ماهان شبکه ایرانیان

غذاهای سنتی کرمانشاه ؛ قسمت دوم

در مطلب گذشته، سفری داشتیم به کرمانشاه و  تعدادی از غذاهای سنتی لذیذ این شهر را معرفی کردیم. ( غذاهای سنتی کرمانشاه ؛ قسمت اول )

در مطلب گذشته، سفری داشتیم به کرمانشاه و  تعدادی از غذاهای سنتی لذیذ این شهر را معرفی کردیم. ( غذاهای سنتی کرمانشاه ؛ قسمت اول )

امروز با غذاهای دیگر این منطقه  آشنا خواهیم شد. #غذاهای محلی کرمانشاه که چشیدن طعم آن ها در این شهر زیبا و خوش آب و هوا  بسیار دلچسب است و سفر را دلنشین تر و ماندنی تر می کند. البته آنقدر لذیذ و دوست داشتنی هستند که وسوسه شوید در شهر و دیار خودتان نیز آن ها را به یاد #سفر به کرمانشاه طبخ کنید و خانواده و دوستان را در لذتی فوق العاده شریک کنید.

کارناوال امروز از خورش خلال و سیب پلو و آش دوینه و آش عباسعلی و… برایتان خواهد گفت.

در این سفر فوق العاده خوشمزه همراه شوید با کارناوال

غذاهای سنتی کرمانشاه

1 ) خورش خلال کرمانشاهی

 یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین خورش های کرمانشاهی است که با یکبار میل کردن آن، حتما بارها و بارها آن را طبخ خواهید کرد.

این خورش با برنج و روغن کرمانشاهی خوش عطر صرف می شود و غذایی مجلسی و زینت بخش سفره های میهمانی اهالی کرمانشاه است

خورش خلال را با گوشت گوسفند خورشی، کره، گلاب، خلال بادام، زرشک و رب گوجه فرنگی و ادویه تهیه می شود. 

خورش خلال کرمانشاهی
خورش خلال کرمانشاهی

2 ) خورش کنگر

کنگر گیاهی خودرو می باشد که ساقه هایی شبیه کرفس دارد، با خاصیت دارویی بی شمار چون پتاسیم بالا و کالری کم و…

ازین گیاه مفید در مناطق مختلف برای طبخ انواع سوپ ها و خورش ها استفاده می شود.

در کرمانشاه بانوان، نوعی خورش خوشمزه با کنگر تهیه کرده که بیشتر در وعده ناهار آن را میل می کنند.

کنگر را شبیه کرفس خرد کرده و با گوشت مرغ یا قرمز، آبلیمو، روغن و سبزی جعفری و نعنا می پزند.

(خورش کنگر در مناطق دیگربه شیوه ی شبیه قیمه نیز طبخ می شود.)

خورش کنگر
خورش کنگر با مرغ( مناطق دیگر)

3 ) سیب پلو

پلویی متفاوت مخصوص کرمانشاه که از لحاظ ارزش غذایی بسیار مفید است.

برای تهیه سیب پلو، سیب زمینی های خرد شده را با برنج و گوشت چرخ کرده، کشمش، خرما، پیاز و زعفران و سبزیجات دم می کنند. مخلوط این مواد غذایی مغذی و خوشمزه می شود که خانواده های کرمانشاهی به عنوان یک وعده غذای اصلی، سیب پلو را تهیه و نوش جان می کنند.

سیب پلو کرمانشاهی
سیب پلو کرمانشاهی

4 ) آش عباسعلی ؛ رتبه اول جشنوراه غذاهای محلی

آش عباسعلی، آشی خوشمزه و بسیار معروف و البته کمی گرانقیمت کرمانشاه است. آش عباسعلی را با گوشت، نخود، لوبیا، عدس، پوره گندم، سبزیجات معطر، روغن کرمانشاهی و ادویه جات تهیه می کنند و کمی شبیه به حلیم، به خاطر میزان گوشت و آب قلمی که داخل آن میریزند کش دار است.

در کرمانشاه افرادی هستند که به صورت حرفه ای این آش را میپزند برای فروش به گردشگران و اهالی کرمانشاه؛ که اغلب اوقات( بیشتر در ماه رمضان ) جلوی مغازه های آن ها برای خرید آش جمعیتی به صف ایستاده اند.

آش خوشمزه  عباسعلی بارها در جشنواره ملی غذاهای سنتی رتبه اول را کسب کرده است.

در مورد نام این آش اهالی می گویند از زمان پهلوی اول به این اسم معروف شده؛ زمانی که برگزاری مراسم مذهبی ممنوع شده بود شخصی به نام عباسعلی در مساجد برای افطار آش را پخته و بین مردم تقسیم می کرده؛ از آن زمان به بعد به آش عباسعلی شهرت یافته است.

آش عباسعلی

5 ) دوینه یا ترخینه

در شهرهای غربی ایران نوعی آش خوشمزه و متفاوت به نام ترخینه برای وعده ناهار بیشتر در فصل زمستان طبخ می شود. ترخینه را در هر شهری به شیوه خاص خود تهیه می کنند.پ

دوینه همان ترخینه است که مواد اولیه آن را بانوان هنرمند کرمانشاهی در بهار و تابستان از بلغور، گندم پخته و خشک شده، دوغ آماده کرده و آن را در زیر نور خورشید خشک می کنند  تا در زمستان آشی گرم و لذیذ را برای خانواده خود آماده کنند. این غذایی در واقع نوعی سوپ می باشد که برای سرماخوردگی بسیار مفید است.

آش دوینه یا ترخینه

6 ) آش دوغ

آش دوغ معروف کرمانشاهی را در فصل بهار و ایام نوروز بسیار طبخ می کنند.

آش دوغ را با بلغور، لپه، ، دوغ، سیرتازه، نعناع،سبزی آَش، پیاز، نمک و زردچوبه می پزند و به خاطر آنکه بعد از آماده شدن غلظت آش به غلظت ماست می رسد، اهالی به آن آش ماست هم می گویند

آش دوغ

6 ) آش کشک و بادمجان

آش کشک و بادمجان نیز در مناطق غربی ایران طبخ می شود اما باکمی تفاوت.

در کرمانشاه آش کشک و بادمجان را با انواع حبوبات، بادمجان، کشک، برنج، پیاز و نعنا داغ، رون و عصاره گوشت تهیه می شود.

این آش بسیار مغذی و خوشمزه و البته سنگین برای هضم  است که اگر یکبار طعم آن را بچشید، حتما دوباره هوس خوردن چنین آشی را خواهید داشت.

آش کشک و بادمجان کرمانشاه

7 ) آش سورانه

در فصل بهار گیاهی شبیه به تره در این منطقه میروید که به سورون معروف است و مواد اولیه یکی از غذاهای بومی کرمانشاه  به نام آش سورانه می باشد.

آش سورانه یکی از خوشمزه ترین آش های کرمانشاه است که با گوشت چرخ کرده، روغن زیتون، شکر، رب انار، پیاز و سورونه تهیه می شود.

(پوزش به خاطر کمبود عکس و اینکه تصویر مربوط به این آش نمی باشد.)

آش سورانه کرمانشاه

8 ) شلمین

شلمین غذایی متفاوت و ترش مزه است که شبیه ترخینه در فصل بهار و تابستان آن را آماده کرده و در زمستان پخته و نوش جان می کنند.

شلمین همان شلغم است، شلغم و برگ آن را خرد کرده و پخته، سپس گندم بلغور شده و پخته شده را در چال هایی مخصوص میریزند و چنگ میزنند، دانه شلغم و آب آن را با انار و سبزی محلی شبیه به کنگر مخلوط کرده و روی بلغور میریزند و چند روزی همینطور می ماند، سپس ماده آماده شده را شبیه ترخینه گله (تکه) کرده و در زمستان آن را طبخ  می کنند.

(پوزش به خاطر کمبود عکس و اینکه تصویر مربوط به این آش نمی باشد.)

شلمین کرمانشاه

9 ) خمارآشی 

نوعی آش ارزان قیمت است که از کشک و برنج تهیه شده و کمتر امکان دارد شما آن را بر سر سفره یک کرمانشاهی دیده باشید.

این غذا هم به خاطر وجود کشک بسیار مقوی است.

خمارآَشی کرمانشاه

10 ) جرگ و بز 

این غذا را تنها در این شهر می توانید میل کنید اگر با یک کرمانشاهی آشنا باشید و شما را به اطراف شهرشان ببرند.

جرگ و بز غذایی با جگر گوسفند است که جگر را زیر خاکستر کباب می کند وبعد آن را پروه کرده و با نمک و زردچوبه و فلفل مخلوط می کنند و داخل روده تمیز شده گوسفند قرار می دهند و دوباره آن را کباب می کنند.

جرگ و بز در واقع شبیه سوسیس است اما ازنوع سالم و خوشمزه و مغذی آن.

(پوزش بابت کمبود عکس و اینکه تصویر مربوط به این آش نمی باشد.)

غذ با جگر

سخن آخر

اگر اهل کرمانشاه هستید و یا به این شهر سفر کرده اید، از دیگز غذاهای سنتی این شهر برایمان بگویید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان