تهیه ترشی یکی از روشهای نگهداری بلندمدت ترهبار درون محلول آبنمک یا سرکه است. در گذشته، از فرآیند تهیه ترشی برای نگهداری خوراکیهایی استفاده میشد که در برخی فصلها نایاب بودند، اما امروزه ترشی به یکی از مخلفات و شاید لزومات سفرههای شام و ناهار تبدیل شده است. استفاده از ادویه در تهیه ترشی، به آن طعم بهتری میدهد. پس با روزچین همراه باشید و این نوشتار را که در مورد ادویه مخصوص ترشی است بخوانید.
برای کاهش چربی خون چه بخوریم؟
آیا با 15 ماده غذایی قاتل چربی خون آشنا هستید؟
اگر به دنبال راهی بیدردسر برای کم کردن کلسترول خون هستید این کتاب الکترونیکی برای شماست
کافی است نشانی ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید تا یک نسخه از این کتاب ارزشمند را رایگان برای شما بفرستیم
طعمدارکردن ترشی
ترشیها را میتوان بااستفادهاز ادویههای مختلف و دانهها و سبزیهای خشک و تازه طعمدار کرد. برای آمادهسازی ادویه ترشی میتوانید کمی دانه گشنیز، مقداری سیاهدانه و کمی گلپر را بکوبید و با یکدیگر ترکیب نمایید. سپس این مخلوط را به سرکه ترشی اضافه کنید و داخل ظرف ترشی بریزید. یادتان باشد که مقدار ادویه با اندازه ظرف ترشی ارتباط مستقیم دارد. یعنی هرچقدر ظرف مدنظرتان کوچکتر باشد، باید از میزان ادویه کمتری استفاده کنید.
روش دیگر برای تهیه ادویه مخصوص ترشی ترکیب 10 قاشق چایخوری گلپر، 5 قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز، 1 قاشق غذاخوری دارچین، 2 قاشق چایخوری پودر زیره، 1 قاشق چایخوری جوزهندی، 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه، 1 قاشق چایخوری پودر رازیانه و کمی سبزی معطر تازه (مرزه، ترخون، گشنیز و نعناع) است.
تهیه ادویه مخصوص ترشی به همینجا ختم نمیشود. دستورالعملِ دیگر این است که 1 قاشق غذاخوری سیاهدانه، 1 قاشق غذاخوری پودر گلپر، 1 قاشق غذاخوری تخم گشنیز، نصف قاشق چایخوری میخک، 1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز، 1 قاشق چایخوری زردچوبه، 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه، 1 قاشق چایخوری هل، 1 قاشق چایخوری خردل، 1 قاشق چایخوری رازیانه و 1 قاشق چایخوری زنجبیل را با سبزیهای تازۀ معطری مثل ترخون، شوید (شبت)، برگ کرفس، ریحان بنفش و نعنا مخلوط کنید. در این ترکیب میتوانید از فلفل ریز و حبههای سیر هم استفاده کنید.
نکته: برای تهیه ادویه مخصوص ترشی استفاده از تخم گشنیز، سیاهدانه، گشنیز سبز و حبههای سیر بهشدت توصیه میشود؛ بهخصوص برای تهیه ترشی لیته و ترشی بادمجان.
نکته: یکی از نکات مهم در تهیه ترشی، میزان شوری آبنمک آن است. کافیست از نسبت 1 فنجان سرکه، 1 فنجان آب، یکدوم فنجان شکر و 1 قاشق غذاخوری نمک، برای تهیه آبنمک ترشی خود استفاده کنید.
علاوهبر روشهای فوق، برای تهیه ادویه مخصوص ترشی میتوانید از ترکیب چند قاشق غذاخوری پودر مرزه خشک، ترخون خشک، آویشن یا کاکوتی خشک، گشنیز خشک، شنبلیله خشک، جعفری خشک، شوید خشک، نعناخشک، پودر پونه، پودر رازیانه، پودر سیر و پیاز، پودر گلپر، پودر برگ کرفش خشک شده، زردچوبه، هل، زیره سبز، زیره سیاه، فلفل قرمز و سیاه، میخک، پودر دانه خردل، دارچین، پودر زنجبیل و جوزهندی نیز استفاده کنید.
نکته: استفاده از گلپر در تهیه ادویه مخصوص ترشی بسیار اهمیت دارد، چراکه گلپر خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و در کاهش بیاشتهایی و ازبینبردن اخلاط غلیظ معده بسیار مؤثر است. از سوی دیگر، گلپر بوی بد دهان را از بین میبرد و ناراحتیهای مربوط به دستگاه هاضمه را هم برطرف میکند. بههمیندلیل، استفاده از آن در تهیه انواع مختلف ترشی توصیه میشود.
امیدواریم در این تابستان گرم دستبهکار شوید و برای پاییز و زمستانی که پیشِرو دارید، ترشیهای خوشمزهای را بااستفادهاز توضیحاتی که در مورد تهیه ادویه مخصوص ترشی خدمتتان گفتیم تهیه کنید و در جمع خانوادگی و مهمانیهایتان کنار غذا سرو کنید و لذت ببرید.
منتظر پیشنهادهای شما و خواندن تجربههایتان در روزچین هستیم.