به گزارش خبرنگار مهر، محققان هشدار می دهند اگر می خواهید از این بیماری ها دور بمانید مصرف غذاهای فرآوری شده را متوقف نمایید.
گوشت های فرآوری شده شامل هات داگ، همبرگر، سوسیس و کالباس هستند. این گوشت ها به طریقی آماده می شوند که طعم و مزه شان با استفاده از نمک، خشک کردن و دودی کردن حفظ می شود. مصرف این نوع مواد خوراکی موجب افزایش ریسک ابتلا به برخی بیماری ها و مشکلات سلامت می شود که در ادامه به آنها اشاره می شود:
سرطان کلورکتال (انتهای روده بزرگ)
موسسه سرطان سازمان بهداشت جهانی، گوشت های فرآوری شده را در رده مواد سرطان زا طبقه بندی کرده است. طبق اعلام این سازمان، مصرف روزانه 50 گرم گوشت فرآوری شده (کمتر از دو برش کالباس) ریسک ابتلا به سرطان کلورکتال را تا 18 درصد افزایش می دهد. محققان عنوان می کنند نیتریت و نیترات افزوده شده در طول فرآوری گوشت به عنوان نگهدارنده عامل بروز این سرطان است چراکه این ترکیبات می توانند به مواد شیمیایی سرطان زا در بدن تبدیل شوند.
بیماری قلبی
تحقیقات علمی نشان می دهد بین آلرژن موجود در گوشت قرمز نظیر کالباس و همبرگر و تشکیل چربی های مسدودکننده عروق قلبی رابطه وجود دارد که موجب افزایش ریسک حملات قلبی و سکته می شود. چربی های اشباع شده در این گوشت ها هم عامل اصلی بیماری قلبی هستند.
کاهش تعداد اسپرم
گوشت های فرآوری شده موجب تحریک سلول های چربی در بدن در تبدیل تستوسترون به استرادیول (که شبیه استروژن است) شده و در نتیجه به تولید اسپرم آسیب می رسانند. به همین دلیل مردانی که به طور مرتب گوشت فرآوری شده مصرف می کنند در مقایسه با مردانی که به ندرت از این نوع گوشت ها استفاده می کنند، تعداد اسپرم کمتری دارند.
بیماری کبدی
گوشت های فرآوری شده حاوی میزان بالا نمک است که منجر به احتباس مایعات در بدن می شود. در نتیجه بدن دچار تورم شده و بیماری کبدی ایجاد می شود.
بلوغ دیرهنگام
محققان ایرلندی دریافتند مصرف بیش از اندازه نمک که معمولا در گوشت فرآوری شده یافت می شود، ممکن است منجر به بلوغ دیرهنگام شود که می تواند باعث بروز مشکلات رفتاری، استرس و کاهش قدرت باروری شود.
فشارخون بالا و دیابت
فسفات موجود در گوشت های فرآوری شده می توانند عامل فشارخون بالا و بیماری قلبی باشند. میزان بیش از حد زیاد فسفات موجب تولید هورمونی موسوم به FGF23 در استخوان ها می شود که به قلب فشار آورده و می تواند منجر به فشارخون بالا شود. سدیم اضافی در گوشت های فرآوری شده تاثیر منفی بر میزان قندخون هم دارند که می تواند منجر به دیابت شود.