ماهان شبکه ایرانیان

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

میزان خسارت سرمازدگی به پرتقال و کیوی اعلام شد

یک مقام مسئول در وزارت جهاد با بیان اینکه میزان تولید پرتقال در سال‌جاری، ۲.۷ هزارتن برآورد می‌شود، گفت: سرمازدگی به حدود ۳۰۰ هزارتن از این محصول خسارت وارد کرد.

میزان خسارت سرمازدگی به پرتقال و کیوی اعلام شد

ابوالقاسم حسن‌پور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پیش‌بینی شده بود در سال‌ جاری، حدود 4 میلیون و 700 هزارتن مرکبات در کشور تولید شود، اظهار داشت: بر این اساس، برآورد شده بود که میزان تولید پرتقال کشور در سال‌جاری 2 میلیون و 700 هزارتن باشد.

وی با اشاره به اینکه حدود 1.6 تا 1.7 میلیون تن از این میزان، تولید پرتقال مربوط به استان مازندران است، افزود: سرمازدگی که اتفاق افتاد به حدود 300 هزارتن از پرتقال‌های شمال کشور آسیب وارد کرد.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: حدود 120 هزارتن از این محصولات وارد صنایع فرآوری و بخشی از آن نیز در باغات امحا شد؛ ضمن اینکه بخشی نیز توانست وارد بازار و مصرف شود.

حسن‌پور با اشاره به ذخایر پرتقال در شمال کشور، ادامه داد: بخشی از محصول قبل از سرمازدگی برداشت و ذخیره شده بود، بخشی از ذخایر هم مربوط به پرتقال‌هایی است که بر اثر سرما به آنان خسارت و لطمه وارد نشده؛ بنابراین برآورد می‌شود حدود 500 تا 600 هزارتن پرتقال در سردخانه‌های شمال کشور ذخیره شده است.

وی با بیان اینکه میزان تولید پرتقال جنوب نیز 1.2 میلیون تن است، گفت: حدود 600 هزارتن از محصول جنوب نیز، روی درختان و یا ذخیره در انبارها است.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برآورد ما این است که اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، تا اواخر فروردین ماه 1396 هیچ مشکلی در زمینه پرتقال در بازار نداریم.

حسن‌پور با تاکید بر اینکه به اندازه کافی ذخیره پرتقال برای شب عید داریم، اضافه کرد: اگر همه 80 میلیون نفر جمعیت کشور برای شب عید نیاز به 3 تا 4 کیلوگرم پرتقال داشته باشند، ما نیازمند حدود 300 هزارتن پرتقال خواهیم بود؛ درحالی که الان فقط حدود 600 هزارتن میزان ذخیره پرتقال شمال کشور است و همچنان نیز این ذخیره سازی ادامه دارد.

وی درباره محصول کیوی نیز افزود: زمانی که سرمازدگی اتفاق افتاد بخش عظیمی از محصول کیوی، برداشت شده بود و این میوه مانند پرتقال خسارت ندید.

حسن‌پور با بیان اینکه حدودا بین 10 تا 20 هزارتن از محصول کیوی کشور دراین سرمازدگی دچار خسارت شده است، ادامه داد: هم اکنون ذخیره زیادی از این محصول در سردخانه‌های کشور موجود و  میزان تولید این محصول طی سال‌جاری حدود 310 هزارتن است.

وی همچنین با بیان اینکه وقتی حوادثی مانند سرمازدگی در کشور رخ می‌دهد، باید همه از تولیدکنندگان حمایت کنند، گفت: در چنین شرایطی باید پذیرفت که بخشی از محصول، آسیب‌ دیده و نباید کاری کرد که تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج شوند.  

حسن‌پور افزود: متاسفانه سرمازدگی شمال کشور،   توسط عده‌ای بسیار بزرگ نمایی و اوضاع باغات بحرانی جلوه داده شد؛ در حالی‌ که شرایط به آن شدت هم بحرانی نبود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان