چند پیشنهاد گیاهی برای تغذیه ای سالم تر

کباب سبزیجات مخصوصمواد لازم :کدو سبز ۲ عدد . پیاز ۱ عدد

کباب سبزیجات مخصوص

کباب سبزیجات

مواد لازم :

کدو سبز 2 عدد . پیاز 1 عدد . قارچ دکمه ای 250 گرم . فلفل دلمه ای 1 عدد . روغن زیتون یا مایع 2 قاشق غذاخوری . سیر 3 حبه . پودر فلفل قرمز 1/4 قاشق چایخوری . پودر گشنیز 1 قاشق چایخوری . پودر زیره سبز 1/4 قاشق چایخوری . آبلیمو 2 قاشق غذاخوری . جعفری و گشنیز خرد شده از هر کدام 2 قاشق غذاخوری . سرکه سفید و نمک مقدار لازم

طرز تهیه کباب سبزیجات:

-*- برای تهیه سس مخصوص کباب ابتدا روغن زیتون ، پودر زیره ، پودر گشنیز ، آبلیمو ، سیر و پودر فلفل قرمز را داخل میکسر بریزید ، نمک و چند قاشق سرکه اضافه کنید و بزنید تا سس یکدست شود.

-*- در انتها جعفری و گشنیز خرد شده را به سس اضافه کنید و کمی بزنید ( نیازی به میکس کردن کامل جعفری و گشنیز نیست ، بهتر است خرده های جعفری و گشنیز داخل سس مشخص باشد ).

کباب سبزیجات

-*- کدو سبز را حلقه ای خرد کنید ، فلفل دلمه ای و پیاز را نیز درشت خرد کنید ؛ سبزیجات خرد شده را به همراه قارچ داخل کیسه فریزر بریزید و سس را اضافه کنید ، با تکان دادن سبزیجات را به سس اغشته کنید ، در کیسه را ببندید و حداقل به مدت 4 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سبزیجات مزه دار شوند.

-*- سیخ های چوبی را 30 دقیقه در اب خیس دهید ، سبزیجات را به سیخ های چوبی بکشید سپس داخل سینی فر که چرب کرده اید قرار دهید ، گریل بالا را روشن کنید و هر چند دقیقه بچرخانید تا سبزیجات کبابی و نرم شوند سپس سرو کنید.

نکته ها : کباب سبزیجات را به تنهایی یا همراه با انواع کباب ها و غذاهای گوشتی میتوانید سرو کنید ، در صورت لزوم بر روی آتش ذغال یا گاز هم میتوانید کباب را آماده کنید.

/////////////////////////////////

خوراک سیب زمینی و انار

خوراک سیب زمینی و انار

مواد لازم : سیب زمینی متوسط 3 عدد . دانه انار 1 لیوان . نمک و فلفل مقدار لازم

خوراک سیب زمینی و انار

طرز تهیه : سیب زمینی ها را با مقداری اب داخل قابلمه بریزید و بپزید سپس سیب زمینی های پخته را پوست بگیرید و درشت خرد کنید ؛ دانه های انار را بکوبید تا له شوند سپس تخم های انار را از آن جدا کنید.

داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید سپس سیب زمینی خرد شده و پوره انار را داخل قابلمه بریزید و روی ان نمک و فلفل پاشید و با حرارت متوسط تفت دهید تا زمانی که عصاره انار جذب سیب زمینی ها شده و آب غذا کشیده شود سپس در ظرف بکشید و سرو کنید.

نکته : میتوانید در صورت تمایل به جای عصاره انار از 1/3 لیوان آب انار غلیظ استفاده کنید ؛ همچنین اگر گیاهخوار نیستید میتوانید تکه های مرغ پخته را مانند سیب زمینی خرد کنید و به خوراک اضافه نمایید.نوش جان

/////////////////////////////////

پنکیک سیب زمینی و عدس

پنکیک سیب زمینی و عدس

مواد لازم : سیب زمینی متوسط 10 عدد . عدس 1 لیوان . پیاز 1 عدد . تخم مرغ پخته 2 عدد . تخم مرغ خام 1 عدد . آرد 1/2 لیوان . نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی و عدس :

عدس را که از شب قبل خیس داده اید با 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بپزید تا آب ان تمام شود ؛ پیاز را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود ، تخم مرغ های پخته را ریز خرد کنید و بهمراه عدس پخته ، نمک و فلفل به پیازها اضافه کنید و 5 دقیقه همه مواد را با هم تفت دهید سپس از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید تا خنک شود.

سیب زمینی ها را بپزید و با چرخ گوشت چرخ کنید یا با گوشتکوب بکوبید تا خوب نرم و یکدست شود ؛ سیب زمینی های له شده را با 1 عدد تخم مرغ خام و کمی نمک مخلوط کنید سپس آرد را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر لطیفی بدست بیاید ( خمیر باید نرم باشد و نیازی به افزودن ارد زیادی نیست ).

روی سطح کار آرد بپاشید و به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و روی سطح آرد پاشی شده به شکل گرد پهن کنید ، به اندازه یک قاشق غذاخوری از مایه عدس بردارید و داخل خمیر بریزید و اطراف خمیر را با دست جمع کنید تا مایه عدس داخل خمیر پنهان شود ، تمام خمیرها را به همین صورت اماده کنید.

ته ماهیتابه مقدار بسیار کم روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود سپس پنکیک ها را به نوبت داخل ماهیتابه قرار دهید و اجازه دهید برشته و طلایی شوند سپس برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود ، پس از پخت پنکیک سیب زمینی و عدس را داغ و بهمراه سس یا ماست سرو کنید.

نکته ها : میتوانید داخل این پنکیک از انواع مختلف مواد استفاده کنید ، برای پخت بهتر حرارت را در زمان پخت ملایم کنید ( به طور معمول 5 دقیقه برای هر طرف کافی میباشد ).

/////////////////////////////////

کدوی سبز شکم پر

 کدوی سبز شکم پر

مواد لازم : کدو سبز 3 عدد . پیاز 1 عدد . هویج 2 عدد . ذرت پخته 1/2 لیوان . برنج 1/2 لیوان . نخود فرنگی 1/2 لیوان . پنیر پیتزا رنده شده 1 لیوان . تخمه آفتابگردان.نمک.فلفل به مقدار لازم

کدو شکم پر

طرز تهیه : کدوها را بشویید و از وسط به دو قسمت برش بزنید سپس داخل کدو را با قاشق خالی کنید.

داخل کدوهای خالی شده را به روغن مایع یا زیتون آغشته کنید ، سینی فر را چرب کنید و کدوها را در سینی بچینید سپس داخل فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 10-20 دقیقه بپزید.

داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود ، تکه هایی که کدو از خارج کرده بودید بهمراه پیاز خرد شده حدود 5 دقیقه تفت دهید.

هویج خرد شده ، نخود فرنگی پخته ، ذرت پخته و برنج پخته را به ماهیتابه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند ، نمک و فلفل بزنید و از روی حرارت بردارید سپس داخل کدوها را با مایه سبزیجات پر کنید.

پنیر پیتزا را روی سبزیجات بریزید و در انتها نیز روی پنیرها مقداری تخمه افتابگردان یا کنجد بپاشید ، کدوها را مجدد داخل سینی فر بچینید و به مدت 20 – 30 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزند.

نکته ها : در صورت تمایل میتوانید بجای پنیر پیتزا از تخم مرغ زده شده روی مواد استفاده کنید ، میتوانید بجای پخت اولیه کدو در فر ان را در ماهیتابه نیم سرخ کنید و سپس استفاده نمایید.

/////////////////////////////////

سوپ سیب و کلم بروکلی

 سوپ سیب و کلم بروکلی

مواد لازم : سیب شیرین 2 عدد . کلم بروکلی متوسط 1 عدد . کره 3 قاشق غذاخوری . پیاز 2 عدد . سیر 2 حبه . آب مرغ یا آب سیب 2 لیوان . آبلیمو و نمک و فلفل مقدار لازم

طرز تهیه : کلم بروکلی را بشویید سپس گل های کلم را با دست جدا کنید و ساقه های آن را خرد نمایید ؛ سیب ها را نیز پوست بکنید و به تکه های کوچک برش بزنید.

کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود ، سیر و پیازها را خرد کنید و در کره تفت دهید تا نرم شوند سپس سیب های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.

پس از اینکه سیب ها نرم شدند کلم بروکلی خرد شده و گل های کلم را اضافه کنید ، کمی تفت دهید و آب مرغ ، نمک و فلفل را نیز اضافه کنید ، حرارت را زیاد کنید تا سوپ به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و به مدت 30 دقیقه اجازه دهید سوپ به آرامی بجوشد.

پس از آماده شدن سوپ را داخل میکسر بریزید و بزنید تا یکدست شود سپس به داخل قابلمه برگردانید ، مقداری آبلیمو اضافه کنید ، 5 دقیقه که جوشید از روی حرارت بردارید و سوپ را سرو کنید.

نکته : اگر نمیخواهید سوپ را با میکسر بزنید و تمایل دارید سوپ را به همان صورت سرو کنید بهتر است سیب و کلم بروکلی را ریزتر خرد کنید تا سوپ ظاهر زیباتر و مطبوع تری داشته باشد.نوش جان

منبع : ایران کوک

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان