برلیانت بزرگمهر مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نکاتی بهداشتی و غذایی که مسافران باید در سفرهای تابستانی رعایت کنند، گفت: با توجه به نزدیک شدن به موج سوم سفرهای تابستانی، مسافران باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی و مسمومیتها، در سفر خود به تغذیه سالم و حفظ بهداشت توجه داشته باشند.
بزرگمهر تصریح کرد: مهمترین مسئله استفاده از رستوران های مطمئن و بهداشتی در طول مسیر و شهرها است. مسافران باید توجه داشته باشند که به رستورانهایی که نکات بهداشتی را رعایت کرده و معتبر هستند، استفاده کنند.
وی با بیان اینکه الگوی غذایی رستورانها غذاهای چرب و شور است ادامه داد: این نوع از غذاها برای میانسالان، سالمندان و همه اقشار نامطلوب بوده و موجب فشارخون میشود. در نتیجه مصرف این غذاها احتمال ایجاد مشکلات قلبی و عروقی را افزایش میدهد.
این مشاور تغذیه همچنین بر مصرف حداقل یک وعده غذای حاضری مانند نان و پنیر یا نان و پنیر و طالبی و غیره توصیه کرد.
بزرگمهر ادامه داد: میان وعده های مصرفی باید چرب و شور نبوده تا موجب مسمومیت و اسهال مسافرتی نشود.
وی در خصوص مصرف لبنیات نیز توضیح داد: لبنیات مصرفی چه در سفر و چه در محل زندگی باید کم چرب بوده تا موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی نشود. همچنین برای استفاده از پنیر حتماً آن را در آب قرار دهند تا نمک اضافی آن گرفته شود.
مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران با تاکید بر لزوم شستشوی صحیح سبزیجات عنوان کرد: مسافران تا حد امکان سعی کنند از میوه و سبزیهای موجود در رستورانها استفاده نکنند چرا که امکان عدم ضدعفونی کامل در رستورانها وجود داشته و ممکن است مسافران دچار بیماریهای انگلی شوند.
بزرگمهر تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی در مسافرتها کمبود مصرف آب است. این امر نیز موجب یبوست شده و موجب ایجاد مشکل برای مسافران خواهد کرد. همچنین باید به مصرف آب بهداشتی نیز توجه داشته باشند.
وی بابیان اینکه نباید در مصرف میان وعدهها زیادهروی کرد، اظهارکرد: مسافران در طول سفر خود از استفاده از میان وعدههای چرب و شیرین مانند نوشابه ها، چیپس و پفک خودداری کرده و نسبت به بهداشت آنها نیز توجه داشته باشند. مصرف زیاد خوراکیهایی همچون چیپس، پفک و آجیل نیز میتواند موجب ایجاد مشکلات گوارشی در افراد شود.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی در پایان عنوان داشت: مسافران تابستانی برای داشتن سفری مطلوب پیاده روی، ورزش، مصرف کافی آب و غذاهای بهداشتی را فراموش نکنند تا دچار مسمومیتهای غذایی و اسهالهای مسافرتی نشوند.