پیده یک غذای ترکیهای با طعم لذیذ و خوشمزه است که میخواهیم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم. غذاهای ترکیه به خاطر فرهنگ غذایی خاص ترکها بسیار متنوع و پرطرفدار است. با آشپزخانه روزچین همراه باشید.
پیده یک غذای ترکیهای خوشمزه است که با خمیر درست میشود. مادۀ اصلی آن را گوشت تشکیل میدهد. به دنبال معرفی غذای ترکیهای، بعد از معرفی لاهماجون، بورک، شاک شوکا و …امروز نوبت به پیده رسید. اصلا بعید است طرفدار غذاهای ترکی باشید و پیده نخورده باشید. چرا؟ از بس که این غذا خوشمزه و لذیذ است.
نکات طلایی پیده
پیده خوشمزه ترکیبی خمیر و گوشتیکی از مهمترین دلایل خوشمزهبودن پیده، خامبودن محتویات آن است. برخلاف بسیاری از غذاها که محتویات داخل آنها پخته و داخل خمیر یا بورک گذاشته میشود، محتویات پیده بهصورت خام استفاده میشود.
گوشت باید کمی چربی داشته باشد. حتماً شما هم موافق هستید که گوشت بدون چربی مزۀ خوبی نخواهد داشت. در مقدار کم، گوشت گوساله یا بره استفاده کنید.
از غذاساز استفاده نکنید، چون جعفری را له و زیبایی و مواد مغذی آن را از بین میبرد.
هنگامی که همۀ مواد را با هم مخلوط کردید، در صورت نیاز آنها را با چاشنیهای خوشمزه مثل رب گوجهفرنگی و ادویه طعمدار کنید.
به جای رفتن به نانوایی و خرید یک خمیر آماده، خمیر پیده را در خانه آماده کنید.
طرز تهیۀ پیده
استفاده از سبزیجات تازه و معطر در پیدهپیده یک غذای نانی خوشمزه نیز محسوب میشود و با محتویات و مواد تشکیلدهندهای که دارد شما را سیر خواهد کرد.
مواد لازم برای تهیۀ محتویات پیده
- گوشت گاو: 300 گرم (گوشت گاو، گوشت گوسفند یا مخلوطی از هر دو 1 واحد)
- پودر فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
- فلفل قرمز گوشتی: نصف قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
- سس گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
- گوجهفرنگی رندهشده: یک عدد
- پیاز رندهشده: یک عدد
- فلفل سبز: یک عدد
- جعفری خردشده: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیۀ خمیر پیده
- آرد: سه پیمانه
- آب ولرم: یک پیمانه سر خالی
- مخمر خمیر: دو قاشق مرباخوری
- شکر: دو قاشق مرباخوری
- ماست: یک پیمانۀ سر خالی
- روغن زیتون: شش قاشق غذاخوری
- نمک: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه
استفاده از گوشت گوساله کم چرب در پیدهدر ابتدای تهیۀ پیده، گوشت را در یک ظرف ریخته و چاشنیها را به آن اضافه میکنیم. برای این کار فلفل قرمز گوشتی، پودر فلفل قرمز و نمک را در اندازههای گفتهشده در بالا به گوشت اضافه کنید. سپس سس گوجهفرنگی و رب گوجهفرنگی موجود در فهرست را به مواد اضافه کنید. یک عدد پیاز رندهشده داشتیم. آن را نیز به ترکیب اضافه کنید. دقت کنید که آب پیاز را گرفته باشید. یک عدد گوجهفرنگی رندهشده را نیز روی مواد بریزید. فلفل سبز و جعفری خردشده را نیز اضافه کنید تا غذای شما طعمی فوقالعاده پیدا کند. فراموش نکنید که دانههای فلفل سبز را خارج کنید. حالا این مواد را با دست خوب ترکیب کنید. بعد از مخلوطکردن مواد، درِ ظرف را گذاشته یا آن را سلفون کرده و کناری بگذارید تا طعم مواد خوب ترکیب شوند.
استفاده از پنیر چدار برای خوشمزهتر شدن پیدهحالا تهیه خمیر پیده را شروع کنید. برای این کار در یک ظرف یک لیوان آب ولرم ریخته و مخمر خشک و شکر را به آب اضافه کنید. حالا این مواد را هم بزنید تا در هم حل شوند. حالا ماست، روغن زیتون و نمک را در مقدارهای گفتهشده در بالا به مواد اضافه کنید. دوباره هم بزنید تا خوب باهم ترکیب شوند. حالا نوبت به ریختن آرد میرسد. سه پیمانه آرد را آرامآرام به مواد داخل ظرف اضافه کرده، هم بزنید. خمیر را تا زمان نچسبیدن آن به دست ورز دهید. در صورت لزوم با اضافهکردن آرد به کار خود ادامه دهید. حالا درِ ظرف خمیر را نیز بسته و به مدت یک ساعت کناری بگذارید تا خمیر خودش را بگیرد.
پیده همراه با دوغ یک عصرانه خوشمزه و کاملبعد از یک ساعت خمیر را برداشته و آن را به قسمتهای کوچک تقسیم کنید. خمیرهای برشدادهشده را بهصورت طولی باز کنید. ضخامت خمیر خیلی نازک یا خیلی ضخیم برداشته نشود. در یک انداره معمولی خمیر را باز کنید. حالا مواد آمادهشده و خام پیده را روی خمیرها پهن کنید. کمی مواد را فشار دهید تا جمع و جور شوند. کمی از کنارهها را خالی نگه دارید. کنارههای خمیر را روی مواد برگردانید تا از ریختهشدن محتویات بعد از پخت جلوگیری کند. قسمتهای نوک پیده را کشیده و شکل دهید. پیدههای آمادهشده را روی سینی فر گذاشته و آنها را داخل فر که قبلاً روشن و گرم شده است، انتقال دهید. اجازه دهید تا پیدهها بهمدت 15 تا 20 دقیقه و در دمای 200 درجۀ سانتیگراد بپزند. روی قسمتهای خشک پیده میتوانید روغن مایع بریزید.
پیدههای خوشمزه و لذیذ ما آمادۀ سرو هستند.
نوش جان
ترفند
به جای مخمر خشک میتوان آن را با مخمر فوری که در بستههای کوچک فروخته میشوند، استفاده کرد.
پیشنهادهای روزچینی
اگر میخواهید لبههای پیده در فر خشک نشوند، میتوانید زردۀ تخممرغ را با کمی روغن زیتون مخلوط کرده و به لبههای پیده بمالید. اگر فکر میکنید که محتویات داخل پیده خشک هستند، آب را به مقدار خیلی کم اضافه کنید. در صورت دلخواه میتوانید پنیر چدار رندهشده را نیز روی پیده بریزید.