به گزارش خبرنگار مهر، استان همدان دارای آیین ها و سنت هایی است که ریشه در قدمت 3 هزار ساله آن دارد، در این میان شیره پزی و تهیه باسلق در اغلب نقاط استان همدان به خصوص در شهرستان ملایر و روستای مانیزان صورت می گیرد.
قدمت پخت شیره انگور به کاشت آن رسیده و داشتن زمین مساعد و محصول کشاورزی، از ویژگیهای خاص منطقه مانیزان شهرستان ملایر است.
وجود انواع انگور و سنت پیشین گذشتگان مبنی بر وجود مراسم شیره پزی از شاخصهای این منطقه است به طوری که شیره پزی در روستای مانیزان بعد از برداشت انگور و معمولا در پایان شهریور و تا نیمه های مهرماه انجام میشود.
پخت شیره انگور در این روستا قدمتی 700 ساله دارد و طی سال های اخیر اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان برای پاسداشت این آئین سنتی نسبت به برگزاری جشنواره شیره پزی اقدام می کند.
در این مراسم که همه ساله تا اواخر مهرماه برگزار می شود و انگور فرآوری شده به طرق مختلف مانند شیره انگور، باسلوق، کشمش و شربت انگور فراوری و به فروش میرسد.