مجله ایران بانو - پگاه حیدری: قیمه بوشهری با قیمههای شهرهای دیگر خیلی فرق دارد. هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه. قیمه بوشهری را میکوبند و باید طوری گوشت آن له شده باشد که با زدن قاشق کش بیاید. این خورش معمولاً با شکر پلو صرف میشود.
مواد لازم:
- 350 گرم گوشت خورشتی
- 170 گرم لپه
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- یک عدد پیاز بزرگ
- یک عدد سیب زمینی متوسط و چهارقاچ شده
- یک قاشق چایخوری پودر زیره
- یک سوم قاشق چایخوری دارچین
- زردچوبه به میزان لازم
- گرد لیمو عمانی به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- زعفران یک قاشق غذاخوری
- گلاب یک قاشق غذاخوری
نکته:ریختن زعفران و گلاب اختیاری است.
طرز تهیه:
- اول از همه پیاز را ریز خرد کنید و بعد سرخش کنید تا طلایی شود
- زردچوبه و کمی گرد لیمو عمانی و دارچین را به پیاز اضافه کنید و چند لحظه تفت دهید
- گوشت و لپه را به پیاز اضافه کنید با حرارت زیاد تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند
- به اندازه 2 تا 3 لیوان آب به آن اضافه کنید و در دیگ را ببندید و اجازه دهید تا گوشت و لپه نیم پز شود.
- سیب زمینی را اضافه کنید و صبر کنید تا همه مواد با هم کاملاً بپزد.
- نمک خورش را اندازه کنید.
- روی یک کاسه بزرگ، آبکش بگذارید و خورش را توی آبکش بریزید به صورتی که آب از گوشت و لپه و سیب زمینی جدا شود.
- مواد توی آبکش را دوباره درون دیگ برگردانید و با گوشتکوب حسابی بکوبید تا کاملاً له شود. (این مرحله خیلی مهم است چون دلیل کش آمدن قیمه خوب کوبیدن مواد با گوشتکوب است).
- بعد آب گوشت را به مواد له شده اضافه کنید و دیگ را دوباره روی حرارت کم بگذارید.
- در یک ماهیتابه پیاز داغ درست کنید و رب را با پیاز سرخ کنید
- آن پودر لیمو عمانی و پودر زیره بزنید
- تمام این مواد را به قیمه اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد.
- در این فاصله مدام هم بزنید تا هم قیمه ته نگیرد و هم گوشت کش بیاید.
- گلاب و زعفران را اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید
قیمه آماده شده را به همراه شکر پلو زعفرانی یا پلوی ساده نوش جان کنید.