در اوایل بارداری بدلیل اسیدی تر شدن بزاق ممکن است حالت تهوع به فرد دست بدهد که در حدود هفته 13 الی 14 بارداری خودبخود برطرف می شود.
به نظر می رسد این حالت به تغییر سطوح هورمونها در اوایل بارداری مربوط است.
- خالی بودن معده می تواند سبب تشدید حالت تهوع در فرد گردد.
پس سعی کنید در دفعات بیشتر (هر 2 تا 3 ساعت) غذا بخورید.
در هنگام عدم تمایل به مصرف غذا از میان وعده های مغذی بجای غذاهای فرآیند شده پرچرب یا شیرین استفاده نمایید.
مثلا کیک جو، کراکر (بیسکویت ترد)، موز، کلوچههای میوهای، ماست، غلات صبحانه با شیر کم چرب، نان تست، نانهای خشک یا میوههای تازه میل کنید.
- صبح قبل از بلند شدن از رختخواب، مواد غذایی کوچک خشک مانند بیسکویت و چند تکه نان خشک بخورید.
- دمکردههای گیاهانی مانند بابونه و رازیانه، به کاهش حالت تهوع کمک مینمایند.
همچنین زنجبیل، چای آن و بیسکویتهای با طعم زنجبیل نیز میتوانند در رفع این حالت مفید باشند.
- از مصرف غذاهای سرخ شده، چرب، پر ادویه و تند اجتناب نمایید، زیرا این غذاها میتوانند منجر به افزایش حالت تهوع در زن باردار گردند.
- از مصرف آشامیدنیها به همراه غذا خودداری کنید. بهتر است آشامیدنیها در فواصل وعدههای غذایی مصرف شوند.