ماهان شبکه ایرانیان

شیرینی کلمپه، شیرینی سنتی کرمانی‌ها

کلمپه نوعی شیرینی سنتی کرمانی است که امروزه در سایر شهرها نیز پخته می‌شود. کلمپه ظاهری شبیه کلوچه دارد با این تفاوت که درون آن مخلوطی از خرمای چرخ شده همراه با هل و طعم‌دهنده‌های دیگر قرار می‌دهند.

وب‌سایت صورتی‌ها: کلمپه نوعی شیرینی سنتی کرمانی است که امروزه در سایر شهرها نیز پخته می‌شود. کلمپه ظاهری شبیه کلوچه دارد با این تفاوت که درون آن مخلوطی از خرمای چرخ شده همراه با هل و طعم‌دهنده‌های دیگر قرار می‌دهند.

شیرینی کلمپه، شیرینی سنتی کرمانی‌ها

مواد لازم

بیکینگ‌پودر: 1 قاشق چای‌خوری

روغن جامد: 2 پیمانه

آرد: 5 پیمانه

زرده تخم‌مرغ: 2 عدد

شیر: 1 پیمانه

کنجد: برای تزیین

خرما: 500 گرم

روغن جامد: برای مواد میانی 5 قاشق غذاخوری

گلاب: مقداری

دارچین: مقداری

شیرینی کلمپه، شیرینی سنتی کرمانی‌ها
طرز تهیه

1. برای تهیه کلمپه در ابتدا داخل یک تابه روغن را ذوب کرده و آرد را به روغن بیافزایید و مخلوط کنید.

2. در این مرحله زرده تخم‌مرغ را از سفیده جدا کرده و زرده را با هم‌زن بزنید پس به مخلوط آرد و روغن بیافزایید.

3. حالا شیر و بکینگ‌پود را نیز به مخلوط آرد و روغن اضافه کرده و هم بزنید.

4. بعد از مخلوط کردن اگر خمیر شل بود کمی آرد به خمیر بیافزایید تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود و خمیر به دست نچسبد.

شیرینی کلمپه، شیرینی سنتی کرمانی‌ها

5.آن را داخل یک ظرف قرار دهید تا حدود نیم ساعت استراحت کند.

6. در این فاصله مواد میانی را تهیه کنید به طوری که خرماها را پوست گرفته و هسته خرما را جدا کنید سپس خرماها را داخل غذاساز ریخته و پوره کنید.

7. حالا دارچین، روغن و گلاب را به خرماها اضافه کرده و مخلوط را هم بزنید.

نکته: با توجه به سلیقه‌ی خود می‌توانید ادویه‌هایی مانند هل، دارچین، زنجبیل و یا جوز هندی به مواد میانی بیافزایید.

8. بعد از گذشت نیم ساعت خمیر را روی سطح صافی که آرد پاشی کرده اید با وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید و با قالب گرد قالب بزنید.

شیرینی کلمپه، شیرینی سنتی کرمانی‌ها

9. سپس روی یکی از لایه‌ها از مواد میانی قرار دهید و دایره‌ای دیگر از خمیر روی آن قرار دهید و با دست به اطراف آن پیچ دهید تا به هم بچسبد و با مهر روی آن را نقش بزنید.

10. کمی کنجد یا خرفه روی آن بپاشید و در طبقه وسط فر که از قبل با دمای 180 درجه گرم شده به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا پخته و کمی طلایی شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان