کینوا یک دانه خوراکی مقوی و مملو از مواد معدنی مفید برای بدن است که به آن خاویار گیاهی هم میگویند. این دانه خوراکی مدتیست که به قفسه فروشگاهها راه پیدا کرده و خریداران کنجکاو برای آگاهی از طعم و مزهاش آن را خریداری میکنند. امروز شما را با طرز تهیه چند سالاد کینوا آشنا میکنیم. همراه روزچین باشید.
سالاد کینوا با گوجهفرنگی و خیار
این سالاد کینوا با گوجهفرنگی و خیار همراه است و استفاده از آن مناسب افرادیست که رژیم گیاهخواری دارند یا وگان هستند. ضمن آنکه این دانهها فاقد گلوتن هستند و برای رژیمهای گلوتنفری (Gluten-free) پیشنهاد میشوند.
مواد اولیه سالاد کینوا با گوجهفرنگی و خیار برای 4 نفر
خیار: یک عدد
دانه کینوای نپخته: 240 گرم
گوجهفرنگی گیلاسی: 120 گرم
پیاز قرمز: 120 گرم
برگ ریحان: چند برگ
مواد اولیه برای تهیه سُس
روغن زیتون: 60 میلیلیتر
سرکه: یک قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه: یک قاشق غذاخوری
پونه کوهی خشک: یکچهارم قاشق چایخوری
آویشن خشک: یکچهارم قاشق چایخوری
ریحان خشک: نصف قاشق چایخوری
رزماری (اکلیل کوهی) خشک: یکچهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه سالاد کینوا با گوجهفرنگی و خیار
دو لیوان آب را در ظرف بزرگی ریخته و به جوش بیاورید. دانههای کینوا را به آب اضافه کرده و شعله گاز را کم کنید. درپوش ظرف را بگذارید و اجازه دهید دانههای کینوا بهمدت 10 تا 15 دقیقه خوب مغزپخت شوند. اگر ساعت دَمِ دست ندارید میتوانید آنقدر صبر کنید تا کل آب داخل ظرف جذب دانههای کینوا شود. حالا دانههای کینوا را با چنگال همبزنید و درپوش ظرف را بردارید تا بخار تولیدشده، کینوا را خمیر نکند.
در این فاصله که کینوا میپزد، گوجهفرنگیها و خیارها را بشویید و خرد کنید و برگهای ریحان را هم ریز کنید. این سبزیجات را با دانههای کینوا مخلوط کنید و خوب همبزنید تا ترکیبی یکدست داشته باشید.
حالا نوبت آمادهکردن سس سالاد است. روغن زیتون، سرکه، آبلیمو و سبزیهای خشک را با هم ترکیب کنید تا یک سس خوشمزه و گیاهی داشته باشید.
سالاد کینوا و لوبیا سیاه
این یک سالاد پُر و پیمان است و میتوانید آن را بهعنوان یک وعده غذایی اصلی، مثل ناهار نوش جان کنید. درست مانند سالاد کینوای قبلی، این سالاد هم برای گیاهخواران و وگانها قابلاستفاده است و فاقد گلوتن است که مزیتی عالی برای آن به شمار میرود.
در این سالاد از لوبیای سیاه استفاده شده است که یکی از اعضای خانواده حبوبات است و بهتازگی از آمریکای جنوبی به ایران هم رسیده و در مزارع کشورمان کشت میشود. لوبیا سیاه منبعی سرشار از پروتئین، فیبر و مواد معدنی و ضروری بدن است که برای رژیم گیاهخواری گزینهای مفید به حساب میآید.
مواد اولیه سالاد کینوا و لوبیا سیاه برای 4 نفر
کینوای نپخته: یک فنجان
گوجهفرنگی گیلاسی: یک فنجان
فلفل زرد: یک عدد بزرگ
لوبیای سیاه (پخته و آبکششده): یک قوطی
پیاز قرمز: نصف فنجان
ذرت: نصف فنجان
آووکادو: یک عدد متوسط
مواد اولیه برای تهیه سُس
روغن زیتون: نصف فنجان
آبلیموی تازه: سه قاشق غذاخوری
گشنیز خردشده: سه قاشق غذاخوری
زیره: نصف قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز: نصف قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه سالاد کینوا و لوبیا سیاه
دانههای کینوا را مطابق دستورِپخت سالاد قبلی (در بالا) بپزید. گوجهفرنگیها را بشویید و خُرد کنید و همراه با دیگر سبزیجات اصلی سالاد داخل ظرف بزرگی بریزید. حالا آنها را با دانههای پختۀ کینوا مخلوط کنید و خوب همبزنید تا سالادی یکدست داشته باشید.
سالاد آماده است، اما این سالاد بدون سس نمیچسبد. برای این کار مواد اولیه سس را داخل کاسهای متوسط با یکدیگر مخلوط کنید. سس هم آماده است و میتوانید آن را روی سالاد بریزید.
نوش جان!