ماهان شبکه ایرانیان

پژوهشگران آمریکایی:

افزایش دی‌اکسید کربن مواد مغذی محصولات کشاورزی را کاهش می‌دهد

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی اعلام کردند که افزایش دی‌اکسید کربن می‌تواند موجب کاهش مواد مغذی محصولات کشاورزی شود.

افزایش دی‌اکسید کربن مواد مغذی محصولات کشاورزی را کاهش می‌دهد

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، بررسی جدیدی نشان می‌دهد که بالا رفتن سطح دی اکسید کربن می‌تواند میزان مواد مغذی را در محصولات کشاورزی اساسی کاهش دهد.

"کریستی ابی"(Kristie Ebi)، مدیر مرکز سلامت و محیط زیست "دانشگاه واشنگتن"(University of Washington) و از نویسندگان این پژوهش گفت: پژوهش‌های صورت گرفته در مورد اثرات افزایش دی‌اکسید کربن بر کیفیت مواد غذایی، موضوع قابل توجهی است.

تغییرات کشاورزی، تحت تاثیر عواملی مانند افزایش دما، تغییر الگوهای بارش، خشکسالی و تشدید موج گرما صورت می‌گیرند. ابی افزود: ما در این پژوهش، از مجموعه داده‌هایی درباره اثرات دی‌اکسید کربن بر مواد معدنی استفاده کردیم.

نکته اصلی پژوهش این است که محصولات برای انجام دادن فرآیند فتوسنتز، از دی‌اکسید کربن جو استفاده می‌کند و با افزایش سطح دی‌اکسید کربن، برخی گیاهان، مقدار بیشتری از آن را در بافت‌های مغذی خود ذخیره می‌کنند. بررسی‌های انجام شده، این اثر را بر انواع مواد غذایی از جمله روی و آهن و محصولاتی مانند برنج و گندم نشان می‌دهند.

به گفته نویسندگان این پژوهش، افزایش سطح دی‌اکسید کربن می‌تواند کمبود مواد مغذی را افزایش دهد. بهترین روش مقابله با چنین شرایطی این است که مناطق آسیب‌پذیر، محصولات خود را مورد بررسی قرار دهند و برای تولید محصولات جدید، روش‌های متفاوت پرورش یا ذخیره ملی، برنامه‌ریزی کنند. روش واضح‌تر حل این مشکل، تلاش‌های جهانی برای کاهش انتشار دی‌اکسید کربن است.

این پژوهش، در مجله "Nature Climate Change" به چاپ رسید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان