشده را اضافه کنید. ماهی قزلآلا را درون این مواد قرار دهید و لیموی تازه را هم بهصورت حلقهشده روی آن بچینید. روی ظرف را با یک نایلون بپوشانید و اجازه دهید برای یک تا دو ساعت در همین حالت باقی بماند.
![سبزیپلو و ماهی](/Upload/Public/Content/Images/1397/01/04/1905490540c.gif)
در آخرین مرحلۀ کار، در یک تابه مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تا حسابی داغ شود، حالا تکههای قزلآلا را به آرد سوخاری آغشته کرده و درون تابه بیندازید تا سرخ شوند. سبزیپلو و ماهی مجلسی شما آماده است. میتوانید در کنار آن چند عدد کوکوسبزی هم سرو کنید. نوش جان😍