هیچ میدانید ماست و خیاری که ما به عنوان پیش غذا یا کنار غذا با چلو و خورشت و کباب میخوریم یک نوع سس دیپ است با ویژگی های یک دیپ و در اصل به عنوان مزه تهیه و سرو میشود؟ زاتزیکی Tzatziki یا همان ماست و خیار یونانی نوعی سس است که به گوشت و مرغ گریل شده طعم میدهد. زاتزیکی در یونان با ماست یونانی تهیه میشود، اما شما میتوانید آن را با هر نوع ماست پر چرب از جمله ماست بز، ماست گوسفندی یا ماست خامهای درست کنید. زاتزیکی یک عنصر جدانشدنی از سفره مدیترانهای است که به انواع کباب، گوشت بره و فلافل جان میدهد یا در کاسه ریخته شده و همراه نان پیتای تازه خورده میشود.
مواد لازم:
- سیر: 2 حبه
- خیار: 1 عدد
- ماست پر چرب: 1 فنجان
- آب لیموی تازه: 1 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
- شوید تازه: 1 قاشق غذاخوری (خرد شده)
- فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- روغن زیتون: به مقدار لازم
طرز تهیه زاتزیکی (ماست و خیار یونانی)
سیر را پوست بکنید و نامنظم خرد کنید. روی آن نمک بپاشید، با فشار لبه چاقو له کنید و داخل یک کاسه متوسط بریزید.
سر و ته خیار را بگیرید و آن را پوست بکنید. سپس خیار را از طول نصف کرده و سپس خرد کنید.
یک کاسه دیگر بردارید، خیار خرد شده را داخل آن ریخته و با پشت قاشق فشار دهید تا آب خیار خوب از آن بیرون بیاید. باقی مانده آب را دور بریزید و خیار خرد شده را به کاسه حاوی سیر اضافه کنید.
حالا ماست، آب لیمو، روغن زیتون، شوید و فلفل را به سیر و خیار اضافه کنید و خوب هم بزنید.
روی ظرف ماست و خیار را بپوشانید و حداقل دو ساعت داخل یخچال قرار دهید تا طعمها خوب بیرون بیایند و با هم ترکیب شوند. زاتزیکی را بچشید و اگر لازم بود به آن نمک بزنید. بهترین مزه سفره شما آماده است. میتوانید روی آن یک قاشق روغن زیتون اضافه کنید یا ماست و خیار خود را کمی شوید و زیتون تزیین کنید.