ماهان شبکه ایرانیان

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

چگونه در کنکور انتخاب رشته کنیم؟

باتوجه به این‌که در زمان انتخاب رشته‌ی داوطلبان کنکور کارشناسی و نزدیکی شروع سال تحصیلی جدید هستیم، تصمیم گرفتیم تا برای کمک به آشنایی بیشتر داوطلبان با رشته‌های مختلف، با رشته‌های پرطرفدار و یا افرادی که در مسیر تحصیلی‌شان تغییر رشته داده‌اند مصاحبه‌های کوتاهی انجام دهیم.

پایگاه خبری تحلیلی فردا؛ شیما آشتیانی: باتوجه به این‌که در زمان انتخاب رشته‌ی داوطلبان کنکور کارشناسی و نزدیکی شروع سال تحصیلی جدید هستیم، تصمیم گرفتیم تا برای کمک به آشنایی بیشتر داوطلبان با رشته‌های مختلف، با رشته‌های پرطرفدار و یا افرادی که در مسیر تحصیلی‌شان تغییر رشته داده‌اند مصاحبه‌های کوتاهی انجام دهیم. توصیه‌هایشان، سختی‌هایی که دارد، بازار کار و درآمد حاصل از آن رشته را شنیدیم و سعی کردیم مفیدترین قسمت‌های مصاحبه را با شما درمیان بگذاریم. در این مطلب پیرامون رشته پرطرفدار مهندسی کامپیوتر با یکی از افرادی که تحصیلات خود را در این رشته گذرانده و اکنون نیز در شغلی مرتبط با رشته خود مشغول به کار است گفتگو کرده‌ایم.
 

مهدی آریایی‌نژاد
کارشناسی ارشد- IT ، شبکه‌های کامپیوتری- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
کارشناسی مهندسی کامپیوتر گزارش نرم افزار-دانشگاه بوعلی همدان

به کسانی که می‌خواهند وارد رشته مهندسی کامپیوتر شوند چه توصیه‌ای دارید؟ به چه کسانی توصیه می‌کنید قید انتخاب این رشته را بزنند؟

اگرچه اقتصاد و به طبع صنعت کشور مشکلاتی پیدا کرده، ولی بازار کار کامپیوتر خراب که نیست، حتی میتوان گفت: خوب است! شاید به این دلیل که نیاز به زیر ساخت خیلی خاصی ندارد. من به برادر خودم که الآن در شرف انتخاب رشته است توصیه کردم همین رشته را ادامه دهد. یعنی بیاید همین رشته کامپیوتر. البته فقط توصیه! چون جا برای پیشرفت خیلی دارد و می‌توانند با تکنولوژی روز پیش بروند. اما اگر کسی بخواهد فقط مدرکش را بگیرد اصلا به درد نمی‌خورد یعنی مدرک به تنهایی هیچ فایده‌ای ندارد. تقریبا همه‌ی رشته‌ها همین‌طوری هستند، ولی خوب کامپیوتر یک مقدار بیشتر. این فیلد نیازمند تمرین و تمرینِ هر چه بیشتر است. باید در این مسیر هدفی داشته باشید.

کسی‌که می‌خواهد برود کامپیوتر باید از الآن شغل آینده‌اش را انتخاب کرده باشد یا حداقل دید خوبی نسبت به آینده کاریش داشته باشد. چون همین کامپیوتر هم به گرایش‌های مختلفی تقسیم می‌شود. هدف باید از الآن مشخص باشد. این‌که صرفا برود دانشگاه، بدون این‌که بداند قرار است چه درس‌هایی را بگذراند نمی‌شود. الان یک چیزی که عموم مردم هم بیشتر آشنایی دارند برنامه‌نویسی است. حداقل این طوری شایع است که برنامه نویس‌ها درآمد خوبی دارند. بله، شما اگر برنامه‌نویس خوب و باتجربه‌ای باشید می‌توانید درآمد متوسط رو به بالا، خوب وحتی عالی داشته باشید. این هم میسّر نیست مگر با تمرین؛ و این‌که از همان روز اول سعی کنید علاوه بر درس‌های دانشگاهی فعالیت‌های جانبی داشته باشید یا مثلا پروژه‌ای انجام دهید. بعضی دوره‌های فنی برخی آموزشگاه‌ها نیز میتوانند مفید باشند. در هر صورت حسابی باید تلاش کنید. خلاصه اگر تمرین و تمرینِ هرچه بیش‌تر داشته‌باشید می‌توانید خیلی موفق باشید و شرایط خوبی هم داشته باشید.

بهترین مسیر برای کسی که می‌خواهد برنامه‌نویسی را شروع کند چیست؟ این که کدام دانشگاه باشد هم تاثیرگذار است؟

بله. این به دانشگاه واساتید خیلی ربط دارد. یعنی اگر رتبه خوب باشد و بروید دانشگاه بهتر، دانشگاه سعی می‌کند شما را بسازد. در همین برنامه‌نویسی هم میتوان در دانشگاه پیشرفت خوبی داشت. البته من برنامه نویس حرفه‌ای نیستم و تخصصم شبکه‌های کامپیوتریست. شاید بهتر باشد در این مورد یک برنامه نویس مجرب جواب بدهد، ولی یک سری نکات هست که عمومی است. راجع به برنامه نویسی. مثلا اغلب سوال میکنند که چه زبانی خوب است. در واقع این سوال سوال خوبی نیست کلا. شما اگر برنامه نویسی بلد باشید - حالا هر زبانی - یاد گیری زبان جدید به اندازه اولی زمان بر نیست. چون مهم منطق برنامه نویسی است که شما باید بلدش باشید.

در واقع مفهوم مهم است و یادگیریِ سینتکس زیاد سخت نیست . خصوصا الان که ابزارهای برنامه نویسی هوشمند تر شده‌اند.
زبان‌هایی که الآن روی بورس باشد؛ مثلا الآن جاوا یک زبانی است که زیاد استفاده میشود و داکیومنت و کتابخانه‌های آماده زیادی دارد. پایتون هست که برای کار‌های دیتا ساینس از آن استفاده می‌کنند. در آمد‌ها هم، خیلی بستگی به تجربه و مهارت شما دارد، ولی در کل بخواهم بگویم درآمد ساعتی یه برنامه نویس جاوا مثلا از درآمد برنامه نویس سی شارپ بالاتر است. البته این هم جواب دقیقی نمی‌تواند باشد. همانطور که گفتم زیاد خود زبان مطرح نیست و آن‌هایی که در سطح بالا کار میکنند دو سه تا زبان را بلد هستند. در کل باید به این نکته توجه کنید که همه این زبان‌ها فقط ابزارند، اینکه با آن‌ها چه کار میکنید مهمتراست.

اگر بخواهید راجع به سختی‌های نرم افزار توضیح بدهید، چه فاکتورهایی را نام می‌برید؟

اگه راجع به همین برنامه نویسی میخواهید بدانید، خب مثلا باید قسمت منطقی ذهن شما خوب کار کند. کسانی‌که ریاضیشان بهتر است احتمالا موفق ترند. شاید دیده باشید افرادی که ریاضی هم خواندند ولی موفق هستند در این زمینه. چون قسمت منطقی مغزشان خوب کار می‌کند. البته این نکته به این معنی نیست که با هوش کمِ ریاضی نمیتوان موفق شد. با تمرین زیاد هر چیزی شدنی است. یعنی چیزی نیست که هوش خاصی بخواهد. یک ذره سختی دارد، سختی آن هم تمرین کردن آن است. علاقه باید داشته باشید. وگرنه سختی‌های خاص دارد. یه نکته برای کنکوری ها اینکه شما تقریبا هم‌سطح رشته برق، باید ریاضی پاس کنید. این رشته، هم میتواند سخت باشد هم آسان، در واقع علاوه برسختی شیرینی خاص خودش را هم دارد.
یکی ازخوبی‌ هایش این است که مثل بقیه‌ی رشته‌ها نباید صبر کنید درستان تمام شود تا بتوانید کاری را انجام دهید. در طول تحصیل می‌توانید پروژه انجام دهید. اما در رشته‌های دیگر به این راحتی نیست که کار مرتبط انجام بدهید.

تحصیل در حوزه شبکه در مقطع ارشد دشوار بود؟

در دانشگاه علوم و تحقیقات خیر!

در مورد بوعلی چطور؟

بله. بوعلی سخت‌تر و البته بهتر بود. من برای ارشد ترجیح می دادم که دانشگاه دولتی باشم.

با وجود این که علوم و تحقیقات دانشگاه معروفی در زمینه علمی‌ست، معتفدید بار علمی کافی را ندارد؟

نه! نه! اصلا قابل قیاس نیست با دانشگاه‌های دولتی.دانشگاه های تاپ دولتی البته. البته مثلا شنیده‌ام وضعیت تهران جنوب بهتر است. باید بگویم بیشتر بستگی به استاد دارد و خود دانشجوها. هر چقدر که بخواهید استاد همان‌قدر به شما ارائه می‌دهد. معمولا در دانشگاه آزاد میزان علاقه افراد به یادگیری یک مقدار پایین‌تر است و آن عطشی که در یادگیری باید باشد واقعا در دانشگاه دولتی، حتی در دانشگاه درجه دو، بخواهیم حساب کنیم مثلا دانشگاه بوعلی به نظر من قوی‌تر است. اگر به عقب برگردم بیشتر می‌خوانم که بروم دانشگاه دولتی تا بیشتر یاد بگیرم.

به مهاجرت هم فکر کردید؟

مهاجرت که نه. ولی برای ادامه تحصیل چرا . گاهی اوقات هم به این فکر میکنم که برای کار بروم چند سال کار کنم و برگردم. در عرض دو سه سال شاید بتوانم درآمد ده سال این طرف را داشته باشم. واقعا این‌طوری است. خیلی فرق می‌کند. مخصوصا الان. بعضا وسوسه آن به سراغم می‌آید. گرچه میدانم طاقت دوری از خانواده و دوستان و در کل وطن را ندارم.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان