طعم آن مانند قهوه است اما قهوه نیست! تعجب نکنید مسابقه بیست سوالی نیست. تنها قصد داریم شما را با دمنوشی به نام دمنوش جو با هزاران خاصیت درمانی آشنا کنیم.
دمنوش جو
دمنوش جو به دلیل رفع عطش و خواص درمانی فراوان در کشورهای شرق آسیا نظیر چین، ژاپن و کره از محبوبیت خاصی برخوردار است. این نوشیدنی طعمی مانند قهوه دارد و به دلیل نداشتن کافئین در سرتاسر دنیا از جمله آمریکا طرفداران زیادی را جذب خود کرده است.
تاثیرات آنتیاکسیدانی دمنوش جو
دمنوش جو به دلیل داشتن بیش از ده نوع ماده آنتی اکسیدانی و ترکیباتی چون لیگنان، سلنیوم، ویتامینهای A و C مانند آنتیاکسیدان عمل میکنند و باعث جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی، مرگ سلولها و مشکلات عصبی میشوند.
آنتیاکسیدانهای موجود در این دمنوش توانایی جذب و تجزیه پروکسی نیتراتهای موجود در ترکیبات سمی و رادیکالهای آزاد را دارند و مانع از آسیبدیدگی سلولها بر اثر رادیکالهای آزاد میشوند به همین دلیل سلامت کلی را ارتقا میبخشند. بنابراین استفاده از این دمنوش در رژیم غذایی توصیه میشود.
خاصیت آنتیاکسیدانی دمنوش جو خطر ابتلای افراد سیگاری و یا افرادی که در شهرهای بزرگ و در معرض هوای آلوده قرار دارند را به انواع سرطان و بیماریهای قلبی عروقی کاهش میدهد.
افزایش گردش خون توسط دمنوش جو
غلظت بالای خون سبب کندی حرکت خون در رگها و مغز میشود و این چنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، تشکیل لختههای خونی، سکته قلبی و مغزی افزایش مییابد. بر اساس گفته محققان: دمنوش جو خون را رقیق کرده و سبب بهبود جریان خون و افزایش مایعات خون شده و موجب کاهش خطر ابتلا افراد به انواع سکتهها میشود. در نتیجه مصرف آن برای آقایان میان سال، سالمندان و افراد سیگاری توصیه میگردد.
همچنین محققان ژاپنی به این نتیجه رسیدهاند که وجود الکیل پیرازین موجود در دمنوش جو باعث کاهش غلطت خون میشود و مصرف آن به عنوان داروی کاهش دهنده غلظت خون بسیار مفید و بدون اثرات جانبی میباشد.
تاثیر دمنوش جو بر سلامت دستگاه گوارش
دمنوش جو از به وجود آمدن زخمها و ناراحتیهای گوارشی جلوگیری میکند و در بهبود آنها نیز موثر است.
رفع تشنگی با دمنوش جو
دمنوش جو به دلیل توانایی در رفع عطش در سایر کشورها به صورت سرد و گرم مصرف میشود.
جلوگیری از خرابی دندان با دمنوش جو
استرپتوکوکی دهانی، عامل باکتریایی است که باعث خرابی دندان میشود.
این دمنوش از تشکیل کلنی باکتری (به ویژه نوع استرپتوکوک) جلوگیری میکند.
کاهش عوارض سرماخوردگی با دمنوش جو
مصرف روزی دو فنجان دمنوش جو، علائم سرماخوردگی و حتی آنفلوآنزا را برطرف میکند، تمیزکننده سیستم بدن است و در رفع تب نیز موثر است. همچنین این دمنوش خلط و گرفتگی تنفسی را برطرف کرده و مصرف روزی یک فنجان دمنوش جو، موجب کاهش گلو درد میشود.
دمنوش جو و بهبود حرکات روده
الیاف و فیبر موجود در دمنوش جو حرکت روده را آسان میکند، موجب حرکات رودهای منظم، پیشگیری از یبوست و نفخ میشود.
دیگر مزایای دمنوش جو
* دمنوش جو خون را تصفیه میکند و با کاهش کلسترول خون باعث حفظ سلامتی میشود.
* دمنوش جو یک آرامش بخش طبیعی است.
* مواد موجود در این دمنوش از بروز سرطان پروستات و سینه که به هورمونها ارتباط دارد پیشگیری میکند.
* این دمنوش در کاهش تعریق شبانه خانمهای یائسه موثر است.
* برای درمان بواسیر موثر عمل میکند.
* موجب کاهش علائم آرتریتهای التهابی میشود.
* به درمان آسم و برونشیت کمک میکند.
* مصرف دمنوش جو برای دفع سموم و عفونت ادراری توصیه میشود.
* با مصرف این نوشیدنی میتوان میزان قند خون را کاهش داد.
* این دمنوش به عنوان ضد اسید طبیعی عمل کرده و روند هضم غذا را بهبود میبخشد و حالت تهوع را نیز برطرف میکند.
* سلنیم موجود در آن برای باروری مردان مهم است.
* حاوی ملاتونین، تریپتوفان و اسیدآمینه است که خواب راحتی ایجاد میکند. بنابراین همانطور که گفته شد چون این دمنوش بدون کافئین است با روال خواب تداخلی ندارد.
دستورالعمل مصرف
برای تهیه دمنوش جو آن را نیم کوب کنید. یک قاشق مربا خوری از آن را در دو لیوان آب به مدت 20 دقیقه دم کرده و سپس به صورت گرم و یا سرد میل نمایید. این نوشیدنی را میتوان به همراه چای یا به تنهایی دم کرد.
هشدار
* مصرف این دمنوش برای زنان باردار توصیه نمیشود.
* مصرف همزمان این دمنوش با دارو های ضد انعقاد خون توصیه نمیشود.
منبع :
هفته نامه غذا و خراسان